Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Haftanın Annesi; Yeterince iyi bir anne misiniz?

Ben geleni gideni bol, eğlenceli bir evde büyüdüm. Anne babam ben uyuyacağım diye müziğin sesini kısmazlardı, arkadaşlarıyla görüşmeyi sürdürür, gittikleri çoğu yere beni de götürür, yaşıtlarımla kudurur, oynar, uykum geldiğinde bir iskemlenin üzerinde tüm çocuklar gibi uyurdum. Mutlu ve özgür bir çocukluk geçirdim özetle.

Bugün annelere ve çocuklara getirilen kısıtlamalar ciddi boyutlarda. Bu arada ben çocuğum olmadan bu konular hakkında konuşacak kadar hadsizim belirteyim, endişeli anneler isterse yazıyı okumaktan vazgeçebilir. Sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için çocuk yapma kararının alınmasının ardından yalnızca içki ve sigaradan değil, yemeklerden de uzak kalmak gerekiyor (Çünkü modern toplumda kilo almak çok fena bir şey). Her şeyden uzak olma hali beraberinde başka gerçeklikte yaşayan bir anneler kulübünü de getiriyor. Annelik yetişkinlikle o kadar bağlantılı bir durum olarak sunuluyor ki, kadınlar bunu bir tercihten çok gereklilik olarak görüyor.Haftanın Annesi gibi programlar ise bu baskıyı fazlasıyla hissettiriyor.

Kanalturk’te hafta içi her gün yayınlanan Haftanın Annesi, endişeli ve eleştirel bir anneler topluluğu etrafında dönüyor. Sitelerde, korumalı hayatlar yaşayan tedirgin genç kadınlar, her hafta birbirlerine puan vererek kimin en iyi anne olduğuna karar veriyor. Büyük ödül ise 10.000 lira. Yarışmacılar, birbirlerini temizlik, sağlıklı beslenme ve çocukla iletişim alanlarında oylayarak, haftanın en iyi annesinin kim olduğuna karar veriyor.

Her anne zamanına göre çeşitli zorluklar yaşamıştır. Bugün örneğin, her şey kimyasallardan arınmış olmak zorunda. Anneler çocuklarını UV ışınlarından, kimyasal maddelerden korurken, bir yandan gezegeni de kurtarmaya soyunuyor. Bir zamanlar kadınların hayatını kurtaran mamalar, atılabilir bezler bugün artık gözden düşmüş duruma. Genç kadınlar tıpkı anneanneleri gibi organik elma ezmesi yapmak, bezleri yıkamak ve emzirmekle boğuşuyor. Bu yeni anneliğe göre, çocuğunuzla kurduğunuz iletişim pedagog onaylı olmak zorunda. Bu kadar çabalamanın karşılığında ise genel olarak hep suçlular. Olur da çocuklara döner yedirmişlerse örneğin kötü anne oluyorlar.

1 2
Defne Akman
16/10/2014 02:05
YORUMLAR




DİĞER HABERLER