Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
“Nerede ne konuşacağımı çok iyi bilirim…”

Son bölüm sizi de boğup boğup duvara attı mı? Ferit Korhan gibi siz de şiştiniz mi? Şundan iki bölüm önce Yusuf geldi vah vah, tüh tüh derken şu an Yusuf hep müştemilat tayfadanmış gibi çat diye gündemimizden düştü bile. Ferit’in dediği gibi bu yalıda olaylar bitmiyor hakikaten. Madem şiştik, limonlu soda eşliğinde bölüm atomlamasına başlayalım o zaman.

Ferit Korhan’a üzüleceğimi gerçekten hiç düşünmezdim. Zira ben her bölüm  beş-altı kere Ferit’i boğmak istiyorum. ‘’Ay n’apalım ailesi de bunu şımarık yetiştirmiş’’ diyerek avelliklerini boşveremiyorum. Bir de bu Nazi kampı gibi evde nasıl şımarmış, o da ayrı bir konu zaten. Şımarıklıktan kastettikleri  ABD’de okumak zaar. Red Dragon İfakat Fuat’la ikisini azarlarken “Beni eski halime çevirmeyin” falan dedi ya, bu çocuklara n’apıyorlardı lan o evde? Sen Korhansın koşma, sen Korhansın top oynama, sen Korhansın parka gitme, sen Korhansın dayak yeme! Neymiş arkadaş bu? Nereye şımarıyorsun yani pardon? Çocuk diyabet hastası diye mi şımarık oluyor, töbe töbeee. Sen Korhansın hasta olamazsın şımarıyorsun falan mı diyorlar, nedir yani? Ferit avel ve yavşak bir tip okey ama aile içinde pışpışlandığını görmedik yani. Açıkcası Korhanlara karşı Feritspor’cuyum galiba ben ahahahha. Ferit’in ailesine karşı sinsi, içten pazarlıklı, dalavereci ve profesyonel yalancılığını takdir ediyorum ben valla. Bir de Orhan’la Red Dragon’un arasındakileri Ferit de biliyor galiba. Seyran Red Dragon’a sallarken ses çıkarmadı. Belki de Fuat da biliyor. Evde öyle sinsi bir istihbarat ağı var ki, kim ne biliyor emin olamıyor insan. Ay pardon ev demişim, Yalı’da.

Ferit’in ustasından övgü alınca şımarmaları aşırı iyi yalnız. Ferit cıvımak konusunda master yapmış biri olduğu için gururlanmakla, böbürlenmek arasındaki dengeyi kuramıyor bir türlü. Ailesinde ciddiye alınmamış ya, iki iyi laf duyunca hemen cıvıyor. Zengin çocukları hayal kurmayı bilmiyor galiba ya. Pelin dans ederken Seyran’ı Hürrem Sultan gibi hayal etmesine yarılmayan yok zannedersem. Çocuk Red Dragon İfakat’la aynı evde büyümüş gerçi, hayal dünyasında da Seyran’ı başka bir Red Dragon olan Hürrem’le  bağdaştırması normal tabii. Hahahahahah… Bu hayal sahnesine ‘’böyle olsun bak harika olacak kesinn ya’’ diyen kimse allaaşkına bir daha demesin. Uzun zamandır seyrettiğim en cringe sahnelerden biriydi ki ben baya cringe şeyler seyredebiliyorum ahsdgfhjfkd 

Seyranspor’a gelirsek; kendisine burdan ‘’al gırdın gırdın’’ demek istiyorum. Seyran ‘haklıyken nasıl haksız olunur’un ibret vesikasıydı bu bölüm. Ferit dangalak ve çiğ biri olabilir de Seyran’ın ciyak ciyak bağırıp itham ettiği gibi ırz düşmanı da değil yani.  Seyran’ın bana göre en büyük kusuru kibirli olması. Bu kibriyle Yusuf’u kendine denk görmesi çok ilginç. Arabadaki kavgada Ferit’i ağlatana kadar zorlamasına hak verdim. Herkes tarafından arzulanmak Ferit’in normali olduğu için bu aşağılanma  tam yerindeydi. Kadın hayır diyorsa hayırdır hödük herif. Seyran’cım sana katılmadığım tek şey, insanlar sevişiyor, öpüşüyor diye iğrenç olmazlar. Toplumsal kabullere göre  sevişmek zorunda da değil hiç kimse. Yaşının küçük olmasına ve hayat hakkında hiçbir şey bilmemene veriyorum bu hallerini; bir daha olmasın. Hele Suna’ya söylediklerin; “Bastırdıkların çıktı ortaya” dedin kıza ya. Üç günlük  Ferit bile Suna’nın içinde kötülük olmadığını anlayıp,  ‘’Bak ablana söyleme, kendinde değildi, ne yaptığını bilmiyordu utandırma kızı, yeteri kadar utandı’’ diye yemin verdirtmesine rağmen kopardığın fırtınayla ellerinle ablanın hayatını kendin mahvettin. Babanı Gülgün mü sandın ‘’kavga etmen guzum’’ desin sana. Ferit’e ettiğin hakaretlerin altmetninde cayır cayır kıskandığını da hepimiz gördük. Valla o lafları köpeğin önüne atsan yemez. Ferit’in sana elini sürmeyeceğini biz zaten tahmin ettik de o korkuyu yaşamana da çok üzüldüm yalan yok. Ferit’in derdi zaten editörümün dediği gibi boyun eğdirmek. Sen neden bu pası atıyorsun ki Ferit’e. İki lafından biri ‘Ben nerede nasıl konuşacağımı çok iyi bilirim” olan bir kızsın sen, bu mu lafını bilmek be Seyran?  Suna’nın hayatını mahvettiğin için sana şu an tripliyim, kibrini törpüle, konuştuklarını tart, gönlümüzü al lütfen.

Dizinin Youtube yorumlarında ve Twitter’da Suna’ya edilen hakaretlerin hiçbirini anlayabilmem mümkün değil. Ferit ve Pelin’e bile bu kadar tepkili değil insanlar. Hata yaptığının farkında olan, pişmanlığı görünen bir insana sövülmesi halkımızın seyrettiğini anlamadığını gösteriyor, ilginç. Suna’nın hayatı önce Ferit, şimdi de Seyran yüzünden mahvoldu gitti. Bunun görülmemesi beni hayretlere düşürüyor. Suna Abidin’e lıkır lıkır akıyo da, yar etmezler be Suna’cım. Abidin’in de cemaat abisi çıkması peki? Ne alakası var derseniz alakası şu ki; Kuran’ın neredeyse yarısını ezbere bilen ve tefsirini de yapabilen biri olarak ben bile Bakara suresinin 259. ayetinde Allah der ki falan demem yani. Bir  darb-ı mesel’i çözerken veya açıklarken bu durum için şöyle şöyle bir ayet vardır dersin geçersin. Abidin direkt cemaat abisi gibi ‘’araştırmanızı öneririm’’ çekti bize hahahah

Esme kanser galiba ya. Yazık kadın ölmese bari diyeceğim ama başka nasıl kurtulur ki o iğrenç Kazım’dan. Diren Polatoğulları harika bir aktör, bizi Kazım’dan iliğimizle kemiğimizle nefret ettiriyor. Hattuç’un da babasından abisinden zulüm gördüğünü öğrendik bu bölüm. Yani taş olsa çatlar be kadın. Sen ne zaman çatlayacaksın? 

Sultan’ın kızı Dicle’nin Yusuf’a yanlaması peki? Dicle de anası gibi histerik. Yusuf ve Pelin ittifakı Yusuf’un başının yanmasıyla son bulur bence. Unutmayın ki Pelinlere bir şey olmaz. Olan garibana olur.  Telefon konuşmasını Carlos duydu ama o da başım yanmasın diye ses çıkarmaz bence.

Diziye dair tek şikayetim fragmanlarda son sahnenin veriliyor olması. Fragmanda gördüğümüz ve sürprizi bozulan bölüm sonları izleme keyfimi kaçırıyor. Diziyi seyrederken sonunu biliyor olmak bölüm içindeki her şeyi bilinir kılıyor. Bir de fragmanda görüp bölümde görmediğimiz sahneler var. Onlara da hadi kurgunun azizliği diyelim nazarlık olsun.

Bir terslik olmazsa haftaya görüşmek üzere, okuyan gözlerinize sağlık.




ETİKETLER : ekranella , #YalıÇapkını
YORUMLAR




DİĞER HABERLER