Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Metallicacılar rahatsız!

Size de bazen ne kadar uğraşırsanız uğraşın başaramayacağınıza dair bir bıkkınlık hissi geliyor mu? Bazen çürümüş liderlerden zorbalara, despotlardan haydutlara genelde kazananlar hep kötüler gibi görünüyor. Bunun sebebi aslında kötülerin diğerlerini sömürmeyi becerebilmesi. Onlara gösterilen tahammül yüzünden bu denli rahat davranabiliyorlar.

Axe kurduğu imparatorluğu kaybetmemek için elinden geleni ardına koymayacak. Diğer yandan Chuck pes edeceğe benzemiyor.

Şu anda ikinci sezonu yayınlanmakta olan Brian KoppelmanDavid Levien ve Andrew Ross Sorkin ortaklığının ürünü  Showtime dizisi Billions, finans dünyasının kontrolden çıkmasını anlatan bir dizi.  Damian Lewis tarafından canlandırılan Bobby Axe Axelrod, servetine servet katarken illegal yollara başvurmaktan çekinmeyen bir ‘hedge fund’ şirketinin yöneticisi. (Hayal edemeyeceğimiz kadar büyük paralarla uluslarası piyasalarda yatırımlar yapıyor.) Paul Giamatti tarafından canlandırılan Chuck Rhoades ise finans dünyasının korkulu rüyası bir savcı. (Bu karakterin bizim de yakından tanıdığımız Preet Bharara’dan esinlenerek yaratıldığı söylenmekte.)

İlk sezon bu iki devin savaşını izledik. Görünüşte savcı Chuck’ın iyi adam olması gerek ama Billions’da bu çok da önemli bir başarı kriteri değil. Karakterlerin ahlaki seçimlerinden çok kazanmak için neleri göze aldıkları önemli. Zaten ilk sezon esas kazanan Chuck’ın karısı ve Axe’ın bir zamanlar en güvendiği çalışanı Wendy Rhoades (Maggie Siff) oldu. Wendy iki adamı da arkasında bırakarak, kendi yoluna gitti. Maggie Siff Sons of Anarchy’de de yine böyle kendi gemisini yürüten bir kişiliği canlandırmıştı, seviyor böyle rolleri.

Diziye yeni eklenen Taylor, cinsiyet bilgisi içermeyen zamirleri kullanarak konuşan, cinsiyet ayrımı gözetilmeden kendisiyle iletişime geçilmesi konusunda kararlı, geleceğin yöneticisi parlak bir stajyer.

 Birinci sezonun en güzel yanı bol Metallicalı olmasıydı. Axe ve arkadaşlarının özel uçakla Metallica konserine gitmeleri, orada grup elemanlarıyla takılmaları, birbiri ardına bölümlerde Metallica’nın en şahane şarkılarını kullanmaları harikaydı bence. Onun dışında aslına bakarsanız iki erkeğin birbirine horozlanması ve kim daha üstün savaşını izledik.

İkinci sezonda dizinin güç dinamiği değişmiş ve Axe’ın lehine işliyor gibi görünmekte. Axe’ı hapise atsalardı ikinci sezon olmayacağına gore böyle yapmaları normal. Şimdi Axe’ın en önemli hedefi Chuck’ı bitirmek.

Chuck ve Wendy bu sezon gül gibi geçiniyorlar gördüğünüz üzere. Aralarından su sızmıyor maşallah.

Wendy, Chuck’la ayrıldı ama çocukların iyiliği için hala Chuck’ın evinde kalıyor. Böylece sezon boyunca çiftin gerilimi, itişmeleri için gerekli zemini yaratmış oluyorlar. Şirkette hak ettiği değeri göremeyen Mike “Wags” Wagner (David Costabile) ise yerini, amacını sorguluyor. Axe’ın karısı Lara Axelford (Malin Akerman) bir zamanlar çalışıp şimdi canı sıkılan çoğu ev kadını gibi yeni iş kurma fikirleriyle oyalanıyor.

Yeni sezonda yeni karakterler de var; gelecek vaat eden super zeki stajyer Taylor (Asia Kate Dillon) ve şirketin motivasyonunu yükseltmek, makinayı yağlamak için Wendy’nin yerine alınan yeni psikiyatrist/performans koçu Dr.Gus (Marc Kudish)

Dizinin henüz üç bölümü yayınlanan ikinci sezonunda şu anda kötülerin eli daha kuvvetli görünmekte. Ama hemen enseyi karartmayalım derim. Nedense herkesin kurallara uymasını bekliyoruz. Halbuki hayatta ve dizide herkes ille kuralına gore davranmıyor, yalan söylediğinde başına bir şey gelmediğini de çabuk öğreniyor. Bu yüzden sahtekarlar, zorbalar çoğumuzu faka bastırıyor. Kötüler, otoritenin onlara diledikleri gibi at oynatma ehliyetini verdiğini hızlı kavrarlar. Diğerleri ise otoriteyi nadir olarak sorgularlar. Halbuki gün hesap sorma günüdür!  İşte hem bu yüzden hem de canım savcımın sinirle açılıp kapanan burun kanatlarından bir gün iyilerin kazanacağına dair umudum var sevgili Ekranellacılar. Metallica da olaylar hareketlendiği zaman gelecektir elbet.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER