Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Steve Backshall’la ‘Sıra Dışı Dağcılık’ BBC Earth’te başlıyor!

BBC Earth, Steve Backhall ve deneyimli ekibi ile Venezuela’nın nefes kesici ‘tepui’sini keşfetmeye hazırlanıyor

İstanbul - Sıra dışı belgeselleri ile izleyicinin beğenisini toplayan BBC Earth, bu kez maceraperest doğa bilimci Steve Backshall ile Venezuela’yı keşfe çıkıyor. Deneyimli ekibi ile birlikte bugüne kadar kameraya alınan en etkileyici ve tehlikeli maceralardan birine atılan Backshall, Canaima Ulusal Parkı'nda yer alan ve zirvedeki konumuyla ‘Tanrıların Evi’ olarak da bilinen ‘tepui’de nefes kesen bir serüven yaşayacak.

İlk bölümü 24 Mart günü saat 23.50’de yayınlanacak ‘Sıra Dışı Dağcılık’ adlı seride, Backshall ve deneyimli dağcılardan oluşan ekibi, zirvedeki vahşi yaşamı keşfetmek için daha önce tırmanılmamış ‘tepui'ye doğru yola çıkacak. Aylarca sürecek olan bu zorlu keşif boyunca, ekip el değmemiş uçurumlarda dolaşacak, ‘tepui'nin içinde mağara yürüyüşleri yapacak ve dünyanın en yüksek şelalesinde heyecanlı maceralar yaşayacak. Yolculuk boyunca ekip, dondurucu soğuk ve kayalardan düşme tehlikesiyle boğuşacak ve vahşi hayvanlara karşı yaşam savaşı verecek. Dünyaca ünlü "Up" filmine de ilham veren el değmemiş ormanlarla çevrili dağlarda geçen bu heyecan verici seriye ‘tepui'nin ilham verici muhteşem manzaraları da eşlik edecek.

VAHŞİ DOĞADA MÜTHİŞ BİR MACERA

Steve Backshall seri ile ilgili şöyle diyor: "Venezuela'ya doğru yola çıkarken en büyük beklentim sıra dışı bir maceraydı ve sonunda beklediğimden çok daha fazlasını elde ettim. Bu seriyi filme almak, unutulmaz bir deneyimdi. Vahşi doğada, belki de bir daha asla yaşayamayacağım anlara şahitlik ettim.”

BBC Two editörü Adam Barker ise konuyla ilgili şunları söyledi: “İzleyicilerimizin ufkunu genişletmek için yeni yollar arıyorız. Bu sebeple, Steve Backshall’ın daha önceden denenmemiş en zorlu maceralardan birini gerçekleştirmek üzere aramıza katılmasından mutluluk duyuyoruz. Steve ve ekibinin doğaya karşı son derece zorlu bir savaş verdiği yeni seri, aynı zamanda olağanüstü güzellikteki uzak diyarları da izleyicilerle tanıştıracak.

1 2 3 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER