Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
BAĞLAN KESKİN'İN LİSTESİ


EN ALTERNATİF ÇİFT

Zeynep (Hande Doğandemir), Kerem (Kerem Bürsin), Güneşi Beklerken

Neden mi? Güneşi Beklerken'deki Zeynep ile Kerem, çünkü kıvırcık saçlı esas kız olmaz. Hadi kıvırcık saçlı esas kız oldu diyelim; turuncu saçlı esas çocuk olmaz. Kerem'in giyim tarzı fazla alternatif sayılmaz ama Zeynep'in tarzı bayağı alternatif. Gençlik dizilerinde, ikinci sezonda erkek arkadaş bulan esas kızın sinir bozucu arkadaşı gibi giyiniyor Zeynep.

 
EN SENTEZ ÇİFT

Bahar (Nurgül Yeşilçay), Seymen Özcan Deniz), Asmalı Konak

Asmalı Konak'ın Bahar ve Seymen aşkı tam bir doğu batı sentezi. Bahar'ın hoppalık ve iticilik sınırına yakın entelektüalitesi ve Seymen'in dar bakış açısından fışkıran maskülenliği ilginç bir uyum sağladı. O kadar uyum sağladılar ki birbirlerine Seymen, Bahar'ın ortalıklarda dolanan eski sevgilisi Yaman'ı kabullendi (hatta deli ablasına yamadı); Bahar da Seymen'in eğreti gelini Dicle'yi kanka yapıp, gayrimeşru oğullarını bağrına bastı.

 
EN SIKICI ÇİFT

Toprak Ilgaz (Selen Soyder), Çınar Ilgaz (Tolgahan Sayışman), Lale Devri

Mıymıylıkta bir numara olan Çınar ve Toprak çifti tabii ki bu kategorinin sahibi. Çınar’ın sıfır eğlenceli bir insan oluşu ve Toprak’ın tam bir ımsık oluşu bir araya gelince sadece uyku yapıyor.
 
 
EN HAKSIZ YERE MUTSUZ OLAN ÇİFT

Fadime (Aydan Burhan),Temel (Erkan Can), ">Mahallenin Muhtarları

Neden olduğunu hiç anlamadığım ve eminim benim gibi bir sürü insanda en mutlu anlara bile korkuyla yaklaşma sebebi olan bir kötü sondu Fadime ve Temel'inki. Mahallenin Muhtarları gibi bir komedi dizisinde, üstelik de sezonlarca kavuşamayan Karadenizli bir çifti tam düğün günlerinde ölümle ayırmak nedir ya nedir? Fadime gelinliğini ütülerken, ütüyü gelinliğin üzerinde bıraktı diye yanarak öldü ya.. Ötesi yok!

 
EN PRENSES ÇİFT

Mira (Serenay Sarıkaya), Orkun (Metin Akdülger), MedCezir

Tabii ki Mira ile Orkun en prenses çift. Porselen ciltleri, altın saçları, beraberlerken bir elleri yağda bir elleri balda oluşları, neredeyse doğduklarından beri çıkıyor oluşları ve çok yakın arkadaş olmaları ve de en önemlisi ikisinin de birer moda ikonu olması. EminimMedCezir'de Mira ve Orkun'un beraber oldukları döneme ilişkin bir flashback olsa; Mira, Orkun, Eylül ve Beren yüzlerinde güzellik maskeleriyle pijama partisi yapıyor olurlar.
 



 
EN ÇATIŞMALI AŞK ÜÇGENİ

Leyla (Gökçe Bahadır), Oğuz (Tolga Karel), Necla (Fahriye Evcen), Yaprak Dökümü

Daha çatışmalı bir aşk üçgeni yok galiba. Beş sezon boyunca Oğuz’un iki kardeş arasında dokuduğu mekik, Leyla-Necla kardeşlerin kendi aralarındaki gerilimleri çok güzel verildi. Tam bir Leyla savunucusu olmama rağmen Nejca’nın da haklı sebepleri vardı, reddedemem. İlişkilerin sırası ise tam olarak böyleydi: Necla-Oğuz, Leyla-Oğuz, Necla-Oğuz ve en son Leyla-Oğuz.

 
EN AYRI DÜNYALAR

Ruhsar (Hande Ataizi), Mazhar (Cem Davran), Ruhsar

Biri ölü, diğeri diri daha ne olsun? Ama biliyoruz ki aşk söz konusu olduğunda her engel aşılır. Ayrı dünyaların bireyleri olsalar da sonuçta kavuştular değil mi?

 
EN SAPLANTILI AŞIK

Beşir (Baran Akbulut), Aşk-ı Memnu

Yani ne desem bilemiyorum. Nihal saplantısından ajan mı olmadı, porno mu çekmedi, hastalıklara yakalanıp gebermedi mi yani. Neler oldu neler. Resmen saplantısından öldü ya adam. Ama biraz geç öldü inadından. Sırf Bihter’in cenazesini baltalamak için aynı gün öldü röntgenci.

 
EN SHAMELESS ÇİFT

Simay Tekinoğlu (Hazar Ergüçlü), Kuzey Tekinoğlu (Kıvanç Tatlıtuğ), Kuzey Güney

Varoşlukları bir yana, bence Kuzey ve Simay dünyanın en uyumlu çiftlerinden biriydi. Birbirlerine karşı hiçbir çekinceleri, duvarları yoktu. İkisi de birbirlerinin hayatlarını altüst ettiler. Her türlü bedduayı edip yine en son kanka gibi konuşuyorlardı. Kim ne derse desin Kuzey, Simay’ın hakkıydı. Kuzey bir tek onun yanında olduğu gibiydi; Simay da bir süre sonra gözünün içine baka baka dolap çevirmeye başlamıştı.




 
EN ÇITIR ÇİFT

Mira Beylice (Serenay Sarıkaya), Yaman Koper (Çağatay Ulusoy), MedCezir

Yaman ile Mira’dan çıtırı var mı ya? Gençlik dizilerinde 40 yaşında adamların oynamasına alışkın bizlerin ezberini bozdu. Sadece gençlik ateşi değil, aşkın tarzı da alışılmışın dışındaydı. Yeşilçam’daki Filiz Akın ve doksanlardaki kürklü Seren Serengil’den sonra zengin kız-fakir oğlan aşını tekrar canlandırdı. Sürekli ezilen varoş kızlarla, tek atışta hamile bırakan zengin hırtların aşkından çok sıkılmıştık.

 
EN ‘GEÇ BULDUM ÇABUK KAYBETTİM’ 

Lady Mary Crawley (Michelle Dockery) ve Matthew Crawley (Dan Stevens), Downton Abbey

Tabii ki Downton Abbey’nin bir türlü kavuşamayan Mary ve Matthew’u bir araya geldikten sonra Matthew’un ölümüyle ebediyen ayrılmaları. Kötülüğün karizmayla birleştiği ender kadınlardan olan Mary ile aşırı teatral Matthew bu dramatik sonu tabii ki hak etmemişlerdi. Ancak Mary ve ailesi pure olan herkesi-Sybil bile barınamadı aralarında-tükettikleri için biraz daha yaşasaydı Mary onu öldürürdü eminim.

 
EN GOLDEN COUPLE

Serena (Blake Lively), Nate (Chase Crawford), Gossip Girl

Gördüğüm en golden couple kesinlikle Serena ve Nate. Upper East Side'ın en popüler kızı ve en popüler erkeği nice badireleri atlatıp bir araya gelirse başka ne olabilir ki. Nate, aristokrat bir ailenin soyundan geliyor. Üstelik Lacrosse takımında. Serena ise entrikanın kitabını yazan sosyetik bir ailenin, sosyetenin yeni gözdesi kızı. Ivy League'in tümüne hiç koşulsuz kabul edildiğini de unutmamak gerek. Sadece bunlar değil tabii ki olay. Nate ve Serena bir çiftken güzellik-yakışıklılık skalasını sadece Gossip Girl için değil, tüm zamanlar için bayağı yükseltmişlerdi.

 
EN FIRTINALI AŞK HİKAYESİ

Bihter Yöreoğlu (Beren Saat), Behlül Haznedar (Kıvanç Tatlıtuğ), Aşk-ı Memnu

Aslında ne Adnan ne Nihal ne de Firdevs Hanım aşklarının engeliydi. Tamamen kendi tutkularının ve zaaflarının acısını çektiler. Ayrılmalar, barışmalar ve kendileriyle birlikte heba ettikleri onca insan. Korkak ama Bihter’e hayır diyemeyen Behlül ve Behlül’ün bir hücresi için dünyaları yakacak olan Bihter’den daha fırtınalısı tabii ki yok. Kadın kendini öldürdü ya ötesi var mı?
 
 
 
 
EN DARK SIDER ÇİFT

Blair (Leighton Meester), Chuck(Ed Westwick ), Gossip Girl

Birbirlerine ve başkalarına o kadar kötü şeyler yaptılar ki nereden başlasam bilemiyorum. Başlamaları anlık bir intikam ve ego tatmini sonucu gerçekleşti. Sonra ayrı olduklarında, etraflarındaki herkesi birbirlerine acı çektirmek için kullandılar. Beraberlerken zaten dünya hiç güvenli bir yer değildi. Telef olan üçüncü kişiler, ihanet edilen en yakın arkadaşlar, rezil olan kraliyet aileleri ve sürgün edilen insanlar. Evlilikleri bile Chuck'ın babasının ölümüne sebep olduğu ortaya çıkmasın, Blair şahitlik yapamasın diye olunca Gossip Girl'ün tutkulu aşıkları en dark sider çift oluyor direkt.

 
EN ETKİLİ AŞK ÜÇGENİ

Rachel (Lea Michele), Finn (Cory Monteith), Quinn (Dianna Agron), ">Glee

Glee'nin en popüler çocuğu Finn ile en popüler kızı Quinn'in ilişkisi her ne kadar Quinn, Finn'in en yakın arkadaşından hamile kalınca bitse de; Finn'e yangın Rachel'ın araya girmesi her şeyi bozdu. İki sezon boyunca Finn, iki kızın arasında gitti geldi. Rachel'ı sevdiğine karar verdiğinde ise, düğün günlerinde Quinn kaza yaptığı için evlenemediler. Hatta bundan çok sonra mezuniyet kral ve kraliçeliğine Finn ve Quinn beraber aday gösterildiğinde, Rachel büyük sorun çıkardı. Dizinin aşk üçgeni gerçek hayata da yansıdı. Finn'i oynayan Cory Monteith ve Rachel'ı oynayan Lea Michele gerçek hayatta da beraberlerdi. Cory Monteith'in ölümü üzerine yapılan anma bölümünde Quinn'in olmaması bile, gerçek hayatta Cory Monteith ve Quinn'i oynayan Dianna Agron arasındaki eski bir aşk dedikodusuna bağlandı.
 
 
EN EFSANE ÇİFT

Betty Draper (January Jones), Don Draper (Jon Hamm), Mad Men

Böyle gözümün önünde ince ince süzülen bir ikili Mad Men'in dünyaya armağanı erkeklik sembolü Don Draper ile her hücresi kadın olan Betty Draper. Efsane olmalarının sebebi yaşadıkları dönemin gerçekçi bir çifti olmaları. Don'un bir sürü sorunu var, hatta o Don Draper bile değil ama bunu karısı ve çocuklarıyla bile paylaşmıyor. Aldatmak hakkı ama bunun yanında bütün sorumluluklarını yerine getiren bir eş, baba. Betty ise içinde fırtınalar kopan ama her zaman en mükemmel şekilde eşini karşılayan bir kadın. Betty'nin annesiyle hesaplaşamamasının acısını kızından çıkarması ve kafası attığında komşunun kuşlarını tüfekle vurması asla tarif edemeyeceğim harikalıklar benim için. Ben onları hep o şirin ve lüks evde, sınırlar içerisindeki ''mutlu'' hayatları ile hatırlayacağım.
 
 
EN NEDENSİZ AŞK ÜÇGENİ

Christian (Julian McMahon), Julia (Joely Richardson), Sean (Dylan Walsh), Nip/Tuck

Nip/Tuck'ın kanka-ortak estetik cerrahları Sean ve Christian, Sean'ın gudubet karısı Julia yüzünden ne sorunlar yaşadılar. Birbirlerine düştüler, kaç kere yolları ayırma kararı aldılar. Gerçi Sean da çok sıkıcı bir insan, Julia kocasının ortağından çocuk yapmasa hiç bunlar olmayacaktı. Christian'cığımı hiç kendi ruhsuz hayatlarına bulaştırmayacaklardı.
 
 
EN ‘ARKADAŞIMIN AŞKISIN’

Serena (Blake Lively), Nate (Chase Crawford), Blair (Leighton Meester), Gossip Girl

Gossip Girl’ün ana teması zaten ‘’arkadaşımın aşkısın’’ olayı. Ancak Gossip Girl’deki bu trendi başlatan tabii ki Serena-Nate-Blair aşk üçgeni. Serena ve Blair’in çalkantılı arkadaşlıkları ve bu çalkantının somutlaşmış ilk örneği olan Nate etkisi dizide son sezonda bile hissedilmişti.

 
EN İYİ GEY ÇİFT

Mitchell (Eric Stonestreet), Cameron (Jesse Tylor Ferguson), Modern Family

Modern Family'nin Mitchell ve Cameron'u dünyanın en eğlenceli, en tatlı gey çifti. Kızları Lily de o kadar şeker ki anlatamam. Cameron'un mean tavırları ve Mitchell'ın prens halleri çok uyumlu. En iyi gey çift konusunda Modern Family, barındırdığı popülasyona rağmen Glee'yi geçti doğrusu.
 
ETİKETLER : Bağlan Keskin
YORUMLAR




DİĞER HABERLER