Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Ödüllü film 'Tepenin Ardı' D-Smart/MovieSmart Türk HD’de!

Berlin Film Festivali, Karlovy Vary Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, İstanbul Film Festivali olmak üzere birçok festivalden ödülle dönen “Tepenin Ardı” filmi D-Smart izleyicisi ile buluşuyor. Emin Alper’ in ilk uzun metrajlı filmi “Tepenin Ardı”,  Asya Pasifik Film Ödülleri´nde “En İyi Film” seçildi. 45. SİYAD Ödülleri ve 24. Ankara Film Festivali’nde “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. Bir aile trajedisinin anlatıldığı yapım, sorunlarıyla yüzleşmek yerine bir düşman ve günah keçisi yaratan egemen erkek kültürü mercek altına alınan filmin konusu şöyle;

Nusret biri uysal diğeri deli fişek iki oğlunu alıp dedelerinin çiftliğine götürür.  Dede Faik, kendi çiftliğinin çevresinde gezinen keçi sürüleri ve onların sahibi çobanlardan şikayetçidir. Nereden geldiği belli olmayan bir silah patlaması ve yaşananlar çiftliktekilerin huzurunu bozacaktır. Dede Faik yörükleri günah keçisi yapmayı başarmıştır, fakat yarattığı öfkeyi kontrol edebilecek midir?

 

Yönetmenliğini Emin Alper'in yaptığı 2011 yapımı, başrollerinde Tamer Levent , Reha Özcan , Berk Hakman , Mehmet Özgür, Banu Fotocan'ın oynadığı dram filmi bu akşam (2 Nisan Cumartesi) 21.30'da D-Smart/MovieSmart Türk HD’de!

YORUMLAR




DİĞER HABERLER