Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
BBC EARTH İle Dünyanın En Kuzeyine Yolculuk!

Yerkürenin en kuzeyindeki yerleşim birimi Svalbard’da insanlar nasıl bir hayat sürüyor? Gelecek yıl BBC Earth’ün global kanallarında yayınlanacak olan Svalbard adlı belgesel-melodram işte bu soruya yanıt veriyor ve fondaki sinematografik manzaralar eşliğinde izleyiciyi en ekstrem koşullarda yaşamayı başaran sıra dışı kişilerle tanıştırıyor.

 

Bağımsız İngiliz Helle Halo yapım şirketi tarafından çekilen, 48’er dakikalık 10 bölümden oluşan belgesel dizisinin uluslararası dağıtımcısı BBC Worldwide.

 

BBC Worldwide Dış Yapımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Julie Swanston “Dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler, Svalbard’da, medeniyetten uzakta ‘gerçeküstü’ bir hayat sürmeyi seçen insanların hikayelerini nefeslerini tutarak takip edecek. Hello Halo ile iş birliği yaparak, Svalbard’ın en ücra köşelerinden biri olan, olağanüstü bir doğaya sahip Longyearbyen kentini dünyaya tanıtmaktan çok mutluyuz” dedi.

 

Kuzey Kutup Dairesi’nde, Norveç ve Grönland arasında konumlanan Svalbard’ın Longyearbyen kenti, dünyanın en izole şehirlerinden biri. ABD, İngiltere ve Norveçlilerden oluşan bir grup ‘sınırda bir yaşam’ sürmenin ne demek olduğunu burada öğreniyor; Bruce Springsteen hayranı, üstünde kutup ayısı kürküyle dolaşan bir komşunuz olabiliyor veya biriyle buluşmak için bazen kanoyla yedi saatlik bir yolculuğu göze almak gerekiyor. Svaldbard’da herkes birbirini tanıyor, herkes birbirinin işine karışıyor; öyle ki neredeyse çocuk doğurmak veya ölmek için bile birilerinden izin almanız gerekiyor.

 

Hello Halo Baş Yapımcısı Wendy Rattray “Kuzey Kutbu’nun ekstrem koşullarında, üç ay boyunca zifiri karanlıkta ve kutup ayılarının sürekli tehdidi altında yaşadığınız Svalbard bildiğiniz gibi değil! Bu garip, alışılmadık diyarı ve tuhaf ahalisini dünyaya tanıtmak heyecan verici” diye konuştu.

 

BBC Earth Yapım Sorumlusu Kirsty Hanson, Wendy Rattray ve yine Hello Halo’dan Kathy Myers ile birlikte çalışacak.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER