Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Pera Müzesi’nde Kore Film Günleri başlıyor

 

Pera Film’de sinema sezonu, Kore filmleri ile devam ediyor. 9 Ekim Cuma günü başlayacak olan ve Kore sinemasının özgün filmlerini bir araya getiren “Kore Film Günleri” 16 Ekim’e kadar devam edecek.

Pera Müzesi’nin Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Kore Film Günleri”, 9 Ekim’de başlayarak 10 yıllık zaman dilimine yayılan farklı türlerdeki 5 filmi sinemaseverlerle buluşturuyor. Kore’nin yeni nesil yönetmenlerine ışık tutan seçkisiyle 16 Ekim’e kadar devam edecek olan “Kore Film Günleri” kapsamındaki filmler ücretsiz olarak gösterilecek.

Yaratıcı sektörlere ve medyaya dair analizleriyle bilinen INA Global internet sitesinde yayınlanan makalesinde Kore filmleri hakkında Güney Kore, yerel pazarda yerel prodüksiyonların Amerikan filmlerini geçerek daha yüksek paya sahip olduğu nadir ülkelerden. Kore filmleri yalnızca kendi ülkelerinde dikkat çekmekle kalmıyor, Cannes, Berlin veya Venedik gibi prestijli uluslararası film festivallerinde ödüller kazanıyor” diyen Jennifer Rousse-Marquet, Kore filmlerinin uluslararası anlamda da başarılar elde ettiğine dikkat çekiyor.

Program beş özgün senaryo ile izleyiciyi Kore Sineması’nda kısa bir yolculuğa çıkarıyor

Pera Müzesi’nde “Kore Film Günleri” yönetmen Han Jae-rim’in Joseon krallığının en yetenekli yüz okuyucusu Nae-kyung’un, Joseon krallığı tarihinde yaşanmış en büyük güç savaşının içine kadar uzanan hikayesini konu alan “Yüz Okuyucu”(2013) filmi ile başlıyor.

Song Il-gon yönetmenliğinde, abartıdan uzak bir dille izleyiciye aktarılan ölümsüz aşk hikayesi “Sadece Sen”(2011) filmiyle devam eden Kore Filmleri; Lim Soon-rye’nin gözünden Atina Olimpiyatları’na hazırlanan kadın hentbol grubunu konu alan “”Hayatımızın En Güzel Anı(2008)’yla yeni dönem Kore’ye ışık tutuyor.

Dongmakgol’a Hoşgeldiniz”(2005) filmi birçok yapıta konu olan Kore Savaşı’nı klişelerden uzak bir dille beyazperdeye yansıtıyor. Yönetmen Park Kwang-hyun’un Amerikalı ve Koreli askerlerin huzurlu kasaba Dongmakgol’a gelişleri sonrasında yaşanan olayları ve çıkmaz sokak “savaş”la yüz yüze gelmelerini aktarıyor.

Pera Müzesi Kore Filmleri’nde gösterime girecek son eser ise Kim Seong-ho’a ait “Bir Köpeği Kaçırmanın Mükemmel Yolu”(2014). Film, Ji-so ve arkadaşı Chae-rang’in zengin birinin köpeğini çalması ve sonra bulmuş gibi davranıp sahibine geri vererek para kazanma hayali üzerine kurulu senaryosuyla bir çocuk gözünden hayatın farklı yönlerini ortaya koyuyor.

Program fragmanı:

1 2 3 4 5 6
Ekranella
08/10/2015 11:16
YORUMLAR




DİĞER HABERLER