Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Cnbc-e gidiyor, TLC geliyor

Daha önce Temmuz sonunda CNBC-e’nin Discovery Communications'a satılacağının haberini vermiştik. İşte nihayet yetkili mercilerden kanalın yeni sahibiyle nasıl bir yayın anlayışıyla devam edeceğine dair somut bir açıklama geldi. İşte bir takım sorulara verdikleri cevaplar:

Yayın politikasında bir değişiklik olacak mı?

TLC, günün 24 saati kurgu ve gerçeğe dayalı içeriklerin en iyi, en kalitelisini sunacak. Gündüz kuşağında gösterilen ekonomi haberleri artık yayın akışında yer almayacak.

TLC ne zaman CNBC-e’nin yerine geçecek?

TLC Kasım ayının başında yayına girecek, kesin tarihle ilgili daha detaylı açıklamayı kısa süre içinde yapıyor olacağız.

Ne gibi yenilikler olacak? TLC’yi farklı kılan nedir?

Dünyanın önde gelen, kurmaca dram dizilerinin yanı sıra TLC, mutlaka görülmesi gereken reality, “yaşam tarzı” ve gerçeğe dayalı eğlence programları da sunacak. Bu kombinasyon TLC’yi yüksek kaliteli uluslararası eğlencenin Türkiye’deki adresi yapacak.

Yayın akışı nasıl olacak?

Gündüz akışı, ağırlıklı olarak Oprah Prime, Cake Boss ve Say Yes to the Dress gibi “yaşam tarzı”na odaklanan programlardan oluşacak. Prime Time’da ise; Kasım ayında kanalda prömiyer yapacak olan Fear the Walking Dead ve Aquarius gibi büyük hitleri de içeren en yeni ve en iyi uluslararası kurmaca dram, komedi ve gerçek hayata dayalı programlar yer alacak.

Game of Thrones ve Doctor Who gibi hit dizileri yayınlamaya devam edecek misiniz?

TLC, CNBC-e’nin, Hannibal, Vikings, Hot In Cleveland, Two Broke Girls, Mike & Molly veThe Following gibi bazı hit dizilerini yayınlamaya devam edecek. Başka program alımları ile ilgili detaylar önümüzdeki haftalarda duyurulacak. Detaylar için bizi takip etmeye devam edin!

TLC ve Discovery Channel’ın ortak programları olacak mı?

TLC, Discovery Channel’da yer alan Running Wild with Bear Grylls ve Joel Lambert ile Manhunt gibi bazı popüler ve eğlenceli şovlarını yayınından sonra gösterecek, böylece bu muhteşem içeriğini daha fazla seyirci ile paylaşmış olacak.

Kanal SD olarak mı yayın yapmaya devam edecek, yoksa HD mi olacak? HD olmayacaksa, HD kanalla ilgili planlarınız var mı?

TLC, SD yayın yapmaya devam edecek. Bu aşamada HD versiyonunu sunmak gibi bir planımız yok.

TLC ne anlama geliyor?

TLC, ABD asıllı bir marka ve orada başladığında The Learning Channel yani Öğrenme Kanalı olarak biliniyordu. Şimdi dünyada 190 pazarda var olan TLC, dünyanın lider uluslararası “yaşam tarzı” ve eğlence kanalı haline geldi ve İngiltere, Güney Afrika, Polonya ve Asya Pasifik’te 1 numaraya yerleşti.

TLC yeni bir frekansta mı yayın yapacak? Her platformda aynı mı olacak?

Şu anda frekans ya da kanal numarasını değiştirme gibi bir planımız bulunmuyor. Ancak gelecekte değişmesi halinde tüm seyircilerimizin ve reklam verenlerimizin bilgilendirileceğini temin ederiz.

CNBC-e’yi neden TLC’ye çevirdiniz?

CNBC-e, Discovery Communications tarafından satın alındı ve stratejilerinin bir parçası olarak kanalın yerini uluslararası bayrak taşıyıcı “yaşam tarzı” ve eğlence kanalı TLC aldı. Yeni kanal, Kasım ayında yayına girecek ve en son çıkan, mutlaka görülmesi gereken dram, komedi, “yaşam tarzı” ve realite şovlarını izleyiciyle buluşturacak.

CNBC-e’ye ne oldu? Başka bir frekanstan mı yayın yapacak?

Kasım ayında TLC’nin yayına girmesi ile CNBC-e Türk televizyonlarındaki yayın hayatına son verecek.

TLC’yi tüm platformlarda seyredebilecek miyiz? Yoksa sadece ücretli platformlarda mı olacak?

Tıpkı CNBC-e gibi TLC de tüm platformlardan seyredilebilecek.

TLC’yi internetten seyredebilecek miyiz?

TLC yayına başladığı zaman, canlı olarak yalnızca televizyondan seyredilebiliyor olacak. Ancak kanalın web sitesinde VoD (seç izle) seçeneği sabit olacak, dolayısıyla en beğendiğiniz programları istediğiniz zaman seyredebileceksiniz.

TLC hangi ülkelerde yayın yapıyor?

TLC, Amerika’da 95 milyondan fazla ve 190 pazarda 303 milyon haneye ulaşan, uluslararası bir marka. Ancak TLC Türkiye, Türk seyircilere özel seçilmiş, değişik içeriği ile eşsiz bir kanal olacak.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER