Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Total’in şahini: Kanatsız Kuşlar

Dertsiz başınıza dert arayıp acıklı diziler izlemeyi seviyor musunuz? Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Üzüntü, yas, trajedi negatif duygular elbette. İzlerken kendimizi kötü hissediyoruz. Diğer yandan en sevilen hikâyelerin çoğu trajedi. Korku, işkence, yenilgi ve ölüm dolu hikâyeleri anlatmayı sürdürüyoruz. Veeee iyi işlenmiş kötü karakterlere bayılıyoruz. Mutlu sonla bitse bile, kahramanların en azından zorlu zamanlardan geçmesini istiyoruz yoksa ortada bir sorun yok demek zaten.

15 Haziran 2017’de Atv’de ilk bölümü yayınlanan, başlarına talihsiz olaylar gelen insanların daraltan hikâyelerinin anlatıldığı Kanatsız Kuşlar da yukarıda söylediklerimi doğrulayacak bir dizi. Dizi Totalde 3, (Survivor ve Prof.Dr Hatipoğlu’yla İftar programından sonra) ve AB’de 4. Sırayı aldı.

Cemre haklı valla. Ayrıca ne demiş Kemalettin Tuğcu, sağlıklı olmak için pirzola ve portakal yemeleri lazım!

Nefise (Deniz Bolışık) dört çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren bir kadındır. Ancak bir türlü bir işte dikiş tutturamamakta, tüm zorluklar onu bulmaktadır.  Öyle zor durumda ki pazarın artıklarını toplayıp onlarla çocuklara çorba yapıyor falan. Bir lokantanın mutfağında çalışırken, küçük çocuğunu bırakacak yer bulamadığı için işe götürür. Patron görmesin diye evyenin altındaki dolaba sakladığı çocuk, fare kapanının içindeki peyniri almaya çalışırken elini tak diye kapana kıstırınca çığlığı basar. Fareydi kapandı derken yaygarayı müşteriler de duyar. Gaddar patron ise Nefise’ye yardımcı olacağı yerde maaşını vermeden işten kovar.

Nefise’nin diğer çocuklarına gelince, hiçbir şeyden memnun olmayan ve büyük istekleri olan suratsız Cemre var, tamirhanede çalışan ama başı beladan kurtulmayan oğlu var, bir de yirmi yaşındayken elli yaşında gibi davranan Zeynep (Melis Tüzüngüç) var.

Bir kötülük ikonu doğuyor! Azime

Dizinin zenginleri de var elbette. Muzaffer Bey (Fatih Al) bir holdingin kurucusu. Muzaffer’in Tuba (Seda Türkmen) adında büyük dümenler çeviren evlenme hayalleri kuran bir kız arkadaşı var. Erkek kardeşi Onur (Ümit İbrahim Kantarcılar) ise piyasanın en dikkat çekici bekar erkeklerinden biri. Muzaffer Bey’in evinin tüm işleyişi ise kâhya Azime’ye (Servet Pandur) aittir. Azime, karanlık işler karıştıran, acımasız ve bencil bir kadındır, aynı zamanda Nefise’nin ölen kocasının kız kardeşidir. Azime, dini imanı para olan, aşırı derecede hırslı, güç delisi ve çok eğlenceli bir karakter. Mesela Nefise’nin küçük kızı Aysun’u çocuğu olmayan bir çifte satmaya kalktı. Tuba’nın çocuğu olduğunu Muzaffer Bey’den sakladığını öğrendi, ilk fırsatta durumu patronuna ifşa etti ve onların ayrılmasını sağladı. En favori karakterlerimin kesinlikle Azime ve Tuba olduğunu söyleyebilirim. İkisini izlerken çok eğleneceğiz belli !

Acilde aşk başkadır

Diğer yandan aşk herkes içindir. Kısmetin nerede nasıl karşınıza çıkacağı belli olmaz. Nefise ve Zeynep de kısmetli bir anne-kız. Anne örneğin Muzaffer Bey bıçaklandığı zaman onun yardımına koştu ve onu çok etkiledi. Kızı Zeynep ise holdingde vazoyu kırıp cam kırıklarını toplarken Onur ile karşılaştı. Onur da onu hastaneye götürdü. İlerleyen bölümlerde elbette bir yakınlaşma olacak aralarında. Zeynep’in bir başka talibi daha var. Mahalleden Ahmet (Ahmet Varlı) ona pek düşkün. Daha dakika bir, kızı yolda gördüğü zaman onunla ciddi düşündüğünü söyledi mesela. Zeynep bile çocukta obsesif bir hal olduğunu anladı “Eee, ben daha okumayı düşünüyorum,” dedi. Bence Ahmet ilerleyen bölümlerde çok sorun çıkaracak.

Kanatsız Kuşlar, Perşembe akşamları 20:00’de ATV’de.

Bilanço

Kanatsız Kuşlar’ın ilk bölümünde iki kişinin hastane kaldırılması, çocuk satış teşebbüsü, ev sahibinin kiracıları evin yıkım kağıdını getirmesi, iki kişinin nezarethaneye alınması, bir toplu taşıma tacizi ve iş yerine zarar verme olayları yaşandı. Bunun yanı sıra habire acıktım deyip duran çocuklar var. “Beslenememekten saçlarım dökülüyor, et yemek istiyorum,” böyle konuşuyorlar.

 Gördüğünüz gibi sınıfsal ilişkiler, kökler ve değerler çatışması büyük müşteri topluyor. Dizide her şey karakterlerin zengin ya da fakir olduklarını vurgulamak üzere kurulu; yaşadıkları semt, gittikleri okullar, çocukların çalışmak zorunda olması, beslenme alışkanlıkları ile bu sınıfsal konumlar belirginleştiriliyor. Ama siz de biliyorsunuz zengin olmak mutlu olmaya da, insan olmaya da yetmez. Kahramanlarımız her ne kadar bu duruma neden düştüklerini bir an bile sorgulamasalar da olumsuz toplumsal durumlardan elbette kurtulacaklar. Bu arada Kanatsız Kuşlar da totali avucunun içine alacak gibi görünüyor.

 


 




YORUMLAR




DİĞER HABERLER