Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Aşkın Yolculuğu Yunus Emre Ramazan’da TRT’de!

Reyting rekorları kıran ‘Diriliş Ertuğrul’un’ yapımcısı Mehmet Bozdağ'dan yeni bir yapım daha. Aşkın Yolculuğu ‘Yunus Emre’ Ramazan Ayı boyunca TRT 1’de.

Yapımını Tekden Film adına Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve İsa Yıldız’ın yazdığı, yönetmenliğini Kamil Aydın’ın yaptığı Aşkın Yolculuğu ‘Yunus Emre’ dizisi Ramazan ayı boyunca TRT 1’de yayınlanacak.

13. YÜZYILIN DÜNYASI

Yunus’un tasavvuf yolunda, hakikate ulaşmak için yaptığı yolculuğu ve bu yolda başta kendi nefsiyle olmak üzere verdiği savaş ile çektiği çileyi konu alan Aşkın Yolculuğu ‘Yunus Emre’ dizisi için  Beykoz Kundura Fabrikası’nda 13. yüzyılın dünyası inşa edildi. Dizi için 10.000 metrekarelik alanda döneme ait iki adet kapalı ve açık plato kurulurken Nallıhan Çarşı, Karatay Medresesi, dergah, ahi ocağı, han gibi mekanlar inşa edildi.  Yine Aşkın Yolculuğu ‘Yunus Emre’ dizisi için  250 kostüm ve 150 başlık üretilirken 3.000 metre kumaş kullanıldı.

GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU

Ramazan ayı boyunca TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan dizide Yunus Emre’yi Gökhan Atalay canlandırırken Tapduk Emre’yi  Payidar Tüfekçioğlu, Molla Kasım’ı Baran Akbulut, Bacım Sultan’ı Seda Tosun, Ahi Mesud’u Mehmet Çepiç ve Hanım Ağa’yı Asuman Çakır  oynayacaklar. Dizi de ayrıca Rüzgar Aksoy, Ergun Taş, Umut Tanyolaç, Sedat Erdiş, Murat Ercanlı, Ahmet Talay, Müge Uyar, Birand Tunca, Atilla Kılıç, Kaptan Görmen, Mehmet Ali Tunca,  Emrah Girgin ve Samet Demir gibi güçlü isimler yer alıyor.

1 2 3 4 5 6 7 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER