Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Jon Snow'dan Haber Var

5. sezonun bitmesiyle birlikte Game of Thrones'un Jon Snow'u Kit Harrington, Entertainment Weekly'yle bir röportaj gerçekleştirdi:

Jon Snow'un kaderini öğrendiğinde tepkin nasıl oldu?

Her sezon senaryoyu okurken bir noktada "Hass**tir," diyorsunuz. Olacakları biraz biliyordum. A Song of Ice and Fire serisinin diğer kitaplarını okudum, ancak son kitap olan A Dance of Dragons'ı okumamıştım. Yine de Jon'un öleceğini duymuştum. O yüzden bu sezon olacağını tahmin ediyordum. Ama sezonun son karesi olacağını bilmiyordum, ki bu durum o sahneyi çok daha özel kıldı. Bir bölümün son sahnesinde olmak çok güzel. Ben çok sevdim sahneyi, Olly'nin son hançer darbesini indiren karakter olmasını da çok sevdim. Allsier Thorne'la olan hikayenin bu şekilde bitmesini de sevdim. Yazarlar Benioff ve Weiss sahneyi çok iyi kurgulamışlar.

Jon Snow'un ciddi hatalar yaptığını düşünüyor musun yoksa doğru kararları vermesine rağmen mi öldü?

Jon'un hatası çok büyük. Etrafındaki insanlara dikkat etmedi. Sadece büyük resimdekileri gördü. Yanlışları Ned Stark'la paraleldi, etik olarak doğru şeyi yapmaya çalışırken çevresindekileri gözlemlemedi. At gözlükleriyle dolaşıyor gibiydi. Görebildiği tek şey Ak Gezenler'in yarattığı tehlikeydi, Olly ve Alliser Thorne'un hislerini önemsemedi ve bu yüzden adaletle tanıştı. Son hançeri de Olly sapladı. Bence tam o anda Jon, Olly ve diğerlerini hayal kırıklığına uğrattığını, onlarla ilgilenmiş olması gerektiğini anladı.

Jon elbette Gece Gözcüleri'nde geçirdiği zaman zarfında çok büyük işler başardı ama karakterle ilgili herkesin ortak görüşü "Çok daha büyük şeyler yapmak kaderinde yazılıydı," şeklinde. 

Evet belki de ama Thrones tam da böyle bir dizi zaten. Dramı gerçek hayat gibi ele alıyor. İnsanlar ölüyor ve başarmalarını beklediğimiz şeylere ulaşamıyorlar. Bence diziyi çok güçlü kılan etkenlerden biri bu. Jon'un hikayesiyle ilgili  kalbimi kıran tek konu annesinin kim olduğunu öğrenememiş olması.

Geçtiğimiz sezon karakterinin öğrenmesini istediğin tek şeyin annesi olduğunu söylemiştin.

Ve öğrenemedi. Bilmiyorum. Thrones'un yaklaşımı bu şekilde. Seyircinin tepkisini merak ediyorum ben. Umarım "Oh be sonunda öldü şerefsiz," şeklinde olmaz.

Bence hepsi üzgün şu anda. Diziyi ve senin karakter yolculuğunu izleyip üzüzlmeyen olmamıştır.

Ben de öyle umuyorum.

Geçen gün (dizinin yaratıcılarından) Dan Weiss'la konuştum ve Jon'un gerçekten öldüğünü söyledi. Ancak George RR Martin kitaplarında Jon'un geri dönmesi için kapıyı açık bıraktı. Bir de geçen sene çıkan bir haber vardı kontratınla ilgili. 6. sezonda maaşının artacağı ve 7. sezonla ilgili opsiyonun olduğuna dair. Bütün bu bilgiler eşliğinde: Jon gerçekten öldü mü?

Benim anladığım durum şu: (Dizinin yaratıcıları) Weiss ve Benioff'la konuştum. Bana "Bak, öldün, buraya kadarmış," dediler. Maaş kısmına gelince, o haberler çok sinirlendirmişti beni, zaten asılsız bir haberdi. Bu tür şeyler seyircilerin kafasında soru işareti oluşturuyor. Dürüst olmak gerekirse bana dizinin geleceğiyle ilgili herhangi bir şey söylenmemişti, o da şu ana kadar. Benimle oturdular ve "Durum budur," dediler. Gelecekte işler böyle mi devam eder bilemem ama bunların hepsi Dan, David ve George'un kafasında olan şeyler. Ama bana öldüğüm söylendi. Ölüyüm ben. Ve bir sonraki sezonda yer almayacağım. Size söyleyebileceğim bundan ibaret.

Rose Leslie (Ygritte) diziden ayrılırken sette kullandığı yay ve oklar hediye olarak verilmişti. Sen bir şey aldın mı?

Hayır! Rose oklarını ve yayını aldı ama bana hiçbir şey vermediler. Rose kadar sevilmiyorum sanırım.

Kit Harrington için gelecekte neler var?

Sinema filmlerinde oynamayı düşünüyorum. Çok şanslı durumdayım- İstediğim şeyleri seçebiliyorum. 1-2 tane proje var önümde ama cidden daha fazlasını söyleyemem. Belki kısa bir ara veririm. Tatile çıkarım. Belki yazarlığı denerim. Gerçekten bilmiyorum.

 

Kaynak: EW.com

Çeviri: Aras Bayram

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER