Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Herkesin konuştuğu belgesel : Framing Britney Spears

Şu anda herkesin hakkında konuştuğu, izleme rekorları kıran The New York Times belgeseli Framing Britney Spears, yirmi yılı aşkın süredir bir dünya starı olan, ancak parası ve hayatı üzerinde hiçbir kontrolü olmayan sanatçının bunu geri kazanmak için mücadelesini konu alıyor. 

Birbiri ardında hitler çıkararak, hayatını kamuoyunun önünde yaşayan Britney Spears için özellikle 2008’de boşanmasının ardından işler sarpa sardı. İki kere ruhsal rahatsızlık nedeniyle hastane yatırıldı ve o zamandan bu yana, servetini yönetmesi için bir vasi atanmış durumda. Babası Jamie, onun adına sağlık, iş ve finansal kararları vermek yetkisine sahip. Mahkeme tutanağına göre sanatçının serveti yaklaşık 60 milyon USD.

Sanatçının hayranlarının başlattığı #freebritney hareketine de yer verilen belgeselde, Britney Spears ve aile üyelerinin hiçbirinin röportaj vermediğini de belirtmekte fayda var.

Belgeseli izleyen Britney Spears hayranları, sanatçının eski sevgilisi Justin Timberlake’e de tepki gösterdi. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Timberlake, zamanında gösterdiği düşünsesiz davranışlar için bir özür metni de yayınladı. 1999’da birlikte olmaya başlayan iki şarkıcı kısa sürede dünyanın en ünlü çiftlerinden biri olmuşlardı. Ayrılma nedenleriyle ilgili ise detay vermemişlerdi. Ancak daha sonra, Britney Spears hakkında olduğu iddia edilen Cry Me a River şarkısını yayınlayan Justin Timberlake, şarkının video klibinde Britney Spears’e çok benzeyen bir kadını oynatarak, aldatıldığına dair imalarda bulunmuştu.

Diğer yandan Justin Timberlake ile ayrılmasından kısa bir süre Kevin Federline ile tanışıp evlenen Britney Spears, iki çocuktan sonra boşandığında kendini insafsız bir paparazzi baskısı altında buluyor. Gün be gün ahlaki olarak yargılanıp, küçük düşürülürken ayakta kalmaya çalışıyor ve sonunda mahkeme sanatçının kendi işlerini yönetemeyeceğine karar veriyor.

Britney’nin medya tarafından nasıl ele alındığına geniş ölçüde yer verilen belgeselde, bir yandan magazin basınında birbiri ardına görüntüler, videolar yayınlayarak ne denli üzerine gidildiği, diğer yandan ise saygın gazetecilerin tarafından moda tercihleri gibi son derece kişisel konularla ilgili düpedüz saldırıya uğradığı çarpıcı bir biçimde ortaya konuluyor. Doğal olarak bu durum, sanatçının ruhunu parçalıyor ve ciddi ruh sağlığı sorunlarına yol açıyor.

Britney Spears, geçen sene babasının vesayetinin sona erdirilmesini istedi. Tüm bunlar olurken Jamie Spears’in yönlendirmesi sonucunda Las Vegas’ta çalıştı ve büyük başarı elde etti. Ancak ikinci dönem için babası kontrolde olduğu sürece çalışmayı reddetti. 

39 yaşında bir kadın olan Britney Spears’in vesayeti kabul etmesi için çocuklarının kullanıldığı muhakkak. Kariyerinin ilk yıllarında birlikte çalıştığı Jive Records yetkilisi Kim Kaiman, sanatçının babasının “Kızım öyle zengin olacak ki, bana tekne alacak” dediğini, kendisi hakkında söylemek istediği tek şeyin bu olduğunu da belirtmekte fayda var. Özetle, sanatçının çalışacak kadar sağlıklı ancak kendi parası ve hayatını yönetmek için yeterli bulunmaması kabul edilebilir bir durum değil. 

Son olarak, bir dönem ruh sağlığının bozulduğu apaçık belli olan bir kadınla alay etmek belki bir zamanlar kabul ediliyordu. Ancak bugün, magazin basını eski gücüne sahip değil. Ünlüler, kendi hikayelerini yazıp, yönetebiliyor. Dolayısıyla, sanatçının neler söyleyeceğini duymadan hikâyenin tamamını bildiğimizi söyleyemeyiz.

DEFNE AKMAN

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER