Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Büyük Sürgün Kafkasya, 15 Aralık'ta TRT 1'de

314 Film Yapım tarafından, TRT 1 için hazırlanan Büyük Sürgün Kafkasya adlı 4 bölümlük mini dizi, 1944 ylında Stalin'in emriyle sürgün edilen Ahıska Türklerinin trajik hikayesini anlatıyor.


1944 Kasımında yaşadıkları topraklardan koparılarak, sürgün edilen binlerce insanın, sahipsiz, unutulmuş bir halkın, yürek burkan hikayesini anlatan dizi çok yakında TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak.
Fırat Sunel'in, Salkım Söğütlerin Gölgesinde ve Gürsel Balcı'nn Sınırdaki Sır romanlarından serbest olarak uyarlanan dizinin senaryosu Ali Can Yaraş ve Özge Efendioğlu tarafından kaleme alındı. Çekimleri yerli ve yabancı ekiplerin ortak çalışmasıyla Makedonya'da gerçekleşen projenin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin üstlendi.


Yerli ve yabancı pek çok başarılı oyuncunun rol aldığı mini dizide, Melis Birkan, Nilüfer Açıkalın, Tolga Sarıtaş, Elif Atakan, Luran Ahmedi, Elyesa Kaso ve Stefan Sterjovski gibi isimler de yer alıyor.
Yapımcılığnı, 314 Film'den, Ali Can Yaraş, Özfe Efendioğlu ve Kürşat Atlıoğlu'nun üstlendiği dizi, tarihin gerçek bir kesitinden, yaşanmış hikayelerden yola çıkıyor. Ön planda güçlü bir aşk hikayesi anlatılırken, arka planda ise tarihin sisli gölgeleri arasında yitip giden bir halkın trafik hikayesi dikkat çekiyor.

 

Dizinin fragmanı: 

 

2. tanıtım:

 

3. tanıtım:

 

4. tanıtım:

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER