Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Netflix artık tam anlamıyla Türkçe!

Netflix, televizyon izlemenin yeni bir yolunu sunuyor. Şimdi tamamen Türkçeleştirilmiş kullanıcı arayüzü, yerli içerik ve Türk lirası ödeme seçeneğiyle hizmetinizde.

Dünyanın lider internet televizyon ağı Netflix, bugün itibarıyla tam anlamıyla Türkçe hizmet vermeye başladığını duyurdu. Türkçe dil desteği ve Türk Lirası ödeme seçeneğiyle kullanıma sunan ve beğenilen orijinal programlarının yanı sıra çok sayıda Türk dizisini ve filmini de içerikleri arasına ekleyen Netflix'in üyelik ücreti aylık 15,99 TL'den başlıyor. İlk yerli telekomünikasyon ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile anlaşma imzalayan Netflix, aynı zamanda Türk televizyon üreticisi Vestel ile de işbirliği yaptığını duyurdu.

Üyelerine televizyon, tablet, akıllı telefon, oyun konsolu ve bilgisayar üzerinden sorunsuzca ve anında erişerek dizileri ve filmleri istedikleri zaman, istedikleri şekilde ve istedikleri yerde izleme imkanı sağlayan Netflix, televizyon izleme deneyimine  yepyeni bir yol sunuyor. İçeriğinin yüzde 80'i halihazırda Türkçe dublajlı veya altyazılı olan Netflix'te Hollywood filmlerini, en iyi yabancı dizileri, Türkçe film ve dizileri, belgeselleri, bağımsız filmleri, stand-up komedileri ve çocuklara özel olarak sunulan yüzlerce içeriği anında izleyebilirsiniz.

Netflix, Ekim ayının sonuna doğru Türkiye'de Vodafone ile geniş kapsamlı bir ortaklığı da başlatıyor olacak.

Netflix'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reed Hastings konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Son derece popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizileri, Türk insanının ne kadar müthiş bir hikaye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Netflix, bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Tamamen Türkçeleştirilmiş  bir Netflix sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Netflix, Türkiye'de hem Netflix'in orijinal içeriklerini hem de Türkiye içinden ve dışından alınan içerikleri koleksiyonuna ekleyerek büyümeye devam edecek."

Türk dizileri, tüm dünyada çok sevilen türler arasında. Netflix; Güneşi Gördüm,  Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi oldukça popüler filmleri ve Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi dizileri içeren güçlü bir koleksiyonu Türk izleyicisine sunmaya hazır.

Netflix üyeleri, tek bir ücret karşılığında, eleştirmenlerin yüksek beğenisini toplayan Netflix Orijinal dizilerinden ünlü Amerikan ve Avrupa film ve dizilerine; belgesellerden çok çeşitli çocuk programlarına kadar farklı türde içeriklerin keyfini çıkarabiliyor. Yeni Netflix Orijinal dizi ve filmleri, tüm dünya ile aynı anda ve tüm bölümleri aynı gün yayınlanıyor. Netflix üyeleri bu içerikleri istedikleri zaman istedikleri yerde izleyebiliyor.

House of Cards, Stranger Things, Narcos, The Get Down, Marvel’s Daredevil ve Jessica Jones gibi tüm dünyada fenomen olmuş Netflix dizileri; Making a Murderer, Winter on Fire ve Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller ve Adam Sandler’ın başrolünde olduğu The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi orijinal filmler artık Türkçe dublaj ve altyazı ile Türk izleyicilerini bekliyor.

Yakında gösterime girecek orijinal diziler arasında 30 Eylül'de yayınlanacak olan Marvel’s Luke Cage'in yanı sıra Gilmore Girls ve The Crown da var. Başrolünde Kevin James'in yer aldığı Uluslararası Bir Suikastçının Gerçek Hatıraları, Christopher Guest'in yarattığı topluluk komedisi Maskotlar ve Brad Pitt'in başrolünü üstlendiği Savaş Makinesi gibi orijinal filmler de yakın zamanda izleyiciyle buluşacak orijinal filmler arasında.

Küçük izleyiciler Beat Bugs, Çizmeli Kedi  ve Project Mc2 ve Puffin Rock gibi orijinal yapımların da olduğu geniş bir koleksiyona sahip. Netflix, "Kids" bölümü ile çocukların uygun programları bulmasına yardımcı olmayı ve ebeveynlerin içinin rahat olmasını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Netflix'te herhangi bir reklam yayını yapılmıyor.

Türkiye'deki üyeler, Netflix Orijinal içeriklerinin yanı sıra Suits, Gotham, Arrow ve Breaking Bad gibi simge haline gelmiş Amerikan dizilerinin ve Sherlock ve Peaky Blinders gibi İngiliz dizilerinin geçmiş tüm sezonlarının keyfini çıkarabilir. Şu anda Netflix'te mevcut olan Hollywood filmlerinin ve uluslararası filmlerin arasında Felekten Bir Gece, Yerçekimi, Başlangıç ve Kara Şövalye de bulunuyor.

Çok sayıda içeriği Dolby Digital Plus 5.1 surround ses ve yüksek çözünürlük kalitesinde, belirli içerikleri ise HD 4K ve HDR olarak sağlayan Netflix, üyelerine muhteşem bir eğlence deneyimi vaat ediyor. Beş ayrı kullanıcı profili oluşturmaya izin veren gelişmiş tavsiye teknolojisi, üyelerin sevecekleri içerikleri keşfetmesine yardımcı oluyor.

Mobil kullanıcıları da düşünen Netflix, mobil ağ üzerinden izlendiğinde üyelerin kullandıkları veri miktarını daha iyi yönetmesine yardımcı olan mobil veri kontrolleri sağlıyor. Bu sayede Netflix, üyeleri ister sınırsız ister limitli bir veri paketi kullansın, onlara daha fazla seçenek sunabiliyor. Mobil ve geniş bant internet bağlantı hızını kontrol etmek için ise kullanımı kolay bir web sitesi olan fast.com ile müşterilerinin internet hizmetleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak bu hizmetleri kontrol edebilmeleri için ilave bir araç sunuyor.

Türkiye'deki kullanıcılar, www.netflix.com/tr adresinden kaydolarak Netflix'i bir ay boyunca ücretsiz olarak deneyebilirler.

Şu anda Türkiye'de Netflix'i destekleyen cihazlar arasında şunlar bulunuyor:

Blu-ray oynatıcılar

LG, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba

Bilgisayarlar

Mac, Windows, Chrome OS

Oyun konsolları

PlayStation (PS3, PS4), Wii U, Xbox 360, Xbox One

Ev sinema sistemleri

LG, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba

Akıllı TV'ler

LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba, Vestel, Arçelik

İnternet medya oynatıcıları

Apple TV, Google Chromecast

Telefonlar ve tabletler

iOS telefonlar ve tabletler, Android telefonlar ve tabletler, Windows Telefon

Netflix Hakkında

Netflix, 190'dan fazla ülkede 83 milyonun üzerinde üyesinin günde 125 milyon saatten fazla dizi ve film izlediği, üyelerine orijinal diziler, belgeseller ve sinema filmleri sunan dünyanın lider internet televizyonu ağıdır. Üyeler içerikleri istedikleri kadar, istedikleri zaman, istedikleri yerde, internete bağlı cihazların hemen hemen tamamında izleyebilirler. Yayınların tamamını reklamsız olarak ve herhangi bir taahhütte bulunmadan oynatabilir, durdurabilir ve daha sonra izlemeye devam edebilirler.

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER