Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Acun Ilıcalı: Bir çeşit büyücü

Acun Ilıcalı hakkında çok sayıda yargıya vardım bugüne kadar. İçlerinden bir tanesinin bile umurunda olduğunu sanmıyorum.  Ne olursa olsun ben sürekli yargılıyorum. Çünkü izlediğim her şeyi yargılıyorum, diğer türlü benim için televizyon izlemek bu kadar zevkli olmaz. Acun hakkında da tonla yargıya sahibim. İlginçtir bunların hiçbiri onun siyasi görüşüyle alakalı değil. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın açılışında sahada Recep Tayyip Erdoğan’la kucaklaşması benim için hoş bir görüntü değil. Ama bunun sebebi o kadrajda Sezercik filmindeki Şişko Nuri sırıtmasıyla kadraja giren ergenliğimin katili Yıldırım Demirören, Acun değil. Acun’a karşı olumsuz sonuçlara ulaştığım yargıların bir tanesi bile siyasi değil. Aslında son yargımın sonucu olumsuz mu onu bile bilmiyorum. Bence Acun Ilıcalı bir büyücü.

Büyücülüğü iki taraftan da değerlendirebilirsiniz. Üstünlük de diyebilirsiniz, farklılığından dolayı “Yakalım bunu” da diyebilirsiniz. Evet Acun farklı bir adam. Televizyon işini Türkiye’de en iyi yapan adam. Şubat’ta Survivor başladığında reyting listesinin tepesine bakmayı bırakacağız mesela aylarca. Ülkenin uzun süreli olabilmiş en kaliteli müzik yarışması, Yetenek Sizsiniz ve Var Mısın Yok Musun gibi korkunç formatların başarılı olması vs vs Bütün bunlar zaten yıllardır her yerde söylenen şeyler. Acun Ilıcalı’nın son icraatı, 4 Büyükler Salon Turnuvası’ysa adeta kariyerindeki tek başarısızlıktan intikam almak üzerine kurulu. Böyle de farklı bir adam.

Devler Ligi’ni hatırlıyor musunuz? Ben televizyon karşısında geçen gençliğimde Acun’un hedefine ulaşamadığı tek yapımı olarak hatırlıyorum bu programı. Bugünlerde ekranda olan Salon Turnuvası’ndan çok da farklı değil. Eski futbolculardan oluşan takımlar birbirleriyle kapışıyor ve sonunda birinci takım para ödülü kazanıyor. Turnuvanın formatı şimdikinden farklı (aslında Salon Turnuvası dendiğine bakmayın, onun da usulü gayet çift ayaklı lig) biraz daha, hepsi aynı kapıya çıkıyor. 2009’da Devler Ligi sükseli olsa da ilgi çekmemişti. 4 Büyükler Salon Turnuvası’ysa epey ilgi çekmeyi başardı. Acun da geçmişten intikamını oldukça başarılı bir şekilde alıyor.

1 2
Mehmet Dinler
05/01/2016 10:52
YORUMLAR




DİĞER HABERLER