Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ekranella yazarı Aras Bayram’ın ekranda 2014 listesi

image

Kıvılcımella


Bu yılın en güzel sürprizlerinden Ulan İstanbul. Uğur Polat’ın canlandırdığı Uğur Polat karakteri arada tempoyu çok aşağıya çekse de dizinin lokomotifi Yaren-Karlos ikilisinin temposu, uyumu ve kimyası kusursuz. Dokunmayın, elektrik çarpar.

Artık Yettirella

Belli bir sezon olarak düşünülmüşsün, hadi çok tutuldun anlarım ikinci sezona uzatırsın da be Homeland, daha neyin peşindesin gülüm? Carrie’nin nevrotik halleriyle Quinn’in romantik kötü çocuk tavırları bir noktadan sonra çok 90’lar, olan Mandy Patinkin’e oldu. Mandy Patinkin yazmak için her fırsatı değerlendirdiğim doğrudur.

Sonunda Bittirella

Her şey küçük ve şirin bir kasabada tatlı bir azınlık alegorisi olarak başlamış, ilk sezon da katil hikayesine bağlanmış çıtır çerez bir seyirlik olarak bitmişti. Sonrası tufan. HBO tarihinin en kötü dizisi True Blood hakikaten sonunda bittirella. Ama adam çok yakışıklı demeyin n’olur, izleriz başka yerde. Anmak isteyen de introsunu açsın, geri kalanına tahammül etmek imkânsız.

Sektörella

Yerli dizi sektöründen anlamadığımı daha önce dillendirmiştim, mikro iktisat gibi bir şey benim için, neresinden tutsam elimde kalıyor. Örneğin Benim Adım Gültepe ve Bana Artık Hicran De gibi işler paldır küldür gitmişken Kerem Bürsin hayranlarından başka herhangi birinin ilgisini çekmesi zor olan Şeref Meselesi’nin üstünde bu kadar durulmasını çözemiyorum. Sektörella ödülü sektörün, bizim; hepimizin.

Sakin Ol Şampiyonella

Benim pek aram yok da, hanım takılıyor arada ben de göz ucuyla bakıyorum. O Güllerin Savaşı’ndaki Mert karakterinin sıkıntısı ne? İnsan sürekli hap almış gibi dolup taşan bir enerjiyle dolaşmaz ki? Azcık sakinlik, azcık sükûnet. Çocuk ekmek almaya giderken bile EKMEK ALMAYA GİDİYORUM diye bağırıyor, yerimden sıçrıyorum yeminle. Kendisine buradan koca bir sakin ol şampiyon gönderiyorum.

Öğretmenella

Nasıl her repliğe ayrı anlam yüklenir, kelimeler vurgulanır, diyalog üstünden tempo düşürülüp arttırılır, mimikle mod ayarlanır, sadece yüzle aktörlük yapılır, Zihni Göktay’ı 2 dakika ekranda izleyin size anlatsın.

Bir Parmak Balella

Mad Men, Kobe Bryant gibi eski görkeminden ve ihtişamından uzak olabilir ancak hala televizyondaki en kaliteli işlerden biri olduğu da su götürmez bir gerçek, yarım sezon ağzımıza çaldır bir parmak balı, Matthew Weiner’ı tanıyorsam önümüzdeki yıl arı kovanına bodoslama dalacaktır.

Gönderella

Türkiye’de popüler kültür göndermesi yapmak zor, hedef kitle net olarak asla belli olmadığında, zaten can alınıp can verilen bir ortamda, küçük minik tatlı göndermelerle kimsenin uğraşacak pek vakti yok. Ulan İstanbul deniyor bunu fazlasıyla, bazen gözümüze de sokuyor ama olsun bir yerden başlamak, başlanan yeri ileri taşımak, sonra minimize edebilmek anlamına geleceğinden hiçbir sakıncası yok. Var olsun Gregor Samsa Böcek İlaçlama Servisi.

İki Gözüm İki Çeşmella

Şu dizi dünyası ne karakterleri öldürdü, ne asırlık çınarlar devirdi de hiçbiri senin ölümün kadar etkilemedi. Herkesin yeri doldu da seninki dolamadı. Nasıl özledim altın buklelerini, nasıl özledim kiraz dudaklarını. Üstüne geçirip çapraz bağladığın perde kumaşından pelerinlerini, zekanı asaletinle birleştirmeni. O akıl oyunlarını; annene olan sevgini, amcana olan şefkatini, amca sandıklarına baba diyememeni. Dedenle muhabbetlerini, ah o içindeki şehvetini, kafasını mızrağın ucuna geçirip gösterdiklerini.

Ulan çok özledim be Joffrey.

Naptınella

Arkadaşım Hoş Geldin’le ilgili takribi 81 tane yazı yazdığım için uzatmayacağım, sadece Kanal D’ye tek bir sorum var, geçen sezon hafta içi Kurtlar Vadisi’ni bile geçen bir programı Cumartesi gecesine almak kimin aklına geldi? N’aptınız?

Sıçtınella

Hani öyle az buz da değil dokuz sezon, zaman atlamalarıyla neredeyse 20 dizi yılı, tonlarca hikâye üstüne üstlük bir komedi dizisinde görülmemiş bir mitoloji kurma ve daha da önemlisi işin komedi kısmı çok aksamış olsa da bir şekilde neredeyse toparlama. Sonra o final. Ah o final. Dokuz sezonluk karakter gelişimini, anlattığın öyküyü, senaryonu, bütün diziyi üstüne kurduğun vaadi çöpe atmak. Hepsini. Az da olsa tarihe geçme şansı vardı How I Met Your Mother’ın, onu da o garip finalle kaybetti. AL GIRDIN GIRDIN.

Geri Döndürella

Dizinin hikaye ve heyecan olarak düşüş yaşadığı anlarda bile hayranlarının rating’leri yukarıda tutmayı başarması üstelik istikrar problemini halledip baş karakterini dönüştürebilmesi The Walking Dead’in birinci sezon performansına geri dönmesine sebep oldu. İşte beklediğimiz zombi bu.

Döktürella

Benim bütün ödüllerim Peter Dinklage’a. Böyle bir oyunculuk performansı izlediğimi ben hatırlamıyorum, böyle bir döktürmece yok. Tyrion’ın duygusal yolculuğunun tavan yaptığı sezona kısıtlı ekran süresinde neredeyse tek başına damga vurdu. Saygılar.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER