Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
!f'te dün Haluk Bilginer Rosewater'ı anlattı, bugün Bütün Mahalleli Duysun başlıyor, yarın !f'te Motör vakti!

!f İSTANBUL’DA DÜN – 16 ŞUBAT 2015

SOSYAL MEDYA SIRADAN İNSANLARIN GÜÇ GÖSTERİSİ Geçtiğimiz hafta ekranlara veda ettiğini açıklayarak şaşırtan deneyimli televizyoncu Jon Stewart’ın ilk yönetmenlik denemesi Rosewater/Gül Suyu’nun gösterimine katılan Haluk Bilginer sosyal medyanın ülkelerin gündemlerine etkisine ilişkin “Birkaç gün önce masum bir kızın vahşice öldürülmesine tanık olduk ülkemizde. Twitter’da sendeanlat hashtag’i ile 700 binin üzerinde tweet atıldı. Bu, insanların kendi kendilerini iyileştirme çabası, bir tür toplu terapi. Bunu sıradan insanların bir güç gösterisi olarak görüyorum ve kuvvetli bir etkisi olacağına inanıyorum” dedi.

!f İSTANBUL’DA BUGÜN – 17 ŞUBAT 2015

BÜTÜN MAHALLELİ DUYSUN! Tarihleri 1960-1980 arası değişen Yeşilçam filmlerinden toplanan kolajla pencerelerdeki karakterler üzerinden ‘mahalleli’ temsillerinin nasıl sokağın toplumsal kontrol araçlarına dönüştüğünü gösteren Bütün Mahalleli Duysun, 17 Şubat-1 Mart tarihlerinde saat 12.00-17.00 arasında SALT Beyoğlu’nda izlenebilir.

MONTREAL’DEKİ MÜZİK KÜLTÜRÜNÜ KEŞFET! !f music ile çağdaş müziğin en özgün sanatçılarına ev sahipliği yapan Montreal’e gidiyor, buradaki müzik kültürüne daha yakından bakıyoruz. Mac Demarco, Spencer Krug, Patrick Watson, Colin Stetson ve Tim Hecker gibi birbirinden farklı sanatçılar bu şehre niye ve nasıl geldiklerine ve olayların perde arkasına tanık olduğumuz A City is an Island/Bir Şehir, Bir Ada filminin gösterimi saat 12.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin yönetmeni Timothy Kelly katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

COSTA USTANIN SON BAŞYAPITI Pedro Costa, Lizbon'un gecekondu mahallesi Fontainhas’ta 1994 yılından beri Cape Verdeli göçmenlerle birlikte çektiği “Kemikler” ve “Gençler Yürüyor”dan sonra Fontiainhas Üçlemesi’ni tamamlıyor. Locarno’da En İyi Yönetmen dahil olmak üzere toplamda dört ödül birden kazanan Horse Money/At Parası saat 15.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Pedro Costa katılacak ve soruları cevaplandıracak.

AKIL SAĞLIĞININ BU TOPRAKLARDAKİ HALİ Türkiye’de ruh sağlığı alanında hizmet veren devlet kurumlarının iç yapılarına dair gözlemler sunabilmeyi, sorunları görünür kılabilmeyi ve mevcut sisteme alternatif olası modelleri tartışmaya açabilmeyi amaçlayan Depo: Akıl Hastanesinde Hayat’ı izliyor, ardıondan belgeselin yönetmenleri Can Dinlemiş, Ege Kanar ve pek çok uzmanın katılacağı bir tartışmaya katılıyoruz. 17.00’de SALT Beyoğlu’da!

YUNANİSTAN’DAN BİR VAMPİR FİLMİ! Kalp atışı durmasın diye durmadan dans etmek zorunda olan vampir Zano’nun tuhaf hikâyesini konu alan, Selanik’te FIPRESCI Ödüllü Norway/Norveç, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te gösterilecek. Filmin yönetmeni Yiannis Veslemes gösterime katılacak ve seyircilerin soruları cevaplandıracak.

YIKINTILARIN ARDINDAN GÖRÜNEN RUHLAR Suriyeli yönetmen Liwaa Yazji’nin ilk filmi de olan Ruh İşgali, savaş ve şiddetten kaçıp Lübnan’da mülteci olarak bekleyen dokuz Suriyelinin yaşadıkları üzerinden etkileyici bir günümüz hikayesi anlatıyor. Saat 19.00’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de başlayacak filmin gösterimine yönetmen Liwaa Yazji katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

DEHŞETTEN ÇIKAN SESSİZLİK İki sene önce !f’in en çok izlenen ve tartışılan filmlerinden “The Act of Killing” ile Oscar’a aday olan Joshua Oppenheimer, 60’ların ortasında Endonezya’da yaşanan soykırımı gözler önüne sermeye devam ediyor. Bu kez katliamdan sağ kurtulmayı başaran bir ailenin aile üyelerinden birinin ölümünden sorumlu olan adamlarla yüzleşmesine tanıklık eden ve ilk gösterimini yaptığı Venedik’ten 5 ödülle birden dönen Look of Silence/Sessizliğin Bakışı, saat 19.30’da Cinemaximum Kanyon’da.

80’LER KORKU SİNEMASI GERİ DÖNDÜ Hollywood'da ilk büyük rolünü alabilmek için her şeyi yapmaya hazır, kararlı bir aktris olan Sarah’nın bir film projesine dahil olur ve burada korkunç olaylar yaşamaya başlar. Sight&Sound’un “Yılın en iyi korkusu” olarak nitelendirdiği, Alex Essoe’nin etkileyici performansıyla inandırıcılığı daha da artan Starry Eyes/Şeytanın Gözleri, saat 19.30’da Cinemaximum Budak’ta.

!f İSTANBUL’DA YARIN – 18 ŞUBAT 2015

MUHTEŞEM JAPON OĞLAN Star Trek’in Kaptan Zulu’su, Clinton hükümetinde Japon- Amerikan ilişkilerinin elçisi, eşcinsel haklarının sesli savunucusu, 7 milyondan fazla takipçisiyle facebook fenomeni 77 yaşındaki George Takei’nin hayatını anlatan To Be Takei/Takei Olmak, saat 17.00’de Cinemaximum Kanyon’da.

MELANKOLİK BİR ESİNTİ Bir sahil kasabasında hindistancevizi toplayıcısı olarak çalışan Jeison’ın sıradan hayatı dalış yaparken bulduğu bir iskeletle bir anda değişiverir. Ödüllü belgeselleriyle tanınan İspanyol yönetmen Gabriel Mascaro’nun ilk kurmacası olan ve Locarno’dan Özel Ödül’ü kapan August Winds/Ağustos Esintisi, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Gabriel Mascaro katılacak ve seyricilerin sorunlarını cevaplandıracak.

PEDRO COSTA İLE GERÇEKLİĞİN DOKUSU ÜZERİNE Işığın, karanlığın ve aynı zamanda düşlerin, sabrın, tutkunun ve biçimin sinemacısı Pedro Costa ile son on yıldaki Fontainhas mahallesi ve Cape Verdeli göçmenleri ile ilgili çalışmalarını, son başyapıtı At Parası’nın yanı sıra Ventura’yı, sinemayı ve hayatı konuşacağımız sohbet saat 18:00-19:00 arasında SALT Beyoğlu’nda.

BU GECE KALPLERİMİZLE DİNLİYORUZ Bu gece ‘!f music’in en özel gecelerinden biri! Gümüş Suyu: Suriye Otoportesi’nde de dinlediğimiz, Suriye topraklarının yetiştirdiği ünlü opera sanatçısı Noma Omran’ın şarkılarını dinleyeceğimiz, fotoğraflar, kısa görüntüler ve şiirlerle kişisel hikayelere tanık olacağımız Suriye Gecesi, 20.30’da Babylon’da.

TÜRK SİNEMASININ RENKLİ BİR PORTRESİ 1960 ve 1970’lerde dünyanın en büyük film üreticilerinden birine dönüşen Yeşilçam’ın Tarzan’dan Drakula’ya, Oz Büyücüsü’nden Uzay Yolu’na, pek çok Batı filminin Türk versiyonlarını çekme süreçlerini ünlü yönetmenler ve oyuncularla yedi yılda tamamlanmış yüze yakın söyleşi ile harmanlayan Motör: Kopya Kültürü & Popüler Türk Sineması, saat 21.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de.

RAYINDAN ÇIKAN İLİŞKİLER Malcolm McDowell’ın oyuncu kimliğiyle tanıdığımız oğlu CharlieMcDowell’ın gözünden, parçalanmaya yakın ilişkilerini kurtarmak amacıyla tatile çıkan genç bir çiftin başından geçen karabasana dönüşen komik olayları Mad Men’den Elisabeth Moss ile bağımsız sinemanın tanınmış yüzlerinden Mark Duplass’ın harika uyumu eşliğinde izlediğimiz The One I Love/Tek Sevdiğim saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER