Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
BİNNAZ SAKTANBER'İN LİSTESİ

 

EN EY BENİM GÜZEL ERGENLİĞİM AŞK

Joey (Katie Holmes) ve Pacey (Joshua Jackson), Dawson’s Creek

Yan sınıftaki sinir illeti hafif tombiş çocuğa potansiyel Ryan Gosling gözüyle bakmamızı sağlayan Joey-Pacey aşkı hepimizin ergen yıllarını alt üst etti. 16 yaşında tekneyle uzak diyarlara açılmalar; Joey resim yapsın diye kasabanın ortasında duvar satın almalar; 20 yılda küllenmeyen bir aşk...Bu yazıyı okurken solunuzda iki çocuk zırlıyor, sağınızda 188 kilo olmuş lise aşkınız uzandığı kanepeden “Aşkım çocuk ağlıyor, duymuyor musun?” diyorsa suçluyu uzaklarda aramayın.

 
EN AŞKIN YAŞI OLMAZ AŞK

Hanım (Türkan Şoray) ve Ali Haydar (Şener Şen), İkinci Bahar

Bu ikisi Türkiye televizyon tarihinin en kuzu ve aşkı hak eden çiftiydi desem itiraz eden olmaz sanırım. Kafesteki muhabbet kuşlarını konuşturarak aşk-ı-ilan etmeleri; Hanım’ın içinden değil gemi, filolar geçen buğulu gözleri; Ali Haydar’ın romantik kabadayılıkları bir yana, holding salonlarında yaşanmayan yegane aşklardan biriydi onlarınki ve hiç unutulmadı.

 
EN SAYKO ÜÇGEN AŞK

Leyla (Gökçe Bahadır), Necla (Fahriye Evcen), Oğuz (Tolga Karel), Yaprak Dökümü

İki kardeşin aynı adama aşık olmasının en dramlı, en süfli ve en “ağzını caart diye yırtarım senin” versiyonunu bu üçlüde gördük. Kardeşi kardeşe düşüren adamın ağzı kokan timsahtan hallice tiksinçlikte bir yaratık olması işin büyüsünü bozsa da, Necla’nın pembe paltoyu Leyla’nın suratına fırlattığı meşhur sahne listeye girmeleri için yeter de artar sebep.
 
 
EN RUHEŞİNİN DİBİSİN AŞK

Jack (Sean Hayes) ve Karen (Megan Mullaly), Will and Grace

Bazen ruh eşiniz sizin oynadığınız takımdan olmayabilir. Bazen ruh eşiniz dünyanın en sosyopat, kokoş, tiz sesli canavarı veya bir baltaya sap olamamış cüzdanınızı kemiren bir narsist olabilir. Olsun. Eğer Jack ve Karen kadar şanslıysanız manitalar gelip giderken bir ömrü beraber kahkahalarla geçirir, seksen yaşınıza geldiğinizde aynı eve taşınır ve sonsuza kadar mutlu mesut yaşarsınız. Bir insan daha ne ister ki?


 

 
EN DO RE Mİ FA SOL LA Sİ AŞK

Kurt Hummel (Chris Colfer), Blaine Anderson (Darren Criss), Glee

Bu ikisinin “tuzu uzatır mısın” ı bile koreografi eşliğinde söylediklerinden şüpheleniyorum. Aşk ilanından ayrılığa, evlilik teklifinden aldatmaya her anlarını birer flash mob eşliğinde yaşayan Kurt ve Blaine Allahtan o kadar tatlı ve yetenekli ki Glee artık baysa da onların aşkından henüz baymadık. Haklarında en çok (ve seksi) fan fiction yazılan çiftimizin şarkılı türkülü düğünlerini de sabırsızlıkla bekliyoruz.

 
EN SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ AŞK

Behlül (Kıvanç Tatlıtuğ) ve Bihter (Beren Saat), Aşk-ı-Memnu

Bu iki seks tanrısı ne zaman bir araya gelse ülkeyi topluca hararetler bastı, altmış yaşında teyzelerin tansiyonu çıktı, memleketin sevişme yüzdeleri tavan yaptı. Ne ki ödlek Behlül bir türlü karar veremedi, parasından pulundan rahatından cayamadı “Beni beni Bihter’ini” ölümlere yuvarladı. Sonra Aşiyan tepelerinde kafasını mezarlık taşlarına vurdu ama son pişmanlık fayda etmedi, Bihter’le Behlül kavuşamadı.
 
ETİKETLER : Binnaz Saktanber
YORUMLAR




DİĞER HABERLER