Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Kaçmasın bu belgeseller
BluTv geçen yıl yayına başladığında en zayıf tarafı belgesellerdi. Hızla bu açığı kapattı, hemen her hafta da arşivine yeni yapımlar ekliyor. Yalnız ana sayfasında da bir güzel gizliyor o yeni yapımları. Usanmayın, arada aynı bölümlerin tekrar karşınıza çıktığını görseniz de vaz geçmeyin, sayfanın en altına kadar sabırla inin, belgeseller bölümünü bulursunuz. Ya da hiç uğraşmayın, buradaki iki belgeselin adını doğrudan arama kısmına yazın. 
 
 
1.El Chapo - Sean Penn: Bungle in the Jungle: Sean Penn'in Meksikalı uyuşturucu baronuyla Rolling Stone dergisi için yaptığı röportajda El Chapo yaptığı işi överken kantarın topuzunu kaçırınca uyuşturucuyla mücadeleye hizmet etmesi beklenen röportajın tam tersi bir etkisi olup olmadığı çok tartışıldı. Ancak baron yayından hemen sonra yakalandı, Sean Penn de maksadını aştığı için özür diledi vs. İşte o röportaj ve daha fazlası. (Bu arada güvenlik güçlerini atlatıp ikisini bir araya getirenin de Netflix dizisi Ingobernable'nin başrolündeki Meksikalı oyuncu Kate El Castillo olduğunu not düşelim.) 
 
 
2. Soundbreaking: İnsanlık tarihi kadar eski olan müzik, işin içine kayıtın girmesiyle beraber bir dönüşüm yaşadı. Sekiz bölümlük televizyon dizisi  Soundbreaking: Stories From The Cutting Edge Of Recorded Music, tam da bunu; teknoloji ve yaratıcılığı buluşturan, hayatımıza anlam kazandıran kayıtların tarihini birbirinden ünlü sanatçılar ve müzik endüstrisinin önde gelen isimleriyle yapılan 150’den fazla orijinal röportajla araştırıyor. Olağanüstü bir çalışma kısaca. 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER