Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
EKRANELLA 2013 YERLİ DİZİ ÖDÜLLERİ
 
Ekranella yola çıkalı daha bir ay bile olmadı. (Evet, inanabiliyor musunuz?) Ama yıl sonu bahanesiyle herkes herkesi kategorize ederken biz de sezon sonunu bekleyecek değildik. Altı ay sonrasına hazırlık niyetine, bu bir ayın bizde bıraktığı izlenimleri derledik, toparladık ve sezon sonunda sizlerin de oylarıyla vereceğimiz Ekranella Altın Kedi ödüllerinin teaser’larını dağıtıverdik. İşte yerli diziler dalında kategorilerimiz, işte kazananlarımız.
 
 
Adaptella: MedCezir

Bu sezon başlayan dizilerin içinde en (hatta reytinglere göre tek) başarılı diziMedCezir, uyarlandığıThe O.C.’nin bütün unsurlarını senaryosuna yedirerek yerlileşmesi ve oyuncu seçimiyle de başarılı bir uyum sağlayarak, hem gençleri hem de yetişkinleri ekrana bağlaması sonucu, Adaptella ödülünü havada kaptı.
 
 
 
Ergenella: Güneşi Beklerken

Ergenlikle en ilgisi olmayan izleyiciye bile “Nedir ya bu ZeyKer?” dedirtecek kadar ısrarla Zeynep ve Kerem aşkını kafalara kazıyan lise dizisi Güneşi Beklerkenelbette ki Ergenella ödülünü hakkıyla aldı.
 

Direnella: Vahide Perçin

Meryem Uzerli’nin kocaman gözleri, ağır aksanı, kendine özgü beden diliyle büyük ihtimalle Hürrem’in kendisi dahil kimselere benzemeyen Hürrem’iyle kalpleri çalıp gitmesinden sonra haftalarca yeni Hürrem’in kim olacağı konuşuldu… Kendini bu kadar sevdirmiş bir oyuncunun yerine kim gelse işi zordu. Vahide Perçin ismi telaffuz edildiği anda kazan fokurdamaya başladı. Ekrana Hürrem olarak çıktığındaysa neler dendi neler… “Kanuni’nin anası gibi duruyo ayol”lar mı istersiniz, “bari bi yüzünü gerdireydi, o ne özgüven o!”lar mı… Perçin serinkanlılığını hiç kaybetmedi ve karakter için belirlediği çizgiden ödün vermedi. Sonuçta baştan kaybettiği varsayılan bir maçı, gayet vakur, lehine çevirerek kendini Hürrem rolünde izleyiciye kabul ettirmeyi başardı. Direnella 2013 ödülü, Hürrem’le Vahide Perçin’in.
 
 
 
Hüsranella: Okan Bayülgen ve A.Ş.K.

Önce seyirciyi televizyon denen aptal kutusundan uzak tutmak üzerine argümanlar geliştirerek radyoya geri dönen sonra da eleştirdiği televizyona haftada bilmem kaç gün program yapan ama eski seyircisini bulamayarak iki kanalda yakası bir araya gelmeyen Okan Bayülgen ve içerdiği bütün zenginliğe, yasak aşklara, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre’ye rağmen 13 bölümü zor tamamlayanA.Ş.K.sezonun Hüsranella'ları olmaya hak kazandılar.
 

 
 
 
 
Sürprizella: Aslı Enver

Daha üç beş yıl önce başındaKavak Yelleri esen tatlı bir genç kız iken ansızınKayıp’ın çekici ama gülerken ısırıveren, iyi- kötü çizgisinde seksek oynayan kadın karakteri Özlem’e dönüşen ve bizi karakterine ölümüne inandıran Aslı Enver yılın kadın Sürprizella ödülünü aldı.
 
 
 
Sürprizella: Metin Akdülger

Alışılmışın dışında tarzıylaMedCezir’in kötü adamını en iyi şekilde canlandırdığı için yani bizi hem kötülüğüne inandırdığı, hem de tuhaf biçimde ona ilgimizi ve onu koruma isteğimizi ayakta tuttuğu için 2013’ün erkek Sürprizella ödülüne hak kazandı.
 
 
 
Seksapella: Mete Horozoğlu

Kayıpdizisinde canlandırdığı ‘helal süt emmiş adam’ namzeti karakteri Mehmet ile 16-76 yaş grubu kadınların gözdesi olmayı başararak, ‘kadınlar arızalı erkekleri çekici bulur’ kalıbını yıkıp geçen Mete Horozoğlu sezonun En Seksapella Erkek Oyuncusu.
 
 
 
Seksapella: Serenay Sarıkaya

Kusursuza yakın plastik malzemesi, mırıltılı aksanı, baygın olduğu kadar kadın erkek demeden izleyen herkese masumiyet kavramını yeniden sorgulatan bakışlarıyla mide krampı yaşatan Mira yorumuyla Serenay Sarıkaya sezonun En Seksapella Kadın Oyuncusu.
 
 
 
Femme fatale: Irmak

Sezonun bütün kötü kadınları sarışın. Ancak bir sarışın hepsinden önde. 2013’ün en kötü sarışın kadınıMerhamet’in Irmak’ı.
 
 
 
Rüküşella: Sedef

Sedef’in giydiklerine zor bakıyoruz, sabahın köründe işe giderken üstünde olanlara, saçına, makyajına inanamıyoruz bu yüzden 2013’ün en rüküşü MedCezir’in Sedef’i.
 
 
 
Fashionable kötü: Orkun ve Orhan

MedCezir’in paçası kıvrık Orkun’u veA.Ş.K.’ın podyum giyilmezliğinde kıyafetleriyle Orhan’ı (Tugay Mercan) 2013’ün en fashionable kötüsü ünvanını paylaşıyorlar.
 

 
 
 
En Tel Maşa Mücevher Sahibi: Fatma Sultan

Harem'de üç günlük cariye bile mükemmel mücevherler takarken en kötü tasarımları taşıyan Fatma Sultan bu ödüle hak kazandı
 
 
 
İmkansız aşk: Özlem ve Mehmet

Aynı Batman ile Kedi Kadın gibi birbiriyle zıt taraflarda ama dayanılmaz bir çekimle bağlı oldukları için 2013’ün en imkansız aşkıKayıp’tan Özlem ile Mehmet’in.
 
 
 
İmkanlı aşk: Ender ve Selim

Birbiriyle bu kadar uyumlu başka bir çift yok! Uyumları istikrarlarının garantisi. 2013’ün en uyumlu çiftiMedCezir’den Ender ile Selim.
 
 
 
Mıknatıslı aşk: Feride ve Mahir

İkisi de birbirinden civan, üstelik ikisi de kara kaşlı kara gözlü bu çiftin geleceği ne olur bilinmez ama ikisi ekrandayken insan Karadayı’yı bırakıp da Twitter’a bile bakamıyor.
 
 
 
En kadri bilinmemiş dizi: Eski Hikâye

Sağlam hikayesi ve iyi oyuncularının yanı sıra, yemekten çizgi romana, matematikten, teknolojiye bir çok unsuru titizlikle ele alan ince ayrıntılarıyla dikkat çeken bu dizinin, sosyal medyada daha çok konuşulmaması gerçekten şaşırtıcı. Tek tesellimiz, reyting savaşlarından azade bir kanalda, TRT 1’de yayınlanması.
 
 

Esrarella: Küçük Gelin

Prime time’ın en iddialı dizilerini sollayarak reytinglerde çoğu hafta ilk sıralara oturanKüçük Gelin, bu yıl üstüne en çok konuşulan dizilerden biri oldu. Genellikle “Nasıl olur ya?” ile başlayan, anlaşılamazlık temalı konuşmalardı bunlar… Bize göre ortada pek de anlaşılmaz bir durum yok… ‘Çocuk gelin’ gibi reytingi üstünde bir temayı bol entrika, acı, kan, gözyaşı içeren ‘risksiz’ bir melodramatik terkiple sunanKüçük Gelin’in büyük kanallardaki türdeş rakiplerinden senaryo bakımından pek geri kalır yanı yok. Yapıma dair zayıf noktalarının bir kısmı da lehine işledi. Büyük oranda tanınmamış/isimsiz oyunculardan oluşan kastı sözgelimi, oyuncu performanslarındaki göze çarpan toplam zayıflığa rağmen, bu tür bir tema için inandırıcılığı artıran bir etken… Yılın ‘esrarella’sı, reyting başarısının nedeni bize göre pek de büyük bir sır olmayanKüçük Gelin’e gidiyor…
 
 
 
En dokuz canlı dizi: Kayıp

Kanalın, Külkedisi’nin zalim annesini aratmayacak stratejisi sayesinde gün gün gezdirilip yetmezmiş gibi bitirilme kararı alınmasına rağmen Yakışıklı Prens kılıklı seyircisinden aldığı camdan ayakkabı sayesinde yayında kalmayı başaranKayıp, yılın en dokuz canlı dizisi olmaya hak kazandı
 
 
 
Kurbanella: Ben de Özledim

Türk televizyon tarihine adını gümüş harflerle yazdıracak cesarette bir proje olanLeyla ile Mecnun'u kapıya koyan TRT'ye rağmen dağılmayan, ekip ruhunu sürdüren ama birLeyla ile MecnunolamayanBen de Özledimyılın Kurbanella'sı.
 
 
 
Çuvallama: Fatih

Kanal D’de başlayan tarihi dizi gerek zayıf rejisi, gerekMehter Marşıdinleyerek yazılan senaryosu, gerekse oyuncu seçimleri açısından yayıncı kanaldan seyircisine kadar herkesi hayal kırıklığına uğratan, set kavgalarıyla gündem tutan, sezonun en pahalı bütçeye sahip başarısız işi oldu. Ancak Fatih, Kadir İnanır ve Deniz Seki’nin rol aldığı 2006 yapımıİyi ki Varsın dizisinin yayından kaldırılma rekorunu egale edemedi.İyi ki Varsın, ilk bölümü Show Tv'de oynadığı esnada reklam arasından yayından kalkma kararı alınmış tek dizi olarak televizyon tarihine geçmeye devam ediyor.
 
 
 
Oburella: Aramızda Kalsın

İzlerken yutkunup durulan dizi. Kurulan sofraların haddi hesabı yok. Ne diyelim? Afiyet olsun. Oburella ödülü sizin.
 
 
 
Maçorella: Kaçak

Kadrosunun neredeyse tamamının erkeklerden oluşmasına rağmenKurtlar Vadisi'nin on yıllar süren saltanatını sallayarak, bıyık-sakal-çirkin erkek üçgeninde maçoluğun kitabını yeniden yazmaya kalkışanKaçakyılın en maçorella dizisi ünvanını bileğinin hakkıyla kazandı.
 
 
YORUMLAR




DİĞER HABERLER