Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Nazlı Ilıcak'la Pazar Gezmesi, Bu Hafta Metin Tekin’e Konuk Oluyor!

“Artık ‘Sarı Fırtına’ lığım kalmadı”

Beşiktaşlılar tarafından futbol oynadığı dönemde kendisine Sarı Fırtına lakabı takılan Metin Tekin, bu lakapla ilgili şunları söylüyor: “Şimdilerde de zaman zaman bana Sarı Fırtına diyorlar. Ama artık ne sarılığım kaldı, ne de fırtınalığım. Eskiden yaz aylarında saçlarım sararıyordu. Sezon açılışında sarı saçlarla futbol oynuyordum.”

“Doğduğum andan itibaren futbol topu ile beraberdim”

Metin Tekin, doğduğundan itibaren futbolla nasıl iç içe olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Ben 1-1,5 yaşından beri futbol topuyla beraberim. Fotoğraflarım bile var. Babam çok düşkündü futbola. Bu sporu oğluna empoze etmeye çalışan bir babaydı. Benim futbol tutkum da böyle başladı. Mahallelerde oynadım, Kocaelispor’da spor okuluna başladım ve öyle devam etti.”

“Babam ve annem ben 3 yaşındayken ayrıldı”

Babası ve annesi, kendisi 3 yaşındayken boşanan ünlü futbolcu, o günleri şöyle anlatıyor: “Annem ve babam, ben 3 yaşındayken ayrıldı. Babam daha sonra, ben 5 yaşındayken rahmetli olan İnci Hanım ile evlendi. Ben babamla kaldım. Baba figürü bizim ailede daha baskındı. Annemi de gördüm ama daha çok İnci Annem ile beraberdik.”

“Çocukken Galatasaray’lıydım, büyüyünce doğruyu buldum”

Babası koyu bir Galatasaraylı olan Metin Tekin, nasıl Beşiktaşlı olduğunu şöyle anlatıyor: “Çocukken babam nedeniyle ben de Galatasaray’lıydım. Ama sonradan doğruyu buldum. İyi ki de Beşiktaş forması giymişim. Yıllar geçtikçe, bu yaşlara gelince Beşiktaş forması giymenin benim karakterimle de çok özdeşleştiğini düşünüyorum. Ben Beşiktaşlı olmalıymışım, onu anladım.”

“Adımı Metin Oktay’dan aldım”

Metin Tekin, adını Galatasaray’ın efsane futbolcusu Metin Oktay’dan aldığını şu sözlerle anlatıyor: “Adımı Metin Oktay’dan aldım. Ben 3 yaşındayken Metin Oktay’ın beni havaya kaldırdığı bir fotoğrafımız vardır. Galatasaray kampında çekilmiş bir fotoğraf. Aradan 20 yıl geçtikten sonra ben Beşiktaşlı futbolcu olmuştum, Metin Oktay benimle bir röportaj gerçekleştirmiştik. Benim için çok önemlidir.”

“Metin-Ali-Feyyaz şarkısının sözleri olmak, gole yakın olmanın avantajı”

Efsane futbolcu, Beşiktaş’ın unutulmaz üçlüsü Metin-Ali-Feyyaz’ın nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle anlatıyor: “Biz gole yakın oynadığımız için avantajlıydık. O nedenle şarkı sözlerinde bile var olduk. Üçümüz de üniversiteliydik. O zamanın ‘ailenizin’ futbolcusu olmuş gibiydik.”

“Beyin kanaması geçirirken top oynamaya devam ettim”

“Ciddi, hayati bir sakatlık geçirdim. Yıl 1988’di. Sakaryaspor maçıydı. 4-0 yenilmiştik. Orada Turan Sofuoğlu ile kafa topunda çarpıştık. Kulağımın üzerinden darbe aldım ve beyin kanaması geçirdim. Kafatasım 15 cm kırıldı. Çizgi filmlerde yıldızlar çakar ya gözünün önünde. O gerçekten oluyor. Kalktım, hakem ‘iyi misin’ dedi. ‘İyiyim’ diyeceğim ama konuşamıyorum. 15 dakika daha oynadım. Sonra eğilince, burnumdan kan gelmeye başladı. O zaman yere yığıldım. Cerrahpaşa’ya kaldırıldım. 3 haftada kanama çekildi, ameliyat olmadım ama 6 ay top oynayamadım. Sonrasında da topa bayağı güzel kafalar attım.”

“Beşiktaş benim jübilemi daha iyi yapabilirdi”

Metin Tekin, Beşiktaş’tan ayrılırken jübilesi ile ilgili şunları söylüyor: “Beşiktaş benim ve diğer arkadaşlarımın jübilesini daha iyi yapabilirdi. Beşiktaş’a kırgın değilim ama vedamız daha güzel yapılabilirdi. Benim jübilemde oynayacak takım bulunamıyordu. O zaman Rıdvan Dilmen, ‘gel Ali Şen’e söyle’ dedi. Ben Ali Başkan’a ‘jübilem için maç arıyorum’ deyince, Ali Şen hemen ‘kaçında istiyorsun’ dedi. Hemen ayarladı. Fenerbahçe ile jübile maçımı oynama şansım oldu.”

“Futboldan sonra gerçek hayata adapte olmak çok zor”

Efsane futbolcu, futbolu bıraktıktan sonra yaşadığı zorlukları şöyle anlatıyor: “Gerçek hayata adapte olmak çok zor. Profesyonel yardım almak gerek. Ben kendimi aslında çok hazırladım. Ama o formayı çıkarttığınız zaman başka bir hayat başlıyor. Biz futbolcular ona ‘gerçek hayat’ diyoruz. Artık Beşiktaşlı Metin değilsiniz. Metin olarak başlıyorsunuz hayata ve bunu yaşayarak öğreniyorsunuz. Artık o formayı giymeyeceksiniz, koskoca Beşiktaş camiasının sizden bir beklentisi yok. Bu oyunun en zevkli şeyi oynamaktır. Oynayamadığınız için antrenörlük ve teknik adamlık başlıyor. Ama gerçek zevk futbol oynamaktır.”

Metin Tekin eşi Doğa Tekin ile nasıl tanıştı?

“Doğa da ben de İzmitliyim. Doğa’nın babası Ali Abi, o da futbolcu. Ali Abi beni 3 yaşından beri tanıyor. Babam o sırada Kocaelispor’da yönetici. Babam Ali Abi’ye ‘Gel Kocaelispor’a, seni bir deneyelim’ diyor. Ali Abi de ‘Ben denenecek sporcu değilim’ diyor ve Ispartaspor’a gidiyor. Isparta’da Doğa’nın annesi ile. Ben federasyonda çalışıyordum, Doğa da deneme amaçlı federasyona girmişti. Hatta bana ‘İzmitli bir kızımız geliyor, ona göz kulak ol’ dediler. Ben göz kulak olmayı sanırım biraz abarttım. Sonunda evlendik. Doğa ile aramızda 17 yaş var.”

“Bizim zamanımızda futbolcular en magazinsel figürdü”

Metin Tekin, futbol oynadığı dönemde çok popüler olmasını şu sözlerle anlatıyor: “Bizim futbol oynadığımız dönemde daha pop şarkıcıları yoktu. O nedenle futbolcular en magazinsel figürdü. Ben gençken çapkın değildim. Tabii ki kızlarla sohbet, kadın sesi çok önemlidir insanın hayatında.”

“2 evliliğimde de evlenmeyi düşünmemiştim”

Bugüne kadar 2 evlilik yapan Metin Tekin, “Birinci evliliğimde de çok evlenmeyi düşünmüyordum, şimdikinde de. Arkadaşlıktan sonra evlenmeye karar verdik biz. Yaşamın getirdiği tesadüfler, karşılaşmaların getirdiği evlilikler oldu” diyor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER