Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Karanlık ruhlar Fear & Fantasy Festival’da buluşuyor

Korku ve fantastik türdeki sanatsal çalışmaları tek bir çatı altında toplayan, ‘Fear & Fantasy Festival’ 10-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Sinema, müzik, performans, sahne sanatları gibi birbirinden farklı disiplinlerde belli bir estetik anlayışını, dünya görüşünü ve ifade biçimini bir araya getirmeyi hedefleyen festivalin film gösterimleri Kadıköy Sineması’nda gerçekleşirken, festivalin açılış partisi Kara Balo işbirliği ile 360 Mama’da olacak.

Ülkemizde de büyük beğeni toplayan İspanyol yazar Albert Sánchez Piñol’un Cold Skin / Soğuk Deri romanından uyarlanan ve aynı adı taşıyan film festivalde Türkiye prömiyerini yapıyor. Yönetmeni Gens’ın katılımı beklenen gösterimden sonra seyirciler sorularını yönetmene yöneltebilecek. Filmin gösterimi Oflaz Media Group desteğiyle gerçekleşiyor. Programda yer alan bir diğer film, özellikle 1970li yıllarda İtalyan Sineması’nda önemli bir yeri bulunan ve korku, vahşet, psikolojik gerilim, gotik estetik gibi birçok unsuru barından tür ‘giallo’dan klasik ve bol kanlı bir örnek; The Red Queen Kills Seven Times / Kırmızı Kraliçe Yedi Kez Öldürür. Son film ise Türkiye’den bir yapım. Senaryosunu Necati Er’in yazdığı, çocuk oyuncu Umut Ulaş’ın başrolde oynadığı ve yönetmenliğini Yılmaz Duru’nun üstlendiği 1986 yılı yapımı yerli bir ‘slasher’, Kuşatma. Festivalle birlikte start alacak Sony Kısa Film Yarışması, korku ve fantastik türünde film yapan amatör ve profesyonel tüm sinemaseverleri kameranın başına çağırıyor.  Bütün gösterimler Başka Sinema ortaklığında Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek.

Festivalin müzik ayağı ise Kara Balo ortaklığıyla yerli müzik camiasının en alternatif ve yaratıcı isimlerine yer verecek. Gotik, endüstriyel, steampunk gibi türleri bir araya getiren Kara Balo, 11 Mayıs Cuma günü bu yıl altıncı kez Mısır Apartmanı’ndaki Mama’da takipçileriyle buluşuyor.

  

Ayrıntılı bilgi için Kara Balo. 


YORUMLAR




DİĞER HABERLER