Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
George RR Martin Kitabı Yetiştiremedi

Sansasyonel dizi Game of Thrones'un kaynağı A Song of Ice and Fire'ın yazarı George RR Martin, serinin 1040 sayfalık 5. kitabı A Dance of Dragons'ı yazdığında takvimler 2011'i gösteriyordu. Dizinin kaynak materyali tüketmesi, hatta kitabın önüne geçmesi ile 4 yıldır beklenen 6. kitap The Winds of Winter'ın en geç 2016'nın başında kitapçılarda yer almasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Kitapları geç yazmasıyla bilinen George RR Martin blog'undan yaptığı açıklamada kitabın dizinin yayın tarihinden sonraya kaldığını, 2016 Nisan'ına yetişmesinin imkansız olduğunu yazdı. Martin'in sözleri şu şekilde: "Editörlerim ve yayıncım üzgün, HBO üzgün, yurt dışı yayıncılar ve çevirmenler üzgün; ama kimse benden üzgün olamaz. Şanssız bir şekilde yazma süreci istediğim hızda gitmedi. Seyahatlerimi suçlayabilrisiniz, blog'umu suçlayabilirsiniz, diğer projelere kendimi çok kaptırdığımı söyleyebilirsiniz, hepsi ayrı ayrı suçlu olabilir, yaşıma verebilirsiniz, eminim onun da etkisi olmuştur, ancak 20'li yaşlarımda da durum böyleydi. Yazma kısmı bazen çok hızlı ilerleyebiliyor, bazen de hiç gitmiyor. O yükün altında kalmamak için 'Şu tarihte çıkar' demeyeceğim bu sefer. Benden başka suçlayacak hiç kimse yok. Kitap bitince size en güzel halini sunmuş olacağım."

Dizinin kitaba sürprizbozanlık yapıp yapmayacağı sorusu üzerine GRRM: "Hem evet, hem hayır; dizi kitaplardan sapalı çok oluyor, ancak temel noktalar hep aynı," diye cevap verdi. 

Dizinin showrunner'ları Weiss&Benioff'un daha çıkmayan 6. kitabın içeriğiyle ve serinin sonuyla ilgili bilgi sahibi olduğu biliniyor. Dizinin 6. sezonunun çekimleri 6. kitapla ilgili haberler çıkmadan başlamıştı.

Kaynak: ew.com 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER