Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Bu gece başlayacak Outcast'tan havalı tanıtım!

İzlenme rekorları kıran efsane dizi The Walking Dead’in yaratıcılarından Robert Kirkman yine bir çizgi roman uyarlaması ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. İlk bölümün senaristliğini de yapan Kirkman, zombiler ile bıraktığı etkiyi bu defa şeytani ve kötü ruhların gizemli dünyasına taşıyor ve alışkın olduğumuz şeytan çıkarma hikayesi bambaşka bir hal alıyor.

Poyraz Karayel'in Neşet'i (Tolga Güleç) mi dediniz? Yooo, Outcast'ın Kyle Barnes'ı (Patrick Fugit) kendileri.

Çocukluğundan itibaren şeytani bir güç tarafından rahatsız edilen Kyle Barnes’ın (Patrick Fugit) hikayesini izleyeceğimiz dizi, tıpkı The Walking Dead gibi korku/gerilim elementlerini hikayenin dış motifleri olarak sunarak, insan ilişkileri ile psikolojilerine odaklanıyor.. Fugit’in yanı sıra Philip Glenister ve Wrenn Schmit gibi isimlerin yer aldığı Outcast yaz döneminin en çok konuşulacak dizilerden biri olmaya hazırlanıyor. Dünyada bir ilk gerçekleştirilerek Facebook üzerinden canlı yayınlanan ilk bölümünün ardından 4 Haziran Cumartesi günü (bugün yani) 23.00’de FX’te başlıyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu 125 ülke ile aynı anda yayınlanacak Outcast prömiyeri öncesi Fox Networks Group, dizinin tanıtımı için 12 farklı ülkede aynı anda bir etkinlik serisine imza attı. İlk bölümünün seçilmiş sahneleri, 12 farklı şehirde 12 grafiti sanatçısı tarafından yorumlanarak o şehrin duvarlarına taşındı. İstanbul’daki çizimler, grafiti sanatçısı Highero tarafından İstiklal Caddesi’nde hazırlandı.

Belirlenen şehirlerde gerçekleşen bu grafiti çalışması Outcastart.tv üzerinden izleyicilerle buluşuyor. Duvar önünde gelip konum servislerini açan ve internet sitesini ziyaret eden izleyiciler, grafitide yer alan sahneyi aktive edip izleyebiliyor.

Paul Azaceta’nın illüstrasyonlarını yaptığı aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Outcast’in ilk bölümünden seçilmiş sahneler 12 farklı ülkenin 12 şehrinde, 12 farklı grafiti sanatçısının yorumuyla şehrin duvarlarında hayat buldu. İlki 28 Mayıs’ta Londra Comic Con’da başlayan projede yer alan diğer şehirler İstanbul, Berlin, Jakarta, Kuala Lumpur, Londra, Manila, Singapur, Sofya, Stokholm, Sidney, Zagreb ve Napoli.

Tüm şehirlerde gerçekleşen çalışmaları görmek, yayınlanacak sahneleri izlemek ve grafitinin yapım aşamasını görmek için ise bu proje adına özel olarak hazırlanan outcastart.tv yayına açılıyor ve #OutcastArt etiketiyle sosyal medya platformlarından takip edilebiliyor. Grafitinin yer aldığı duvarların önüne gelerek konum servislerini açan ve internet sitesini ziyaret eden izleyiciler, grafitide yer alan sahnenin öncesini ve sonrasını izleyebilecek.

Bu da her şey bittikten sonra grafitinin İstiklal Caddesi, Galatasaray Meydanı'nda hayata karışmış hali.

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER