Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Kalp Atışı neden seviliiyor bu kadar?

Kalp Atışı'na hazırlık olsun diye uyarlandığı Kore dizisi Doctors'ın ilk bölümünü izlemeye kalkmış, hastaneye gelen magandaları uçan tekmelerle dağıtan küçücük kızın ne gücüne, ne doktorluğuna inanamadığım için hayli fantastik bulup bırakmıştım. Sonra Kalp Atışı ikinci bölümünden itibaren reytingini neredeyse ikiye katlayarak ve sosyal medyayı da kaplayarak titrek başladığı yoluna sağlam adımlarla devam etti, ediyor. Nasıl oluyor da oluyor diye merak ediyor insan haliyle. Ben baktım, uyarlamanın ve yönetimin başarısının yanı sıra imkansız aşklar, acı hayat, ara bozucular gibi genel geçer unsurlara ilaveten şu sonuçlara vardım:

1. Öykü Karayel: İyi oyuncu. Hele yaz ekranında çölde vaha gibi bir şey. Hem doktorluğunu, hem uçan tekmelerini, hem gözyaşlarını inandırarak izletiyor. Ben Kuzey Güney'den beri iflah olmaz hayranıyım, ödüller aldığı oyunu Güzel Şeyler Bizim Tarafta'yı da o diziden sonra izlemiştim hatta ama 'Kalp Atışı'yla birlikte daha genç ve daha geniş bir kitle de farkına vardı Öykü Karayel'in dev potansiyelinin, ne güzel.

2. Kadının gücü: Bunca ezilen, horlanan kadının boy gösterdiği ekranda sadece dirayetiyle değil, elinin (ve ayağının) tersiyle de güçlü olan bir kadın izlemek hiç yabana atılır bir şey değil, inanın. Kimbilir kaç kadın "Hey maşallah, bük, bük, bir de benim için bük şunun kolunu!" diye geçiriyordur içinden izlerken. Ha şiddete şiddetle karşılık vermek ne kadar doğru tartışılır, ayrı. Ama kaba kuvvetin erkeklerin imtiyazında olmadığının altını çizmeleri belki birilerinin kafasına yerleşir, kim bilir.

3. Arka Sokaklar damarı: Önce, oldum olası izlenen tıbbi drama unsuru var. Artık sağlığa şükretmek için mi, Allah korusun başa gelirse bilgi sahibi olmak için mi, her ne içinse çok izlenen tıbbi dramalardan aşağı kalmıyor 'Kalp Atışı'. Ayrıca çoğunlukla polisiye bir yanı olan ve gerçek hayattan beslenen tıbbi hikayeler, diziye bir 'Arka Sokaklar' tadı katıyor. Yani her daim, her kesimin ilgisini çeken 'üçüncü sayfa hikayeleri' için dizinin çimentosu diyebiliriz.

4. Gökhan Alkan: Bir önceki dizisi Seviyor Sevmiyor ile Güney Kore'de ödül almış. Yani bence en zayıf yanı olan ses tonuna rağmen 'fandom'u sağlam bir oyuncu.   

5. Tepkiler: "Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkan Vekili Mehmet Alper, Show TV'de yayınlanan 'Kalp Atışı' adlı dizide 'Hemşirelerin hastanede ruj sürerken, dedikodu yaparken gösterildiğini' belirterek, bu duruma tepki gösterdi." Kutsal bir meslek olan hemşireliği koruma amacıyla gösterilen bu tür tepkilerin de dizinin popülaritesinde katkısı var kuşkusuz. İnsan gerçekten merak ediyor. (Abartıldığı gibi bir durum yok ortada.)

 

 

 

 

Not: Bu yazı Hürriyet Cumartesi'de de yayımlandı. 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER