Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Fargo: Kaderin anlamsız cilvesi

Bazen kendi küçük hayatımızı yaşarken başımıza çok saçma sapan bir şey gelir. Durduk yerde bela istemediğimiz için kurtulmaya çabalarız. Başaramayız. Salaklığımız yüzünden mi yoksa alnımıza böyle yazıldığı için mi bu duruma düştüğümüzü düşünürken bir bakmışız ki boğazımıza kadar batmışız. Öyle ya da böyle olanlar olmuş, olaylar sarpa sarmıştır.

Ewan McGregor aralarında bitmeyen bir husumet olan Emmit ve Ray Stussy kardeşleri canlandırıyor.

FX’in sevilen dizisi Fargo’nun üçüncü sezonunun ilk bölümü 19 Nisan’da yayınlandı. Minnesota’nın taşından toprağından, karlı yollarından, enteresan insanlarından nefis hikayeler çıkabileceğini iki sezondur görüyoruz.  Fargo, sıradan insanların küçük hayatlarını, gündelik hayallerini ve başlarına gelen onur kırıcı durumları onların kişiliklerini ve değerlerini küçümsemeden anlatan bir dizi. Belki insanlarla dalga geçiyor, onlara takılıyor ama bunu onları hiç aşağılamadan, şefkatle yapıyor.

Fargo’nun ilk sezonu filme neredeyse paralel bir yolda yürümüş, ikinci sezonu 1979 yılında geçen bir hikayeyi anlatmıştı. Bu sezon ise 2010 yılında geçiyor.

Önceki sezonlarda olduğu gibi burada da işlerin yanlış gitmesi sonucunda kendimizi acıklı bir hikayenin içinde buluyoruz. Sıradan insanlar bir rezalete bulaşır, kurtulmaya çalışırken kötü insanlar devreye girer.

Dizinin kötü adamı V.M Varga.

İkisini de Ewan McGregor’un canlandırdığı Emmit ve Ray Stussy, biri başarılı diğeri fiyasko iki kardeştir. Aralarında çok değerli bir pul yüzünden bir husumet vardır. Bu düşmanlık suçlara, ölümlere ve polis tarafından açılacak bir soruşturmaya neden olur. Zengin kardeş Emmit hilekar ve kalpsizken, şartlı tahliye memuru olan Ray’in kendine göre bir inceliği ve ahlakı vardır. Ray ve Emmit birbirinden çok farklı olmakla birlikte, kötü durumların içine düşme konusunda kaderleri aynıdır. Her iki kardeş de aptalca kararlar verecek ve dizinin ilerleyen bölümlerinde yolları kesişecektir. İki karakteri birden canlandıran Ewan McGregor’un performansı ise son derece inandırı, insan izlerken iki kardeşin aynı kişi tarafından canlandırıldığını unutuyor.

Kişisel gelişim, spiritüel konularla aklını bozmuş şartlı tahliye altında serbest bırakılan Nikki Swango, şartlı tahliye memuru Ray ve aralarına kara kedi gibi giren polis. memuru Gloria.

Bu sezonun kötü adamı ise Emmit’in hayatına yüklü bir miktar kredi sağlayarak giren V.M Varga (David Thewlis). Varga, gaddar ve kurnaz bir tip; Yuri (Goran Bogdan) ve Meemo (Andy Yu) onun kirli işlerini görmekle sorumlu. Emmit’in sağ kolu ise tüm mali ve hukuki işlerini yöneten Sy Feltz (Michael Stuhlbarg). Ray’in yardımcısı ise şartlı tahliye ettiği mahpuslardan aynı zamanda kız arkadaşı da olan Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Nikki yalnızca Ray’in hakkı olan o pulu almasını istiyor ama Ray’in hataları sonucunda polis memuru Gloria Burgle (Carrie Coon) haklarında cinayet soruşturması başlatıyor.

Yalnızca “I can help” demeye programlanan robot. Bir robota üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi.

Fargo’nun son sezonunda karakterlerle bağlantı kurmak, diziye ısınmak eski sezonlara oranla daha uzun zaman alıyor. Diğer yandan Fargo’nun olayı zaten mesafeli olmak. Bu yüzden her bölüm başlangıcında o hicivli “bu gerçek bir hikayedir” yazısı çıkıyor ki, daha en başından itibaren kendimizi gözlemci yerine koyalım. Fargo, insanın gözünü kulağını açarak dikkatle izlemesi gereken, yavaş açılan ama giderek ilginçleşen bir dizi. Üçüncü sezon çok ilerlemeden aramıza katılın derim.

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER