Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
AYTAÇ KARA'NIN LİSTESİ


EN UYUMLU ÇİFTLER

Frank Underwood (Kevin Spacey) ve Claire Underwood (Robin Wright) House of Cards

İnsanda yan yana görüldüklerinde “Budur!” düşüncesini kesinlikle uyandırıyorlar. Frank’in siyaset arenasındaki hırsının yanına Claire’in desteği ve kendi amaçları eklenince harika bir çift oluyorlar. Üstelik ikisinin yeri geldiğinde diğerini karşısına almaktan çekinmemesi ve ikilinin ‘açık ilişki’ yaşamalarına rağmen var bu uyum.

John Ross Ewing (Josh Henderson) ve Rebecca Barnes (Julie Gonzalo), Dallas

Orijinal Dallas’tan beridir birbirine düşman olan iki ailenin iki üyesi yaşanan bütün entrikalara rağmen, içine çıkar ve intikamı da katarak bir araya gelince ortaya öyle güzel bir uyum çıktı ki hem de… John Ross’un da deyimiyle ‘birbirine benzeyen’ ikili durumlarını daha da ileriye götürüp ikinci sezon finalinde evlendiler de.

 
EN UYUMSUZ ÇİFT

Arthur (Bradley James) ve Gwen (Angel Coulby), Merlin

O kadar uyumsuzlar ki insanın içinde olmayan ‘alt-üst kademe farkı’ duygusunu bile ortaya çıkarıyorlar. Hizmetçi-Prens olarak değil, normal bir çift olarak değerlendirdiğimizde bile diziyi izleyenlere sorsanız çoğunluk Merlin-Arthur aşkını bu ikisinden daha çok desteklerler. Tabii homofobik değillerse…

 
EN SIKICI ÇİFT

Sookie (Anna Paquin) ve Bill (Stephen Moyer), True Blood

Bir kere ikisi de birbirinden ayrı gereksiz ve birbirinden ayrı sıkıcı. Aslında böyle düşününce uygun görünüyorlar gibi duruyor ama diziyi izliyorsanız biliyorsunuzdur kesinlikle değiller. Bu ikilinin birlikteliği, gerçek hayatta karakterleri canlandıran oyuncuların evli olmasıyla kalmalı zaten.

Adam (Adam Driver) ve Hannah (Lena Dunham), Girls

İkisi de yarım akıllının önde gideni. Öyle gerçek hayattan fazla fırlamış karakterler ki tam iki uyuz birbirini bulmuş modundalar. İkinci sezon dokuzuncu bölümde olanları hatırlıyorsanız bana hak verirsiniz zaten. Adam’ın Hanna için sevgilisinden ayrılış ‘biçimi’ bile yeter.


EN YASAK AŞK

Alex (Laura Prepon) ve Piper (Taylor Shilling), Orange is the New Black

Piper’ın Larry ile nişanlıyken içeri düşmesi bir kenarda dursun. Eski lezbiyen sevgili ikili, birlikte çevirdikleri bir iş yıllar sonra ayaklarına dolanınca hapishanede yeniden bir araya geliyorlar. Geçmişte olanların üstüne bir de hapishane gibi bir ortamda yeniden birbirlerini buluyorlar.
 
Cercei (Lena Hadey) ve Jamie Lannister (Nicolas Coster-Waldau), Game of Thrones

Her şeyden önce ‘öz’ kardeşler. Üstüne Cercei Demir Taht’ın Kral’ının eşi. Dahası Jamie de Kral’ın muhafızlarından. Ama aşk engel tanımıyor işte. Üstelik başta Joffrey olmak üzere çocuk bile yapmışlar.

 
 
 
EN DOKUNAKLI AYRILIK

Carrie (Claire Danes) ve Brody (Damian Lewis), Homeland

Bir çocukları olsa da gel gör bakalım nasıl oldu o çocuk? Bu ikisinin sahip olduğu şeye ne derece aşk/ilişki diyebiliriz tartışılır ama ayrılıklarının insanın içine dokunduğu bir gerçek. Üçüncü sezon finalinde Brody asılarak ölürken Carrie’nin onu izlemesi oldukça acıklıydı.

 
EN FIRTINALI AŞK HİKAYESİ

Stefan (Paul Wesley), Elena (Nina Dobrev), Damon (Ian Somerhalder), The Vampire Diaries

Beşinci sezonu yarıladık ama hala durulmadı bu vampirler. Elena’nın iki kardeşin de eskiden aşık olduğu Katherine’e tıpatıp benzemesiyle başlayan hikaye, kardeşler arasında sürekli kalıp da bir türlü karar verememesinin, verdiğinde de başlarının beladan kurtulmaması nedeniyle dallanıp budaklandı. Katherine’in yeniden ortaya çıkması da her şeyin üstüne mum dikti zaten.

 
EN GEÇ BULDUM ÇABUK KAYBETTİM

Mary Crawley (Michelle Dockery) ve Mathew Crawley (Dan Stevens), Downton Abbey

Dizinin başında, ilk tanıştıklarından beri birbirlerinden pek hoşlanmayan ikili, hoşlanmaya başladıklarında da inatçılıklarının katkısıyla bir süre birbirlerine açılamadılar. İşler yoluna girmeye başlıyor derken araya 1. Dünya Savaşı ve dahası girdi. Tam mutlu mesutlar ve her şey yoluna girmiş derken de Matthew bir araba kazasında öldü ve Mary’yi, hem de kızı ile birlikte arkada bırakmış oldu.

 
EN İYİ SEVİŞME

Rachel (Meghan Markle) ve Mike (Patrick J. Adams), Suits

Rachel’ın üniversite macerası ve Mike’ın sırrını saklamanın verdiği gerilim derken iyice gerilen ikili, üçüncü sezon 10. bölümle büyük araya girmeden önce dosya odasında rahatladılar…
 


 
EN BİRBİRİNE YAKIŞAN ÇİFT

Oliver (Stephen Amell) ve Felicity (Emily Bett Rickards), Arrow

Arrow izleyen genel kitle ikilinin sevgili olması için özellikle bekliyor ve bastırıyorlar. Felicity kısmının tamam, Oliver kısmının da boş olmadığını bilsek de hayat engellerle dolu işte. Oliver’ın Arrow olması bir yana, çevresindekilerin başına sürekli bir şey gelmesi onu şimdilik Felicity’den uzak tutuyor.

Donna (Sarah Rafferty) ve Harvey (Gabriel Macht), Suits

Yılların arkadaşı ve sırdaşı ikilinin arasındaki elektrik yadsınamaz. Birbirlerine zaafları da var ama üç sezon içinde yan yana gelemediler henüz. Harvey’in bir başkasıyla olması ve Donna’nın da Harvey’in düşmanı diyebileceğimiz avukatla yatması işleri pek kolaylaştırmadı.

 
EN BİRBİRİNE YAKIŞMAYAN ÇİFT

Oliver (Stephen Amell) ve Laurel (Katie Cassidy), ">Arrow

Dizilerde niye baş erkek karakter ile baş kadın karakter sevgili olmalıdır diye bir kural var? Bu ikisini yapmasalarmış bari. Hadi yıllar önce olmuş bir kere olan, Oliver adadan geri döndükten sonra neden? Laurel’ın sorunları, Oliver’ın süper kahramanlıkları dolayısıyla birbirlerinden kopabildikleri de söylenemez ama neyse ki Oliver’ın Laurel’ı yıllar önce kız kardeşiyle aldatması detayı kendisini unutturmuyor.

 
EN KARŞI ÇIKILAN AŞK

Dan (Penn Badgley) ve Blair (Leighton Meester), Gossip Girl

Gossip Girl beşinci sezona gelip de denenmeyen ilişkileri teker teker denemeye devam ettiğinde ve sıra Dan-Blair’e geldiğinde, dizide olan onca şeye rağmen çoğunluğun hazır olmadığı bir şey sunmuş oldular. Blair’in Chuck’a dönmesini isteyen fanlar bir yana, en yakın arkadaşı Serena’nın eski sevgilisiyle çıkması da Blair için karmaşaya yol açmıştı zaten. Ama hepsinden çok yıllardır birbirlerinden nefret eden bu ikilinin sevgili olması dizinin fanlarınca oldukça garipsendi.

 
EN DESTEKLENEN AŞK

Klaus (Josef Morgan) ve Caroline (Candice Accola), The Vampire Diaries/The Originals

Dünyanın muhtemelen en narsist vampiri olan Klaus’un bir kadından gerçek anlamda hoşlanması beklenmese de Caroline’dan hoşlandı işte. Dahası fanlar da bundan hoşlandı ve diziyi izleyenlerin özellikle görmek istediği bir çift çıktı ortaya. Sevgilisi olan ve ona bağlı da olan Caroline’ın bu durumu yok saymasına rağmen yaşadığı içsel karışıklık ilerleyen bölümler sonunda tavan yaptı ve TVD’nin 100. bölümde herkes muradına tek seferlik de olsa ermiş oldu.

Klaus’un kardeşleriyle TVD’nin uzantısı The Originals’a transfer olduğu gerçeğini düşünürsek yaşanan her şey fanlar için hala destekleme sürecinde devam ediyor.
 
 
YORUMLAR




DİĞER HABERLER