Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Melih Bey Takımı

Aslında romanda Melih Bey, Firdevs Hanım'ın babasının adı. Onları küçümsemek için bu lakap kullanılıyor. Dizide ise Firdevs Hanım'ın ölen kocasının adı. Buradaki küçümseme unsuru Melih Yöreoğlu'nun batmış olması ve bütün cemiyetin Firdevs Hanım'ın onu aldattığını bilmesi.

Bu arada Yöreoğlu soyadının sırrı, televizyon duayeni olan bir arkadaşımın müthiş keşfi ile ortaya çıkmıştır. Senaristlerimiz Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun soyadlarının birleşiminden oluşuyor -nasıl ben bulamadım bilmiyorum-. Senaristlerimizin Melih Bey Takımı'nı ne kadar sevdiklerini buradan anlayabiliyoruz.

Şimdi birbirinden özel beş üyesi ile Melih Bey Takımı’nı incelemeye başlayalım:

TEK AŞKIM BİHTER

Moda ikonu, güzellik timsali, tutkunun diğer adı, Melih Bey Takımı'nın baş üyesi! Bihter aslında ilk başta iyi olmaya, Adnan'ı sevmeye çok çalıştı ama genleri buna engel oldu hep. Sonuçta o Firdevs Hanım'ın kızıydı. Babasının ölümünden annesini sorumlu tuttuğu için, annesinden nefret ediyordu. Ondan intikam almak için Firdevs Hanım'ın evlenmeyi umduğu Adnan Bey ile evlendi ama araları en kötü olduğunda bile her olayda annesi ile göz göze gelmeyi de bildi. Aşırı dozda elektra kompleksi olan Bihter tam da Freud'un tanımladığı gibi, kız çocuğun ihtiyaçlarını annesinin karşıladığını anladığı an onu sevmeye başlaması gibi, son 10 bölümde Firdevs Hanım, Nihal ile Behlül'ü ayırmaya çalışınca annesi ile iyi geçinmeye başlamıştı. Aslında aralarını yapan da Firdevs Hanım'dı.

Adnan ile ilişkisi de yine baba kaybından kaynaklanan bir sığınma. Ona yazdığı mektupta da Adnan'ı ne kadar sevdiğini söylemişti zaten. Ama bir şey itiraf edeyim ben öpüştükleri sahnelere bakamıyorum. Midem kaldırmıyor. Oysa Behlül ile öyle mi, onu vantuz gibi öpüyor? Behlül ile ilişkilerinin başında sergilediği o hız tutkunu, playstation oynayan kadın imajından git gide sıyrılıp tam bir Firdevs Yöreoğlu oldu Bihter. Behlül'ü korkutup kaçıran da bu oluyor zaten. Ama bunu tetikleyen de Behlül'ün ta kendisi. Matmazel'i sürekli alttan alttan aşağılaması ve onunla dalga geçmesi ile, hizmetçilere karşı tutumu ile Bihter tam bir nevrotik aslında. Bihter o evdeki yalnızlığını Behlül ile doldurmasaydı da ne yapsaydı? Üstelik kadıncağız iki sene boyunca günün saatlerinden yararlanamadı bile. Bir dizi filan izleyecek olsa diziler 9 da başlayıp 11 de bitiyor. O tecavüzcü, sübyancı Adnan yüzünden her akşam 9:30-10 arasında yatmak zorunda kaldı. E tabii kafasını dolduracak bir şeyi yok aşkımın. Holdinglerin birinde de genel müdürlük vermedi ki cimri kocası.
romandaki Bihter gururundan intihar etmişti, Ay Yapım versiyonundaki Bihter ise aşkından, kıskançlığından intihar etti. Aman gurur kime yaramış ki zaten?

TEK İDOLÜM FİRDEVS HANIM

Bir insan bu kadar mı zeki olur arkadaşlar? Melih Bey Takımı'nın mihenk taşı Firdevs Hanım, sizin çoğu zaman kızdığınız bir karakter olabilir ama ondaki bu muhteşemliği bir tek ben görmüyorum emin olun. Kadın harika. Belki de dizi tarihimizdeki en mükemmel lokomotif olabilir. Aslında olaylar direkt onun başından geçmediği için tam olarak bu karaktere uymuyor. Diğer insanların hayatları ile oynadığı için tanrısal karakter kategorisine de giriyor. Matmazel ile karşıt karakterlik doğasından gelen çatışmaları, Nihal gibi kolay sürüklenebilen karakterleri istediği yöne çekmesi, moda konusunda kendine has tarzı ile tam bir idol.

ZAYIF HALKA PEYKER-NİHAT PITIRCIKLARI

Bu ikili hiç de Melih Bey Takımı'na uymuyor aslında. ikisi de Yöreoğlu ve Önal ailelerinin eziklerine çekmişler. Peyker aynı köpek gözlü babası Melih Bey'e; Nihat ise asalet maskesi altında işini doğru düzgün yapamayan, sadece adam yaralama ile sınırlı kalan, katil ruhlu annesi Aynur’a çekmiş. Bunlar Bihter ve Firdevs Hanım sayesinde yıllarca geçindiler, hem de en sonunda onlara ihanet ettiler. Hadi Nihat el oğlu, evlilik yolu ile Melih Bey Takımı'na girdi ama Peyker, safkan bir üye olarak sen nasıl arkana bakmadan gidebildin?



HER EVE LAZIM: KATJIA

Katjia'yı unutmak olmazdı tabii ki. O da bu grubun önemli bir üyesi. Üniforma giyerek Melih Bey Takımı'nın kurumsallığını yansıtıyor. Sadık hizmetleri ödüllendirilmeliydi ama Katjia da Bihter ve Firdevs Hanım'ın panikle karışık enerji patlamalarına maruz kaldı. O da tabii, hemen ihaneti bastı.

Melih Bey Takımı, ev gibi, yaren gibi hala kalbimizde!

Editörün notu: Yazarımızın kariyerinin ilk adımlarını attığı günlerde, henüz 20’sine gelmemişken blogunda yayınladığı bu yazı, bir yerde tarihe de bir tanıklık, hiçbir yerine dokunmadık o yüzden.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER