Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Annecim Sayborglar Geliyor!

Sokaklardaki Persona Snythetics reklamları.

Geçtiğimiz hafta sonu İngiltere televizyonlarında yayınlanan bir reklam sosyal medyayı salladı ve deyim yerindeyse “Annecim, sayborglar geliyor!” paniğine yol açtı.

Channel 4 kanalında yayınlanan ve Regent sokağında interaktif  panolarla duyurulan Persona Snythetics reklamında yeni jenerasyon sentetik insanlar tanıtılıyordu. Gerçek insan görünümündeki sayborgları hizmetçi olarak satın alıyor ve evinizin her işini yaptırabiliyorsunuz.

Televizyon reklamında gördüğümüz android Sally modeli, hem çocuğunuzla “kaliteli zaman” geciriyor, hem ışık hızında iş yapıyor, hem de uyku, yemek gibi insanı ihtiyaçları olmadığından 7/24 hizmetinize amade.

Sayborg Sally hizmetinize amade.

Reklamı izledikten sonra http://www.personasynthetics.com/ websitesine tıklayan yüzbinlerce izleyici siteyi çökertti. “Tüyleri diken diken eden” sayborg Sally ile ilgili ise sayısız tweet atıldı.

Gerçekse çok geçmeden ortaya çıktı: reklamlar Channel 4’un yeni dizisi Humans’ın tanıtımı için yapılan akıllıca bir kampanyanın parçasıydı. Yayın tarihi henüz belli olmayan fütüristik dizide, her meşgul ailenin son moda sayborg hizmetçilerden satın aldığı alternatif bir gelecek anlatılıyor.

Ben bu konuyu bir yerlerden hatırlıyorum diyenleriniz varsa da dizinin orijinali olan İsveç yapımı Akta Manniskor’la iglili linki şuraya bırakalım. Äkta Människor: Gelecek robotlarda (mı)?

İşte sosyal medyayı sallayan o reklam:

YORUMLAR




DİĞER HABERLER