Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Basına saldırı: Fotoğraf makinelerimizi kırdılar!

Penguen çizeri Serkan Yılmaz’ın efsane köşesi Dudullu Postası dizi oldu. Blu TV’de bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan Dudullu Postası’nın sağlam kadrosunda Güven Kıraç, Erkan Can, Taner Ölmez, Hazar Ergüçlü, Bülent Şakrak, Ayda Aksel, Ahmet Rıfat Şungar, Özgür Emre Yıldırım, Aslı Bekiroğlu, Gözde Çığacı, Levent Tülek gibi sevilen oyuncular  yer alıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Onur Ünlü üstleniyor.

Penguen'deki Dudullu Postası'ndan bir kuple.

Asım Velioğlu (Güven Kıraç), kitaplarını kendi parasıyla bastıran, babadan kalma kırık dökük bir köşkte, halktan kopuk bir yaşam süren,  “Köşem var yazı-yorum” adlı kimsenin okumadığı bir köşenin sahibi, kendini fena halde ciddiye alan bir gazetecidir. Asım, çalıştığı gazeteden şutlanınca, Dudullu’da yerel bir gazete çıkarmaya karar verir. O artık bağımsız bir gazete çıkaracak, gerçek insanların kalbine dokunacaktır.

Levent Tülek, yönetmen Onur Ünlü ve Güven Kıraç.

Mahallenin bitirim filozofu Erkan Can ise, mahallenin futbol sahasının önünde duayen gazeteci Asım Velioğlu’na verdiği demeçte Dudullu evreninin ruhunu şöyle tanımlıyor; “Yaşadığımız dünyayı algılar, sonrasında düşünürüz ve bu bizi var eder. Varoluş kavramının bir sonraki aşamasında ise başkalarının düşünceleridir bizi var eden,” diye başlayarak varoluşçuluğu açıklıyor. Ardından varoşizmi tarif etmeye başlıyor;  “Varoluşçuluk dedikodu ile başlar, herkes birbiri hakkında konuşur, bu sayede herkes var olur. Varlığın bir anlamı olur. Varoş doğurgandır, doğurup doğurup salar sokağa, sonra camdan ‘Aykut eve gel!’ diye bağırır. Aykut’un varlığından yedi düvelin haberi olur, Aykut var olur.”

Taner Ölmez ve Hazar Ergüçlü.

Diğer yandan Isparta’da bir üniversitenin matbaacılık bölümünü altı yılda bitiren Tayfur (Taner Ölmez) açık öğretimde okuyan, vaktinin çoğunu evden kaçma planları yaparak ve youtube’a videolar yükleyerek geçiren Melis’in (Hazar Ergüçlü) aşkına dayanamadığı için yanında bir bidon gül suyuyla birlikte mahalleye geri döner. Melis ise başta kendi kız kardeşi olmak üzere mahallenin tüm bacılarının namusunu korumayı görev edinmiş İffet Team’in Kurucu Başkanı abisi Eyüp’ün (Bülent Şakrak) sıkı yönetimi altında yaşamaktadır. Tayfur ve mahalle arkadaşları Ersan (Ahmet Rıfat Şungar) ve Cem’in (Özgür Emre Yıldırım) yolları usta gazeteci Asım Velioğlu ile kesişince, önlerinde bambaşka bir kariyer yolu açılır. Bundan sonra yılmaz, acar birer muhabir olarak Dudullu Postası’nda çalışacaklar, bir yandan mahallenin ruhunu sayfalara yansıtırken, diğer yandan durduk yerde futbol sahasından gökyüzüne ışınlanan Dudullulu Leftovers “Kayıp Babalar” dosyasını aydınlatacaklardır.

14 bölüm olarak planlanan Dudullu Postası bu akşam Blu TV’de başlıyor. Dudullu Postası’nın özgür basının sesi olarak doğrularına yazacaklarına inancımız tam. Gerçekleri kamuoyuna ulaştırarak, dayanışarak, karanlığı hep birlikte yırtacağız! Meslektaşlarımıza yayıncılık hayatlarında başarılar, siz Ekranella okurlarına ise iyi seyirler diliyoruz.

 

DEFNE AKMAN

YORUMLAR




DİĞER HABERLER