Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
MIPCOM'dan gelen ilk yabancı haberler

MIPCOM, uluslararası önemi olan ve dizi alımları-satımları açısından oldukça önemli bir fuar. Bu yılki fu ar da her zamanki gibi Cannes'da başladı ve üstelik bu sene onur konuğu Türkiye. Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Wilma Elles, Onur Tuna, Engin Altan Düzyatan gibi birçok oyuncu, yapımcı ve gazeteci de oradalar mesela.

Ancak Türk dizilerinin yanı sıra yabancı dizi dünyasıyla ilgili dönen bazı şeyler de var elbette Kısaca bir toparlarsak:

> Sevgili Shonda Rhimes'ın sezon ortasında yayına girmesi için hazırladığı The Catch dizisi şimdiden 186 ülkeye satılmış durumda. Dünyada zaten hepi topu bundan biraz fazla ülke olduğunu düşünürsek rekor bir satış olduğunu söyleyebiliriz. Nasıl bir dizi olduğu konusunda şuraya bakabilirsiniz.

Ülkemizdeki kanalı henüz açıklanmadı ama elbet belli olur yakında.

> ABC'nin Sonbahar sezonunda bir kez daha başlayan kukla komedisi The Muppets da 122 ülkeye satılmış durumda. Zaten reytingi Amerika'da da oldukça güzel geldi. Ülkemizde Dizimax Comedy'de yayınlanacak. Diziyle ilgili şuraya bakabilirsiniz.

> Limitless da aynı şekilde çok iyi satış rakamlarına ulaşarak Latin Amerika, Güney Afrika, Güneydoğu Asya ve birçok Avrupa ülkesine satıldı. Ülkemizde de FOX Crime tarafından yayınlanacağı not olsun. Dizinin bu yazı girene kadar iki bölümü çıktı, pozitif yorumlar aldı ve reytingi yerli yerinde. Diziyle ilgili şuraya bakabilirsiniz.


> EuropaCorp şimdiden üç dizi için hazırlık içine girdiğini duyurdu:

1) Film serisi Taken televizyona dizi olarak geliyor ve NBC'de yayına girecek. Film serisinin öncesine dayancak olan dizi, Bryan Mills'in genç ve casusluğu yeni öğreniyor halini ekranlara getirecek.

2) 2013'te vizyona giren These Final Hours (Bu Son Saatler) de FOX'ta yayına girmek üzere dizi olma yolunda... Film, kıyamet gelmek üzereyken babalarının hazırladığı sığınağa ulaşmaya çalışan ç kardeşin hikayesi üzerine. Filmin arkasındaki Zak Hilditch dizinin de arkasında.

3) Son proje ise aynı isimli Avusturya dizisinin uyarlaması olacak olan Janus. Leo, adli tıp piskoloğu olan ve Janus isminde eczacılık şirketinde araştırmacı olarak çalışan bir kadınla evli birisidir. Leo psikopat teşhisi koyulan oğullarına yardım etmeye çalışırken yaşadıkları bölgede bir grup cinayet işlenir. O da cevapları bulmak için bir dedektifle iş birliğine girer.

> Suskunlar ile Türkiye'nin giriş yaptığı Amerika'ya ilk kez bir Çin formatı da gelmek üzere...  Keshet International ve Çin'den Huace Group, Çin'in en popüler dizilerinden Dating Hunter üzerinde anlaştılar. Dizi, başarılı bir flört ajansı kuran bir yayıncı üzerine.

> Sundance TV, yeni bir dizi yayınlayacağını duyurdu: Rebellion. İrlanda'nın doğuşunu üç kadının gözünden anlatacak olan dizi, şimdilik sezonu beş bölümlük ayarlandı ve kadrosuna Brendan Gleeson, Ruth Bradley ve Michelle Fairley'i kattı bile.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER