Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Dizilerde Bir Sezon-II: Düşenler

Reyting savaşlarında zirveye ulaşmak ne kadar zorsa zirvede kalmak da bir o kadar zor. Hele ki ara vermişseniz. Düşenler listesi önceki sezonuna/sezonlarına göre aynı reyting başarısını sağlayamayan, hayal kırıklığıyla ekran macerasını noktalayan işleri listeliyor.

 

KÖRDÜĞÜM (Fox)

 

Geçen sezonun ortasında başlamış ve başarılı da olmuştu. Başarısız olacağını düşünmediğim için “Bakarsınız reytingi kötü giderse gemileri yakıp Hızlı ve Öfkeli'ye bağlarlar,cümlesini kurmuştum. Belçim Bilgin Erdoğan’ın ayrılışıyla Kördüğüm büyük darbe yedi, gelenler de kurtaramadı. Hızlı ve Öfkeli’ye de bağlayamadan yeni sezonunda beş bölümde veda etti.

 

KERTENKELE:YENİDEN DOĞUŞ (ATV)

“Bizim izleyicimiz var, istediğimizi yapar, izleniriz” mantığı 2017 yılında 141298. kere çöktü. İki başrol Timur Acar ve Sera Tokdemir diziden ayrıldıktan sonra dizi izlenmedi. İki sezondur uygulanan temadan çıkıp Ay Yıldızlı Adam gibi bir saçma bir milliyetçi propaganda yolunu seçince izlenmemesi de çok normaldi zaten. Cumartesi günlerine ne konursa konsun kendi kitlesini asla kaybetmeyen istikrarlı bir diziden 13 bölümde final yapmak zorunda kalan bir işe. Aferin.

 

YETER (ATV)

İlk sezonu büyük sürprizdi gerçekten. İkinci sezondaki ilk darbe Aylin’in ölümüyle Pelin Karahan’ın diziden çıkması oldu. Yekta-Aylin’in sağladığı çatışmayı gazeteci kız sürdüremedi. Epey tadı kaçan Yeter, ikinci sezonunda 14 bölüm yayınlayabildi.

 

KİRALIK AŞK (Star)

Meriç Acemi, Kiralık Aşk’ın yayınlandığı sürede sinir hastası olmadıysa daha da ona bir şey olmaz. İlk sezonun sonunda artık düşüşe geçmiş reytingler ikinci sezonla da toparlanmadı. Dahası fanlar ne yeni karakterleri beğendi ne de gelen bölümleri. Final kararı alması çok uzun sürmedi. 17 bölüm süren ikinci sezon Ocak ayında mutlu sonla bitti. İlginçtir, hiçbir şeyi beğenmeyen fanlar final kararından sonra diziyi tekrar sahiplendi.

 

POYRAZ KARAYEL (Kanal D)

Geçtiğimiz sezon da bir hayal kırıklığıydı Poyraz Karayel, ancak final sezonundaki noktaya gelmesi de gerçekten başarı hikayesi. Hem kilit karakterlerden birkaçının hem de yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı’nın ayrılmasının ardından başlayan üçüncü sezon ilk ikisinin yanına bile yaklaşamadı, 19 bölüm sürdü. Kötü bir aşk hikayesinin içinde kaybolan Poyraz Karayel ancak finaliyle birlikte tekrar Poyraz Karayel oldu. Ayşegül öldü, hepimiz de mutsuzluktan öldük Albayım. Ölmeyen tek kişi Poyraz’dı, o da delirdi zaten.

 

PARAMPARÇA (Star)

Erkan Petekkaya’ya partner dayandırmanın zorluğunu fark etmiş olsalar gerek ki, dizi üçüncü sezonda üçüncü farklı partneri aramadı. Barış Falay ve Mine Tugay’ın tekrar bir araya gelmesiyse güzeldi. Ama yetmedi. İkinci. sezonda zaten düşmüş reytingler hiç toparlanmadı. Bütün genç karakterlerin evlenip durmasını hiç anlayamayacağım Paramparça’nın son sezonu 20 bölüm sürdü.

 

BABA CANDIR (TRT 1)

Hani “İmkanı olan delirsin” diye bir replik var ya bir başka çok güzel diziden, Baba Candır bize o imkanı verdi biz de delirdik. İlk sezondan sonra biraz yavan başlayan ikinci sezon daha sonra toparlandı ama TRT’ye istediğini pek vermedi. Kanalın yaptığı türlü işkenceler sonunda 25 bölümlük ikinci sezonla birlikte dizi sona erdi.

 

SEVDA KUŞUN KANADINDA (TRT 1)

Onun da bu sezonu 25 bölüm sürdü ama 25 bölüm var, 25 bölüm var işte. Altı bölümlük ilk sezonunu hiç aratmadı ikinci sezon da, rakamlar aynı kötülükteydi. Zaten ekranda tutulma amacı çok barizdi, sağolsun yanıltmadı; kalitesizlikte çığır açtı.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM (Fox)

İleride TDK’nın başına düzgün birileri geçip de sözlükleri düzenlemeye kalkarlarsa “Hayal Kırıklığı” tanımı olarak sadece “Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ikinci sezonu” yazabilirler. İlk sezon hiç değilse AB grubunda zirveye oynayan Kösem’in ikinci sezonu dip noktayı çok çabuk gördü. Başka bir dizinin üçüncü bölümde final yapacağı reytinglerle sezon sonuna kadar geldi, hatta son bölümlerde hala kadroya eklemeler yapılıyordu. Oysa dizinin hangi hangi saatte yayınlandığını bile bir çok kişi bilmiyor. Yurt dışı satışı nelere kadirmiş öyle.

 

O HAYAT BENİM (Fox)

Üç sezon boyunca kitlesini büyütüp pazar gecesini hakimiyetine alan dizi bu sezon çöktü. Geçtiğimiz sezon Yeşim Ceren Bozoğlu’nun diziden ayrılma süreci sonrası reytingi zaten düşmüştü. Bu yıl da toparlanmadı, öyle ki bir süre sonra gün değiştirdi.

 

HAYAT ŞARKISI (Kanal D)

Hayal kırıklığı demek içimden gelmiyor hiç. İlk sezon ne kadar keyifliyse, ikinci de o kadar keyifliydi. Sadece o keyfi daha az insan yaşadı. Bir de -muhtemelen bundan dolayı- Kanal D dizi üzerinde ilginç deneyler yaptı. Yine de Hayat Şarkısı, Hayat Şarkısı’ydı işte. Neredeyse her karakterine bu kadar net hikayeler yazabilmek gerçekten büyük bir başarıydı. Mahinur Ergun ve Cem Karcı’dan başlayıp bütün oyunculara da sirayet eden uyum bir dizinin çıkabileceği en yüksek nokta olmalı sahiden. 57. bölümüyle final yapan dizinin tüm ekibine teşekkürler.


Editörün notu: 2016-2017 sezonunun da reyting açısından tartışmasız şampiyonları yani Olağan Şupheliler burada. Nasıl devam edeceklerini henüz bilemediğimiz sezon dizileri, yani çömezler de gelecek. 

MEHMET DİNLER

 



 

 

 

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER