Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
‘Dayan Yüreğim’ demişsiniz ama çok zor

Endemol Shine Türkiye’nin yeni dizisi Dayan Yüreğim cuma gecesi 20:00’de Fox TV’de yayına başladı. Başrollerini Ece Uslu, Cansel Elçin, Nilay Deniz ve Berk Atan’ın paylaştığı dizinin yönetmeni Deniz Çelebi Dikilitaş. Dayan Yüreğim ilk gösteriminde, AB ve Total’de ancak 19. sıraya erişebildi Totalde 2.93, AB’de 2.08 rating aldı.

Dizi tanıtımında belirtildiğine göre bir kadının her şeyini kaybettikten sonra çocukları için hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Nerede gözü yaşlı, kendini feda eden bir kadın var ona bayılırız diye düşünmüş olacaklar ki bu damardan yürümüşler. Ece Uslu, mavi desenli elbisesi, ten rengi naylon çorapları, çözük saçları ve ağlak bakışlarıyla bu tiplemeye tam oturmuş.

Dayan Yüreğim her Cuma 20:00’de Fox TV’de.

İlk bölüm şöyle şeyler oldu;  Elvan (Ece Uslu) poliklinikte çalışmaktadır, kocası Tahir ise pazarcılık yapmaktadır. Ama aslında hayırsızın tekidir, içki kumar ne kadar kötülük varsa içindedir. Tahir ne denli ayyaş ise, Elvan da o denli çokbilmiş, insanın içini kıyan bir kadındır ama neyse.

“İçki öldürür, kumar süründürür, spor güldürür.”

Tabii alkol bütün kötülüklerin anasıdır, öyle pazarcılık yaparken kamyona gidip mataradan fırt çekerek çocukların rızkını yemek falan olmaz sevgili Ekranellacılar Ama bu Elvan da çekilir tip değil bana sorarsanız. Tahir belki de çok sıkıldığı için böyledir diye düşünmeden edemedim. Tahir, büyük üçkâğıtçı aslında, kızım hasta diye insanlardan borç alıyor, yalan söylüyor falan. Evlerden uzak bir koca sizin anlayacağınız.

Elvan ve Tahir’in üç çocuğu var, bunlardan büyük olanı Seray ise pek olgun, pek aklı başında bir genç kız. Ancak gelin görün ki, o da dengi olmayan bir zengin çocuğuna, Atıf’a aşık oluyor.

Diğer yanda ise müthiş zengin olan Şanallar var. Şanalların oğlu Atıf ise, böyle Sevda Çiçeği’nin Mor ve Ötesi icrası çalarken bungee jumping yapan, kırmızı spor arabaları hızlı kullanan bir çocuk. Atıf, yollarda bir takım hız denemeleri ile vandallık peşindeyken Seray’ın küçük kardeşi Selim’e çarpıyor. Annesi ortadan kaybolmasını söylediği için hemen olay yerinden uzaklaşıyor.

Hastaneye, karakola, hapishaneye düşmeden yapamıyoruz. Kendimize dertlerden dert beğeniyoruz.

İnsanı hayata küsteren fakirli sahneler

Önceki çoğu yazımda da belirtmişimdir, fakirli dizilerden acayip sıkılıyorum, hayata küsüyorum. İnsanlar çirkin giyindiği, renkler soluklaştığı zaman inanın daralıyorum, kaçasım geliyor. Dayan Yüreğim’in ilk bölümünde evin içinde deri elbise, topuklu ayakkabı ve topuz saçla dolaşan anne ve kravatlı baba dışında çok da bir zenginsel klişe göremedim. Tabii fakir oldukları için tüm kötülükler Ece Uslu’nun ailesini buldu, birbirlerine bol bol bağırdılar, müzikte ise yaylılar egemendi, çünkü böyle daha duygusal oluyor.

Küçük Selim annesi ile birlikte pazarda babasına yardım etmek için çalışırken.

Bir günah kenti olarak Amsterdam

Kazanın ardından Atıf’ın ailesi bir başkasının suçu üstlenmesini sağlayarak, Atıf’ı yanına iki adam da vererek özel uçakla Amsterdam’a yolladılar. İşler yatışana kadar Atıf burada kalacak. Neden Amsterdam, çünkü ülkemizde Amsterdam günah kenti olarak biliniyor da o bakımdan. Sanmayın ki Atıf orada galerilere gidecek, müzeydi, sergiydi, konserdi kültür-sanat etkinliklerini takip edecek.

Diğer yandan Fuat (Cansel Elçin) ve Aysun (Bengi Öztürk) çifti ve sorunlu çocukları Nazlı vardır. Daha sonra bol bol birlikte göreceğimiz ve maceralarını izleyeceğimiz Fuat ve Elvan’ı da zaten Fuat’ın kızı Nazlı’yı Elvan’ın kurtarmasıyla tanırız.

Bir de Selim yoğun bakımdayken annesi başında beklerken paralel kurguyla Beşiktaş-Fenerbahçe anlatılması var ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim. işte top yuvarlaktır, hiç beklemediğiniz anda hayatta neler olur, şudur budur gibi metaforik vaziyetler.

İlerleyen bölümlerde bakalım Elvan, kocası Tahir’den kurtulacak mı?  Fuat ve Elvan nasıl yakınlaşacak?

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER