Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Köprüde Buluşmalar'da BluTv'nin 7Yüz'ü konuşuldu.

Festivalin ilk gününde Köprüde Buluşmalar, “Dizilerin Dijitale Dönüşümü 2” adlı etkinlikler dizisinin ilki ile başladı.

7 Yüz dizisinin ilk bölümü Büyük Günahlar'ın gösterimiyle başlayan oturumun ardından, dizinin yönetmenlerinden ve yazarlarından Tunç Şahin (fotoğrafta solda), yapımcısı Cihan Aslı Filiz (ortada) ve BluTV İçerik Yöneticisi Sarp Kalfaoğlu’nun (sağda) katılımıyla “Yaratım ve Yapım Hikâyesi” söyleşisi yapıldı.

Hikâye anlatımı ve içerik anlamında açık kanalda seyircinin izleme fırsatı bulamadığı işler yapmak peşinde olduklarını söyleyen Kalfaoğlu, 7 Yüz projesinin, Tunç Şahin’in Sadece Tek Bir Gün isimli kısa filminden ilhamla oluşturulduğunu söyledi.

“Şanslı olduğumuz nokta, BluTV’nin özgün ve açık kanalda görmediğimiz bir anlatı arayışında olmasıydı.”

Yönetmen Şahin, birbirinden bağımsız yedi hikâyeden oluşan dizide her bir bölümünün bir üst tema ile buluşabilmesinin zorlu bir yapı tasarımı gerektirdiğini, ancak farklı ekipler kurarak projenin istenen vakitte tamamlanabildiğini ifade etti. Yönetmenler Umut Aral, Alphan Eşeli ve Ceylan Özgün Özçelik de diziye birer bölümle katkıda bulunmuş.

“Ton ya da biçimsel bir bütünlüğü olmayan yedi bölümde, BluTV’nin bize sunduğu özgürlükle, farklı kurgu ritimleri deneyebildik ve diğer yönetmen arkadaşlarıma da yönetmenlik tercihleri için alan oluşturabildik. Yaratım sürecinde onlar [BluTV] bizim tercihlerimizi anladı, biz de onların platform beklentilerine açık davrandık.”

Sinema ve TV arasındaki hiyerarşik çizginin gitgide bulanıklaştığı dünyada, 7 Yüz ile açık kanallarda çok rastlamadığımız kentli, orta sınıf ve bugünün Türkiyesi’nden bize portreler sunan BluTV’nin kıymetli bir iş yaptığını vurgulayan Film Eleştirmeni Ayça Çiftçi, dünyadaki dönüşümün Türkiye’de de yaşanıyor olmasının önemli olduğunu ekledi.

Dizinin ikinci sezonunu çekmeyi planladıklarını söyleyen Kalfaoğlu, bu tip yaratıcı ve özgün işlerin Türkiye’de seyirci karşılığını bulduğunu, 7 Yüz’ün tekniği ve hikâyesiyle Avrupa’dan da ilgi gördüğünü belirtti.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER