Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ekranın zehirli çiftleri

Aşk herkes içindir, en gaddar, acımasız ya da bencil insanların bile birisini sevmeye ihtiyacı vardır sevgili Ekranellacılar. Hayatta her şey öyle idealdeki gibi olmuyor, kimileri sevgisiz, umutsuz ilişkiler yaşayabiliyor, o zehirden besleniyor.

Bu 14 Şubat için ekranın en zehirli ilişkilerini, ümitsiz çiftlerini inceledik.

 

Tevfik, Eftelya’ya olan sevgisini ümüğünü sıkarak gösteriyor.

Vatanım sensin / EFTELYA – TEVFİK (Şebnem Hassanisoughi, Onur Saylak)

Eftelya, Tevfik’in berbat bir adam olduğunu bilmesine rağmen bir türlü ondan vazgeçemedi. Bunda Eftelya'nın azınlık olduğu için o dönemde güçlü birine sığınmayı istemesi, Tevfik’ten korkması gibi etkenler de var. Ama Eftelya gerçeklerden kaçamadı ve sonunda Tevfik’in kendisini sevmediğini acı bir şekilde öğrendi. Kimse, uğruna kendini uçurumdan atmaya değmez, hele Tevfik hiç değmez ama olanlar oldu. Neyse ki Eftelya ölmedi, şimdi bir balıkçı ailesinin yanında iyileşmeye çalışıyor. Bakalım düzeldikten sonra nasıl intikam alacak?

 

Sarp, yine kendiyle ilgili can sıkıcı şeyler anlatmaya hazır.

İçerde/ MELEK- SARP (Bensu Soral, Çağatay Ulusoy)

Onlarınki zehirli bir ilişki değil aslında, hatta ilişkileri olduğunu söylemek bile zor. Sarp o denli baskın ki, aslında Sarp ve Sarp demek lazım. Melek ortada yok. Sarp, başlı başına bir çift. Melek giyinmiş, süslü püslü bir sofra kurmuş Sarp’ı bekliyor mesela. Sarp gelip böylesine güzel bir ortamın içine "Yok ben yemek yemeyeceğim," deyip, koltuğa çöküp kendi dertlerini anlatarak limon sıkıyor. Sen nasılsın, iyi misin demek yok. Her zaman, her konu Sarp’tan ibaret.

 

Hızır ortada bir sorun olduğu zaman pahalı bir hediye alıp ya da seyahate gitmeyi teklif edip, sorunlardan kaçmayı tercih edengillerden.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz/ MERYEM - HIZIR (Deniz Çakır, Oktay Kaynarca)

Meryem, Hızır’ın başka bir kadından çocuk yapmasını bile kabul edecek, sonra o çocuğu bağrına basacak kadar yüce gönüllü bir kadın. Hızır, hobi olarak sürekli başka kadınlarla ilgilendiğinden – her sezon bunlar değişiyor Nazlı, Ceylan, Suzi - milyon defa ayrılıp barışıyorlar. Ancak araya kim girerse girsin onlar hep birlikteler.

 

Gözde kendini sevmeyen çoğu kadın gibi uyduruk bir adamın kendisine istediği gibi davranmasına izin veriyor. Bakalım anne olmak onu nasıl değiştirecek?

Bodrum Masalı/ GÖZDE - EVREN (Toprak Sağlam, Murat Aygen)

Gözde ve Evren arasında müthiş bir güç savaşı var. Birbirlerine tehditler savurup duruyorlar, ama böyle olunca da aralarındaki çekim artıyor. Gözde Evren’e “hiç kuyruğu titretmeyen haline aşık olmuştum” diye nesine tutulduğunu söyledi de. . Gözde bildiğimiz kötü çocuklara kapılan kadınlardan aslında. Evren ne denli kaba, hoyrat davranırsa Gözde’ye o denli seksi geliyor. Neyse ki işler Gözde’nin hamileliği, yeğenine sahip çıkmaya kararlı belalı abisi Bora’nın (Nejat İşler) gelmesiyle değişti. Evren hazır ola geçti bile!

 

Adalet ve Tahsin, beklemedikleri bir haber aldılar belli ki. Bir şey olmaz, onlar elele verdikleri sürece her türlü zorluğun üstesinden gelirler.

Cesur ve Güzel/ ADALET - TAHSİN (Nihan Büyükağaç, Tamer Levent)

Tahsin Korludağ, Adalet Hanım’ı “Senin arkanda Korludağ var, koskoca dağ var,” diye seviyor. Adalet Hanım, adının tam tersine her zaman güçlüden, iktidardan yana. Tıpkı assolistler gibi hayatındaki erkekten bilmemne bey olarak bahsediyor ve ona siz diye hitap ediyor. Geçmişte yaşadığı zorluklar ve karanlık geçmişinden dolayı hep Tahsin’in gölgesine sığınarak yaşayan bir kadın. Ayrıca birbirlerinin suçlarına, kötülüklerine ortaklar. Adalet Hanım yıllarca metres olarak yaşadığı ve kasaba halkı tarafından dışlandığı için şimdi Tahsin’in karısı olmak onun için çok önemli.


Defne Akman



YORUMLAR




DİĞER HABERLER