Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Netflix’den Cadılar Bayramı önerileri

31 Ekim Cadılar Bayramı, çoğu kişi için korku temalı partilerde bir araya gelip garip kostümler, korkunç maskeler ve makyajlar eşliğinde eğlenmek için bir bahane olur. Bazıları ise evde arkadaşlarıyla bir araya gelip korku filmleri izlemeyi tercih eder.

Netflix, bu Cadılar Bayramı’nda neden evde kalıp korku filmi partisi düzenlemeniz gerektiğini, nedenleri ve film önerileriyle birlikte paylaşıyor…

1- Eviniz sizin oyun alanınız. Bu Cadılar Bayramı’nı arkadaşlarınızla unutulmaz hale getirmek için korku filminden önce veya sonrası küçük korkunç tuzaklar kurgulayabilirsiniz. Bunun için sadece biraz hayal gücüne ve küçük birkaç hazırlığa ihtiyacınız var.

2- Ev partisi yaptığınızda garip kostümlerle metroya binmek zorunda da kalmazsınız.

3- Partiye gitmek yerine buluşmayı evde düzenlediğinizde, kendi atıştırmalıklarınızı hazırlayarak tasarruf edebilirsiniz.

4- Evde korku filmi izlemek gerçekten bu gece için en korkunç tecrübe olabilir çünkü korku filmlerinde en ürkütücü olaylar genellikle evlerde geçer. Film izlerken, evin derinliklerinden gelen sesleri dinleyin...

5- Partinin havasını değiştirmek mi istediniz? İstediğiniz an kumandayı ele alabilir ve biraz da komedi filmlerine geçebilirsiniz!

6- Ev partisinde hiçbir şeyi kaçırmazsınız çünkü kontrol sizde!

 

Cadılar Bayramı'nda seyretmek için:

Bates Motel 1-3. Sezon. Netflix’in popüler korku dizisi, Alfred Hitchcock’un 1960 yapımı Sapık/ Psycho (Robert Bloch’nun aynı adlı romanından uyarlanan) filmindeki karakterlerin önceki hikayelerini modern bir yorumla tasvir ediyor.  Yapım, farklı bir hayali kasabada olsa da, filmde geçen olaylardan önce Norman Bates ve annesi Norma’nın neler yaşadığını anlatıyor. Sapık filmini önceden seyretmiş olabilirsiniz ancak emin olun ki bu seri öyle yeni detaylarla dolu ki, ev partisinden birileri artık yeter diyene kadar dizinin tüm bölümlerini izlemek isteyeceksiniz.

The Shining. Stanley Kubrick’in kült korku filmi The Shining çoğu kişi tarafından hala bu zamana kadar yapılmış en korkunç film olarak gösteriliyor. Arkadaşlarınızı doğru zamanda korkutmak için yanınızda oyuncak bir balta bulundurmanızda fayda olabilir. Uyarlandığı kitabın yazarı da Stephen King.

Dark Shadows. Tim Burton’ın Johnny Depp’i vampir olarak oynattığı bu korku-komedi filminde daha önce hiç görmediğiniz türde bir vampirle tanışacaksınız. Barnabas Collins nazik bir vampir; içi sevgi dolu ancak günün sonunda bir vampir olarak yapması gereken şeyler var! Aynı anda hem komik hem de ürkütücü bir film seyretmek isterseniz bu film size göre!

Seven. Bu psikolojik gerilimi en son ne zaman seyrettiniz? 15 yıl önce? Eğer cevabınız evetse, evdeki Cadılar Bayramı partiniz, David Fincher tarafından yönetilen ve Brad Pitt’in başrolde oynadığı Seven /7edi  filminin gizemli dünyasını yeniden hatırlamak için iyi bir fırsat olabilir.

The Invitation. 2015 yapımı bu film, eski eşinin yeni kocasıyla yaşadığı evde, akşam yemeği davetine, yeni kız arkadaşıyla katılan bir adamın hikayesini anlatıyor. Ev sahiplerinin neyin peşinde olduğu ve hayatın acısına karşılık inandıkları cevabın ne olduğunu anlamaya çalışırken filmin içine çekileceksiniz. Çok iyi yönetilmiş sıkı bir gerilim filmi arayanlar için ideal tercih.

The Conjuring. Filmde paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlık tarafından rahatsız edilen bir aileye yardımcı olmaya çalışıyor. Filmin gerçek bir hikayeye dayandığı söyleniyor. Eğer bu doğruysa, satılık ev ararken iki kere düşünün!  

Shutter Island. Martin Scorsese’nin yönetmen, Leonardo Dicaprio’nun başrol koltuğunda oturduğu bu gerilim filmi, Cadılar Bayramı’nda arkadaşlarınızla birlikte seyretmek için ideal bir seçim olabilir. Hepimiz bir adada yaşamayı hayal etmişizdir değil mi? Ama bakalım Leonardo bu konuda ne düşünüyor?

YORUMLAR




DİĞER HABERLER