Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Çifte Saadet; Komik olmayan komedi

Fox TV, Cumartesi akşamı başrollerini Şebnem Bozoklu, Fikret Kuşkan ve Dolunay Soysert’in paylaştığı Çifte Saadet adlı yeni komedi dizisinin ilk bölümünü yayınladı.

Perihan’ın yıllardır ölü olduğunu düşünen  Metin, yeni karısı Hülya, çocukları ve annesiyle birlikte mezarlık ziyaretinde.

Dizinin konusu şöyle; Metin(Fikret Kuşkan) ve Perihan (Şebnem Bozoklu) üç çocuklu mutlu bir çifttir. Çocukları Gülsen, Birsen ve Mert ile birlikte yaşamaktadırlar. Metin’in bir bakkal dükkanı vardır. Ancak bir gün Perihan bir otobüs kazası geçirir. Ailesi Perihan’ın cesedini bulamasa bile öldüğüne kanaat getirir. Yasını tutar. Düzenli olarak mezarını ziyaret ederler. Aradan yıllar geçer, Metin Hülya (Dolunay Soysert) ile tanışır, evlenir, İzzet adında bir de çocukları olur. Hülya, iyi ve şefkatli bir kadındır, Metin’in çocuklarını da kendi çocuğu İzzet’ten ayırmadan yetiştirir. Metin’e destek olur, zaman içinde bakkalı markete dönüştürür, işleri büyütürler. Ancak, Perihan ölmemiştir. Kazadan sonra hafızasını yitiren Perihan 12 yıl boyunca bir rehabilitasyon merkezinde kalmış, geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Hafızası yerine geldiğinde kocası ve çocuklarını bulmak üzere harekete geçer.

Bundan sonrası iki kadının karşılaşması, aralarından hangisinin ağır basacağı ve iki ailenin birlikte nasıl bir gelecek kuracağı üzerine kurulu.

Ailesi ve çocuklarına kavuşan Perihan fotoğraf albümüne bakarak anıları tazeliyor.Kocasının Hülya ile nikah fotoğraflarını görmese bari!

Komedinin güzel tarafı hiçbir kurala bağlı olmaması ve sübjektif olması. Bir kişinin komik bulduğu diğerini sinir edebilir. Neden bazı şeyleri komik buluyoruz peki? İnanın hiçbir fikrim yok. Bir şeyin neden komik olduğunun tek bir açıklaması yok çünkü. Bir şey anı yansıttığı için, doğruya işaret ettiği için, öteden beri bildiğimiz ama bugüne kadar dillendirmeye çekindiğimiz bir durumu anlattığı için ya da çok saçma olduğu için komik olabilir. Ne zaman bir şeye çok gülmüyoruz peki? Fazla hakaretamiz ya da fazla mülayim, dolayısıyla sıkıcıysa.

Şiveli komedi ölmedi yaşıyor! Kapıcının konuşmasına gülmemiz gerek burada.

Ben ne yazık ki, iki saat içinde Şebnem Bozoklu’nun büyük kızını çimdiklediği sahne dışında hiç gülemedim. 12 yıl dünyadan bi-haber yaşayan Perihan’ın günümüz dünyasına geri dönünce akıllı telefonları, tabletleri yadırgamasını ilginç bulamadım. Perihan evine geri döndüğünde, iki kadının karşılaşmaması için ev halkının ve komşuların Metin ve Hülya’nın evlendiğini saklaması, Perihan’ın Hülya’nın ev düzenini tuhaf bulması gibi durumlar da vardı. Perihan’ın brüksel lahanası, brokoli, mango ve avokadoyu görünce başka gezegenden gelmiş gibi çok şaşırması da komik değildi. Yine Perihan yıllar sonra ortaya çıkınca ev halkının sırayla bayılması, fenalık geçirmesi bir başka komiklik olarak sunuldu. Bir de şiveli konuşan kapıcı var. Bahsetmek istemiyorum bile.

Dolunay Soysert’e komedi oynamak çok yakışıyor. Disiplinli, titiz ama şefkatli ve anlayışlı ikinci eş rolünde gayet başarılı.

Çifte Saadet’in en büyük şansı çok sevilen ve iyi oyunculardan oluşan bir kadrosu olması. Fikret Kuşkan’ı ekranda görmekten dolayı ne denli sevinsem de, Şebnem Bozoklu’ya bayılsam da, Dolunay Soysert’i bu rolüne ne denli yakıştırsam da bir şey ya komik, ya da değil.

Öte yandan belki de sıcak aile dizileri herkes için değildir. Neyse ki hepimiz aynı şeylere güleceğiz diye bir kural yok.

Çifte Saadet her Cumartesi akşamı 20:15’te Fox TV’de.

 

Not: Bu yazı Radikal'de yayımlanmıştır.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER