Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
TRT Ev Sineması kuşağında bu akşam 'Ekisporter' var!

Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri, her Perşembe TRT 1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. TRT Ev Sineması’nda 12 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de Ekisporter filmi yayınlanacak. Ekisporter'ın konusu özetle şöyle:

Ekisporter, başarılı ve herkes tarafından takdir gören mobilya ustası Turan Usta’nın, değişen piyasa koşulları gereğince kabuklarını kırıp büyüyerek ihracat yapmak istemesi amacıyla girdiği yolda yaşadığı zorlu süreci anlatıyor. Exporter’ın ne anlama geldiğini bile bilmeyen Turan Usta’nın bu isteği kötü niyetli kişiler tarafından kullanılıyor. Günümüzde geçen ve yaşanmış bir öyküden yola çıkılarak senaryolaştırılan Ekisporter'da Turan Usta’nın aile fertleri ile yaşadığı zorluklar ve piyasa karşı verdiği büyük mücadele gözler önüne seriliyor.

Ekisporter filminin senaryosunu kendisi de özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışan Oğuzhan Yılmaz kaleme aldı. Yılmaz uzun metraj film senaryoları yazmanın yanı sıra  kısa film yönetmenliği ve amatör tiyatro oyunculuğu da yapıyor.

Yönetmenliğini Bahadır Başaran’ın yaptığı Ekisporter’ın oyuncu kadrosu ise Mehmet Özgür, Çiçek Dilligil, Eylül Demirpehlivan, Murat Karaarslan, Mertcan Bilal, Çağdaş Umut Tanyolu, Emin Olcay, Can Yücel Metin, Ozan Çetin’den oluşuyor.

12 Farklı Türde 33 Film “TRT Ev Sineması” Kuşağında

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesi kapsamında bugüne kadar 33 özgün senaryo film olarak çekildi. Bu 33 film 5 Mayıs itibariyle TRT1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında her Perşembe günü saat 20’de seyircileriyle buluşmaya başladı. Ev Sineması kuşağının ilk filmi olan Saruhan yayınlandığı 5 Mayıs akşam AB izleyici grubunda ilk 10’da yer alarak büyük bir başarı elde etti.

TRT bu proje ile Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkân sağlamayı hedefliyor.

TRT TV Filmleri projesine duyuru sonrasında toplam 864 senaryo başvurusu yapıldı. Bunlardan 599’u değerlendirmeye uygun bulundu. İkinci aşamada alanında uzman, bağımsız senarist ve dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulu bu 599 senaryoyu tek tek ele aldı.

Bunların içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Senaryo yazarları arasında sinema profesyonelleri olduğu gibi, gençler, öğrenciler ya da bambaşka mesleki alanlardan gelen insanlar da bulunuyor.

2015 yılında ise, Türkiye’nin dört bir yanında film setleri kuruldu; Türkiye film endüstrisinin tüm paydaşları, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan teknisyenine sahadaydı. 33 film çekildi ve gösterime hazır hale getirildi. Filmlerde İlhan Şeşen, İpek Tuzcuoğlu, İsmail Hacıoğlu, Gürkan Uygun, Tayanç Ayaydın, Görkem Yeltan, Osman Sonant, Bestemsu Özdemir, Orhan Kılıç, Çiğdem Batur gibi birçok tanınmış ismin yanı sıra yeni yüzler de rol aldı.




YORUMLAR




DİĞER HABERLER