Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Oya Aydoğan'ı kaybettik!

Neşeli Günler filminde canlandırdığı Zeynep karakteriyle adını hafızalara kazıyan güzel kadın, Oya Aydoğan.. 1957 yılının Şubat ayında dünyaya gözlerini açar, Beyoğlu'nda büyür ve daha küçükken koyar kafasına oyuncu olmayı ve bu yolda karşısına çıkan her fırsatı değerlendirmeye başlar. Ortaokulu, Fransız kız ortaokulu St. Pulchérie'de okur. Liseye de St. Michel'de devam etmiştir. Öğrencilik yıllarını Yeşilçam artistlerini seyrederek geçirir. Bir röportajında o günlerden, "Yeşilçam Sokağı'na giden yol bizim okulun oradan geçerdi. Kadir İnanır'dan Cüneyt Arkın'a kadar bütün artistleri okul yolunda görüp heyecanlanırdık. Gittiğim her yer yıldız kaynıyordu," diye bahsetmiş. Sinemaya 1972 yılında, Kabadayılar Kralı  filmiyle adım atar, 1975 yılında Ses Dergisi tarafından düzenlenen 8.Sinema Artisti Yarışması'nda birinci olur, bir dönem sahne sanatçılığı da yapar ve dizilerde de rol almaya başlar.

50'ye yakın filmde rol alan güzel oyuncunun, ekranlardan içimize geçen ve iç ısıtan bir gülüşü var. Hani bazı insanlar vardır dünyaya artist olmak için gelirler, ben de Oya Aydoğan'ı öyle görüyorum işte. 80'li yılların film yıldızı olarak tanınıp, aynı enerjisini ilerleyen zamanlarda da hep gösterdi bence. 2002'deki Pembe Patikler dizisiyle hatırlarım ben ilk önce kendisini. Benim de çocukluk yıllarımda bu şekilde iz bırakmıştır. Çok güçlü, hayattan ne istediğini bilen, ayakları üzerinde durabilen, hayatı seven, kendisiyle dalga geçebilen Ve gerçek biri olarak yansımıştır hep bana Oya Aydoğan. En son, Saba Tümer'le Oyuna Geldik programında kendisini tesadüfen izlemiş ve yine aynı şeyleri düşünmüştüm, enerjisiyle insanı tazeliyordu adeta.

Geçtiğimiz günlerde endişelendirici bir haber aldık kendisinden, yemek yerken boğazına bir şey takılmış ve öksürürken aort damarı yırtılmıştı. Hemen hastaneye kaldırılan ve 12 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakım alınan oyuncunun doktorlarından gelen son açıklama maalesef acı oldu. Oya Aydoğan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz. Hepimizin başı sağolsun.

 

ETİKETLER : Oya Aydoğan , ekranella
YORUMLAR




DİĞER HABERLER