Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Son dakika hediyesi arayanlara bir öneri!

'Bir taşla iki kuş' diyecektik ama vaz geçtik, bir de kuş (hatta iki kuş) vurmayalım şimdi. Şöyle diyelim onun yerine: Hem bir sevdiğinizi sevindirecek hem de İstanbul'un kültür sanat yaşamına destek verecek bir hediye önerimiz var: Lale Kart. Kesenize ve hediyeyi alacak olanın ilgi alanına göre beş farklı renkte karttan uygun olanını seçip, bir yıl boyunca sevdiğiniz birine şehrin ortasında derin derin nefes alabileceği alanlar yaratma konusunda yardımcı olurken aynı zamanda İKSV'ye de destek vermiş olacaksınız. 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15 yıldır sürdürülen Lale Kart üyelik programı, İKSV’ye bireysel destek vermek isteyen sanatseverleri bir araya getiriyor. Üyelerine İstanbul’un kültür-sanat yaşamında birçok avantaj sağlayan Lale Kart, yeni yılda sevdiklerine özel bir hediye arayanlar için de farklı bir seçenek sunuyor.

Lale Kart programı, üyelerini Siyah, Beyaz, Kırmızı, Sarı ve Mavi Lale olmak üzere beş farklı kategoride bir araya getiriyor. Bugün 4.500’e yakın üyesi olan program, İKSV’nin düzenlediği tüm etkinliklerde öncelikli bilgilendirme (mail veya mesaj olarak bütün bilgiler ulaşıyor), bilet satışlarının öncesinde festival direktörleriyle yapılan program tanıtım buluşmalarına katılma (mesela Film Festivali'nin, Müzik Festivali'nin direktörleri öyle tüyolar veriyor ki, programa almadığınız filmlerin, konserlerin farkına varıyor, sonra kaçırdığınız için üzülmüyorsunuz) öncelikli ve indirimli bilet alma (istediğiniz etkinliğe hem de indirimli bilet bulacağınızı bilmenin keyfine paha biçilmiyor), biletlerde %25'e varan indirim gibi ayrıcalıklar sunuyor. Ayrıca İstanbul’un farklı semtlerinde programa destek veren cafe, restoran, kitabevi, sinema, tiyatro ve benzeri kültür mekânlarından oluşan Buluşma Noktaları’nda da üyeler özel indirimlerden faydalanabiliyorlar.

Lale Kart’ın etkinlikler dizisi: Lale Kart 360

Lale Kart üyeleri ayrıca 2014’te başlayan Lale Kart 360 etkinlik programıyla farklı etkinliklerde de bir araya geliyor.  İstanbul’un kültür sanat yaşamına 360 derecelik bir açıyla bakmayı hedefleyen ve tüm yıla yayılan bir etkinlikler dizisi olan Lale Kart 360 kapsamında farklı kurumlarla işbirliği hâlinde geliştirilen projelerle mutfak ve fotoğraf atölyeleri, çocuklara yönelik atölyeler, gastronomi gezileri ve kültür turları gibi etkinlikler düzenleniyor.

Yalnızca Lale Kart üyelerinin ve misafirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve üyelere özel ( festivale özel olarak tasarlanan bu programda kokuyu merkezine alan “Koku Maratonu” adlı gezi rotaları, şehrin tarihi dokusuna farklı bir perspektiften bakma fırsatı sunan “İstanbul Gezileri”, damak tadına güvenenlerin ve son dönemin yükselen trendlerinden gastronomi kültürüne merak duyanların buluştuğu “Lezzet Buluşmaları” ve çocukların eğlenirken becerilerini geliştirebileceği birbirinden farklı atölyeler de yer alıyor. Lale Kart 360, program üyelerini bir araya getirirken İKSV’nin düzenlediği festival ve etkinliklere katkı sağlıyor.

Kendinize ya da sevdiklerinize bir Lale Kart almak için info@lalekart.org adresinden Lale Kart Üye İlişkileri Ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Lale Kart Üyelik Programıyla ilgili ayrıntılı bilgi için: lalekart.org

Herkese kültürle, sanatla dolu iyi bir yıl diliyoruz. 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER