Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Nat Geo ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nden “Kızlara Ses Ver” kampanyası

Nat Geo ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi Herkesi Kız Çocuklarının Sesi Olmaya Çağırıyor

National Geographic Channel ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi Benim Adım Malala belgeselinden ilham alarak “Kızlara Ses Ver” kampanyasını hayata geçiriyor. Toplumda kız-erkek çocuklarının eşitliği ve eğitim hakkının altını çizen projeye, birçok ünlü isim de destek veriyor. Kampanyaya katkıda bulunmak isteyen tüm gönüllüler ise cep telefonlarından 3005’e SES VER yazıp mesaj atarak UNICEF’e 10 TL bağışta bulunabiliyor.

National Geographic Channel ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi kız çocuklarının okutulması ve eğitime devam edebilmesi için bu konuda dünyada bir ikon haline gelen, Nobel Barış Ödüllü Malala Yousafzai’nin başardıklarını konu alan Nat Geo belgeseli Benim Adım Malala'dan ilham alarak “Kızlara Ses Ver” kampanyasını hayata geçiriyor. Türkiye’de kız ve erkek çocuklarına eşit fırsatlar sağlanması adına davranış değişikliği ve toplumsal farkındalık yaratmak için fon oluşturmayı amaçlayan kampanyanın spotlarında; Buğra Gülsoy, Ece Temelkuran, Harun Tekin, Sedef Avcı ve Şebnem Bozoklu yer aldı. Fotoğraf çekimlerinde Muhsin Akgün destek verirken, başarılı oyuncu Barış Falay ise kampanya spotlarına sesiyle hayat verdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği için umut olacak “Kızlara Ses Ver” kampanyası için hazırlanan spotlar Nat Geo kanalları başta olmak üzere FOX Networks Group bünyesinde yer alan tüm kanallarında yayınlanıyor. Kampanya kamuoyu desteği almak için #kızlarasesver hashtag’i ile herkesi destek olmaya çağırıyor. Kampanya spotlarında “Eğer sen de onların hayallerine ulaşmalarını istiyorsan kızlara ses ver” diyen ünlüler, kız-erkek çocuk eşitliğine vurgu yaparak kız çocuklarının eğitim haklarından ve kendi geleceklerini seçme şansından mahrum bırakıldığı hakkında farkındalık yaratmak için kamera karşına geçiyor. Harekete geçmek isteyenler kampanya kapsamında UNICEF hesabına diledikleri miktarda veya 3005’e SES VER yazıp mesaj göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyorlar.

 

Benim Adım Malala, Dünya Kadınlar Günü’nde Nat Geo’da

“Kızlara Ses Ver” kampanyasına ilham veren, Pakistan’da kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadele sırasında Taliban tarafından vurulan ve mücizevi bir şekilde kurtulan, sonrasında da dünya çapında bir ikon haline gelmiş çocuk aktivist Malala’nın çarpıcı hikayesi ve tüm dünya çocukları için verdiği anlamlı mücadele 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Benim Adım Malala belgeseli ile Nat Geo ekranlarına geliyor.

 

Kampanya Hakkında Ayrıntılı Bilgi için: www.benimadimmalala.com

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER