Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Highero’dan Kızlara Ses Ver Kampanyasına Malala portresi ile destek!

Nat Geo ve Unicef Türkiye’nin “Benim Adım Malala” belgeselinden ilham alarak gerçekleştirdiği “Kızlara Ses Ver” kampanyası, bu kez de başarılı graffiti sanatçısı Highero’nun Malala portresi ile sokaklara taşındı. Kadıköy Belediyesi desteği ile Moda Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi duvarları, kız öğrencilerin de katılımıyla kız çocuklarının sesi oldu.

 

Tüm dünyada kız çocuklarının eğitimi konusunda bir ikon haline gelmiş, Nobel Barış Ödüllü Malala’nın hayatını ve başardıklarını konu alan belgesel “Benim Adım Malala”dan ilham alınarak Nat Geo ve Unicef Türkiye Milli Komitesi tarafından gerçekleştirilen “Kızlara Ses Ver” kampanyası, Moda sokaklarına taşındı. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin duvarlarına Türk Graffiti sanatçısı Highero ve arkadaşları tarafından 40’a yakın kız öğrenci ile birlikte 9 günde Malala’nın illüstrasyon portresi yapıldı. Malala’nın ilham veren “Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap ve bir kalem dünyayı değiştirebilir” sözleri ile süslenen illüstrasyonda “Kızlara Ses Ver” projesine de yer verildi.

 

Türkiye’de kız çocuklarının okutulması ve okula devam edebilmesi konusunda davranış değişikliği ve kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlayan “Kızlara Ses Ver” kampanyasına dikkat çekmek adına Kadıköy Belediyesi desteğiyle Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin duvarına yapılan graffiti çalışmasında ayrıca duvarlar kız çocuklarının da katkılarıyla; kitap, defter, okul ve öğrenci resimleriyle süslendi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER