Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Twitter çıldırdı: Mavisiyah mı, beyazaltın mı? #TheDress

Her şey, bir kaç saat önce Tumblr’da çıkan bir postla başladı. “Arkadaşlar bir yardım edin, bu elbise mavi ve siyah mı, beyaz ve dore/altın mı? Biz arkadaşlarla anlaşamıyoruz, çıldırıceeez…” gibilerden ve yukarıdaki resmi de içeren bir postla. O andan itibaren bütün twitter bunu tartışıyor. Tabii ki insan derhal kendini tartışmanın içinde buluyor ve en yakın arkadaşlarından “Yahu tabii ki beyaz ve altın, nesini siyah görüyorsun?” cevabını alınca şoka giriyor filan…

Kısaca, kimimiz mavi siyah, kimimiz beyaz altın, kimimiz de bazen öyle, bazen böyle görüyoruz elbiseyi. Buzzfeed’in bir araştırmasına göre %74 beyaz altın gördüğünü belirtmiş.

Business Insider, genetiğe veya gözün gücüne bağlı kalmaksızın net sonuçlara ulaşmak için elbiseyi photoshop’ta analiz edince şöyle sonuçlara ulaşıyor: Esasen renklerden biri siyah/sarı sınırında, diğeri de /mavi/beyaz sınırında yer alıyor.

İşte bu noktada her şey gözünüzün renk karışımlarına nasıl odaklandığına bağlı. Gözünüz mavi ve siyaha daha hassassa öyle, açık renklere daha hassassa öbür türlü görüyorsunuz.

Öbür türlü çünkü ben mavi siyah görenlerdenim. :))

Peki biz bunu niye koyduk siteye? Çünkü @BuzzFeedPolitics bile ‘yayınını’ kesip bu hadiseyi duyurdu, Time en önemli dünya ahvalinin arasına sıkıştırdı, geri kalmamak bunu gerektirirdi.

Ayrıca, bir kaç saat sonra Netflix’in yayına alacağı üçüncü sezon House of Cards, sosyal medyada umduğu fırtınayı yaratamayacak, belli oldu. Bu #TheDress Amazon’un işi olmasın?


E.Y.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER