Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Eurovision'dan vazgeçmiyoruz

Müzik ve eğlence tutkunlarının heyecanla beklediği günler, nihayet geldi çattı… Şarkılar yazıldı, koreografiler hazırlandı ve birbirinden dikkat çekici kostümler tasarlandı. Evet, Eurovision 2016’dan, başka bir deyişle Avrupa’nın en büyük şarkı yarışmasından bahsediyoruz. Bu yıl İsveç’in başkenti Stockholm’ün ev sahipliği yapacağı yarışma, 43 ülkenin birincilik mücadelesine sahne olacak.

 

Hangi ülkelerin vatandaşları, kendi yarışmacılarına tribünlerden eşlik etmek üzere Stockholm’e seyahat edecek. Ya biz? Bu yıl yarışmaya katılmayacak olsak da, canlı izlemek için yollara koyulacak mıyız? Hotels.com’un verileri, yarışmanın turizm dünyası üzerindeki etkilerini mercek altına alarak, tüm soruları net bir şekilde yanıtlıyor. Başlamadan ufak bir ipucu vermekte de fayda var: Türkiye hala Eurovison’ı çok seviyor!

 

Yarışmayı en çok İtalyanlar takip ediyor

Bu yıl ’in yarı finali 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek; 14 Mayıs ise galibin belli olacağı büyük gün. Son üç ayda, 9 – 14 Mayıs tarihleri arasında konaklamalar için yapılan aramalar, bu senenin etkinliğine en çok ilgi gösterenlerin İtalyanlar olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre İtalyanların, etkinliğin gerçekleşeceği tarihlerde Stockholm’deki otellere yönelik aramaları yüzde 440 oranından fazla arttı. İtalya’yı yaklaşık yüzde 340’le Birleşik Krallık ve 300 oranında artışla Rusya takip ediyor. Böylece İtalya, Birleşik Krallık ve Rusya, bu yıl yarışmaya katılan ülkeler arasında Eurovizyon’a en çok ilgi gösteren ülkeler arasında ilk üçü oluşturuyor.

 

İspanya ve Fransa’dan da ilgi var

Sırasıyla yaklaşık yüzde 215’lik ve yüzde 150’lik artışla, Avrupa’nın en büyük şarkı yarışması İspanya’dan ve Fransa’dan da seyirci çekiyor. Bununla birlikte yarışmaya ev sahipliği yapacak İsveç, komşu Norveç’in de ilgisini çekiyor; yarışma tarihlerinde Stockholm’de otel arayanların oranı yaklaşık yüzde 150 oranında tırmandı.

 

Türkler yerinde izlemekten vazgeçemiyor

Veriler biz Türkler ile de ilgili ilginç gerçekleri ortaya kokuyor. Bu yıl yarışmaya katılmamamıza rağmen, yarışma bizim için önemini koruyor: Etkinlik tarihleri için Stockholm’de otel arayan Türklerin oranı yüzde 167 arttı.


Eurovision 2016 yazısı: Bazıları Hala Eurovision Sever

1 2 3 >
ETİKETLER : ekranella , haber , yarışma , eurovision
YORUMLAR




DİĞER HABERLER