Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
HeForShe’ye Ekran Fenomenlerinden Destek!

21. yüzyılın önemli toplumsal sorunlarından cinsiyet eşitliğiyle ilgili farkındalığı arttırma projelerinin en ilgi çekicilerinden biri olan HeForShe’ye Türkiye’nin ekran fenomenlerinden de çarpıcı bir destek geldi.

Birleşmiş Milletler’in alt kollarından UNWomen’in başlattığı hareket, kadınların öncülüğünü yaptığı kadın hareketine erkeklerin de ilgisini çekmek, tarih boyunca lokomotifi kadınlar olan aktivist toplumsal eşitlik girişimlerine daha geniş bir dayanışma perspektifi kazandırma amacını taşıyor.

Projenin sözcülüğünü yapan Brown Üniversitesi İngiliz Edebiyatı mezunu ve Harry Potter serisinin yıldızı Emma Watson’ın yanı sıra ABD Başkanı Barrack Obama’dan Joseph Gordon-Levitt, Rashida Jones, Phoebe Tonkin ve Forrest Whitaker gibi birçok tanıdık simanın desteğini alan HeForShe kampanyasının Türkiye ayağının tanıtım videosunda birçok ekran yüzü rol aldı.

Kerem Bürsin, Farah Zeynep Abdullah, Özge Özprinççi, Buğra Gülsoy, Mert Fırat, Selma Ergeç, Serkan Altunorak ve Arzum Onan gibi Türkiye’nin önemli yıldızları, katıldıkları videoda “Kadınsız Toplum, Yarınsız Toplum” sloganıyla projeye destek verdiler.

Siz de twitter’da #HeForShe ve Türkiye için özel seçilen #BenDegilsemKim etiketlerini kullanarak ya da www.heforshe.org adresine tıklayıp desteğinizi belirterek, cinsiyet eşitliğini savunan harekete katkıda bulunabilirsiniz.

Aras Bayram

1 2 3 4 5 6 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER