Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
25 bin öğrenci #ZorbaOlmaKankaOl dedi!

Cartoon Network Türkiye’nin; 2015 yılında akran zorbalığına karşı başlattığı “Zorba Olma Kanka Ol” projesi 22 ilde 63 okul ve 25 binin üzerine öğrenciye ulaştı. Okullarda akran zorbalığına dikkat çekmek için 3 Adam’ın desteğiyle www.zorbaolmakankaol.com web sayfası üzerinden çocuklara kankalığın önemini ve zorbalığa karşı nasıl mücadele etmeleri gerektiğini anlatan proje, öğretmen ve öğrencilerden gelen taleplerle büyüdü. “Zorba Olma Kanka Ol” diyen öğrenciler, öğretmenleriyle beraber arkadaşlık kanununu ve Kankaname’lerini okullarına ve sınıflarına taşıdı.

Cartoon Network’ün; tüm dünyada önemli bir sorun haline gelen akran zorbalığına dikkat çekmek üzere 2015 yılında başlattığı “Zorba Olma, Kanka Ol” projesi Türkiye’nin her bölgesindeki okullardan gelen talepler ile büyümeye devam ediyor. Zorbaolmakankaol.com platformu üzerinde 3 Adam ve Uzman Gelişim Psikoloğu Ayşe Başak Erk’in kankalığın gücünü ve zorbalığa karşı nasıl davranılması gerektiğini anlattığı bilgilendirici içerikler, öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen taleplerle okullara yayıldı. Proje kapsamında konuyu öğrenci ve öğretmenleriyle paylaşmak isteyen ilköğretim okullarının isteklerine yanıt veren Cartoon Network, 22 şehirde 63 okulda 25 bin öğrencinin zorbalık ile nasıl mücadele edecekleri konusunda bilgilenmelerine destek oldu.

Sevilen çocuk kanalı Cartoon Network, proje kapsamında konuyu öğrenci ve öğretmenleriyle paylaşmak isteyen ilköğretim okullarıyla işbirliği yapıyor. Bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa gibi 22 şehirden gelen talepler ile okullara ulaşan Cartoon Network, bu proje ile akran zorbalığına karşı bilinçlendirmeyi tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyor. Bu kapsamda projeye özel hazırlanan bilgilendirici dokümanlar, konuyla ilgili hazırlanan animasyon videolar ile okullara destek olan Cartoon Network, yeni dönemde poster, sticker, arkadaşlık kanunu ve Kankaname’den oluşan okul kitini de öğrencilerle buluşturacak.

Projeyle ilgili bilgi almak, öğrencileriyle bu yönde bir çalışma gerçekleştirmek isteyen okul ve öğretmenler info@zorbaolmakankaol.com adresine bilgilerini ileterek iletişime geçebiliyor.

Dijital dünyanın sevilen isimleri de projede gönüllü oldu!

Çocukların ve gençlerin severek takip ettiği, dijital dünyanın fenomen isimleri de “Zorba Olma Kanka Ol” projesinin gönüllü destekçileri oldu. Aslı İnandık, Sebile Ölmez, Cem Korkmaz, Uras Benlioğlu, Buğra Kazancı ve Gülnur Karakuzu “zorbalık” ve “kankalık” ile ilgili mesajlarını kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlattıkları bir video hazırladı. Hem kendi takipçileri hem de Cartoon Network izleyicileriyle paylaştıkları video ulaştığı herkese kankalığın önemini anlatıyor.

Takip edilen isimlerin videolarını buradan izleyebilirsiniz.

 

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER