Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Kısa tatil için yeni dizi ve film önerileri!
Herkese iyi bayramlar. Tatile gidenlere iyi tatiller. Bu kısa tatili ekran başında geçirmeyi planlayanlara ise yepyeni önerilerimiz var. 
 
* Sağlam bir İskandinav polisiyesi:
Kendinde olmayan bir adamın yakın plan yüzü, kuş sesleri.. doğadayız belli ki. Sonra mekanik bir sesle adam kendine geliyor, kamera biraz yükseliyor ve takım elbiseli, Fransızca bağıran bu adamın bir helikopterin pervanesine sımsıkı bağlandığını farkettiğimiz anda pervane çoktan dönmeye başlamış durumda zaten. Sonrası da bir fizik problemi: Şu ağırlıkta bir adamın, şu hızla dönen bir pervanede kafasının kopması ne kadar süre alır? (Çok almıyormuş.) Helikopter İsveç'in en kuzeyindeymiş, hatta tam olarak yazın güneşi 24 saat görebileceğiniz Kurina kasabasında. Dizi adını da bu 24 saat güneşten alıyor: Midnight Sun. Adam kim, orada ne işi var(dı) ise, dizinin konusu. Olayı araştıran İsveçli polis ve yardımcısına Fransız genç kadın polis katılıyor, ortaya 'Killing'vari bir İskandinav-Fransız ortak yapımı polisiye çıkıyor. BluTv yine sessiz sedasız iyi (Bron-Broen yazarlarından) ve yepyeni bir polisiyeyi yayına aldı. Sekiz bölüm, hepsi platformda. 
 
 
* Yıldızlı bir psikolojik gerilim:
Psikolojik gerilim dizisi Gypsy, Manhattan'da yaşayan terapist Jean Halloway’in hikayesini anlatıyor. Danışanlarının hayatındaki insanlarla giderek daha yakın ve tehlikeli ilişkiler içine giren Jean, profesyonel hayatı ve kişisel arzuları arasındaki sınırlar bulanıklaştıkça kendini tutku ve yıkım dünyası içinde buluyor. Konu bakımından bilindik gelse de terapisti canlandıranın Naomi Watts olması beklentiyi ve heyecanı artırıyor. 10 bölümlük dizinin tamamı 30 Haziran Cuma günü Netflix'de yayında olacak. 
 
 
* Oliver Stone'un Putin röportajı:
"Madem Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük düşmanı Vladimir Putin, o halde kendisini yakından tanıyıp, anlayalım," demiş Oliver Stone ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 12 saat süren bir görüşme yapmış. Bu röportajın dört saate indirilmiş hali The Putin Interviews yayında. Putin ve Stone'un görüşmeleri Şubat'ta, Trump başkan seçildikten sonra sona ermiş. Belgeselde ABD seçimlerinde Rusya'nın etkisi, Kremlin'in Suriye ve Ukrayna'daki rolü, Putin'in Clinton, Bush, Obama ve Trump'la özel ilişkileri, eski CIA ajanı Edward Snowden'ın Moskova'ya sığınması gibi konular görüşülüyor. (BluTv)
 
 
* Cannes'da olay yaratan film:
Bu yıl Cannes festivalinin ana yarışma programı açıklanınca olay çıktı çünkü iki Netflix filmi yarışmaya kabul edilmişti. Bu filmlerin ticari gösterime çıkmadan doğrudan platform üzerinden izlenebilecek olması Fransız dağıtımcıları kızdırdı. Netflix CEO'su Sarandon "Sinemanın geleceği Netflix," dedi, jüri başkanı Almodovar "Ben bu filmleri değerlendirmeye almam," dedi, olaylar büyüdü. Sonuç, iki film de yarışmada kaldı, Almodovar'ın da Netflix'e dizi çekeceği söyleniyor. Her neyse, işte o kızılca kıyameti koparan filmlerden birisi Okja bu çarşamba, 28 Haziran'da yayına giriyor. The Host, Snowpiercer gibi gişe rekortmeni filmlerle tandığımız, Kore sinemasının önemli isimlerinden olan Bong Jon Hoo'nun filminde Güney Kore’nin dağlık bir bölgesinde yaşayan ve hayatta sevdiklerini korumak için karşısına çıkan her türlü sorunu aşmaya kararlı bir çiftçi kızı var. Çok uluslu bir şirket kötü amaçları için en yakın arkadaşı olan Süper Domuz Okja’yı kaçırdığında, Mija arkadaşının peşinden dünyanın öbür ucuna doğru tek başına zorlu bir yolculuğa çıkar. Tilda Swinton ve Jake Gyllenhaal'un da olduğu filmi izleyince hepimiz vejetaryen olacakmışız, öyle diyorlar. (Netflix)
 

 

Hürriyet versiyonu. 

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER