Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Yakın dönem İspanyol sineması Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamında İstanbul Cervantes Enstitüsü, İspanya Ankara Büyükelçiliği ve AECID’in işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte;” Minik Ada, Kasa 507, Hepimiz Ölüyüz, Loreak ve Sen Uyurken isimli beş film İspanyolca orijinal ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.


Program:

12 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00 Minik Ada (La Isla Minima)

14 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00 Kasa 507 (La Caja 507)

19 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00 Hepimiz Ölüyüz (Todos Estan Muertos)

21 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00 Loreak

28 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00 Sen Uyurken (Mientras Duermes)


Tüm filmler İspanyolca orijinal ve Türkçe altyazılı gösterilecektir.

Etkinlik ücretsizdir. Salon kapasitesi kadar davetiye film gösterim saatinden bir saat önce Akbank Sanat Danışma’dan dağıtılmaya başlanacaktır.

 

 

FİLMLER



MİNİK ADA (La Isla Minima)

Tarih: 12 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00

Yönetmen: Alberto Rodríguez

Oyuncular: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez

Yapım ve Format: 2014, DVD, 99’

İspanya’da 1980’li yılların başında farklı ideolojik görüşe sahip iki polis memuru, iki genç kızın ortadan kaybolmasını araştırmak üzere Madrid’ten güneydeki Guadalquivir bataklıkları civarında bulunan uzak bir köye gönderilir. Geçmişe demirlemiş bir toplum içerisinde sadece zalim bir katille değil, aynı zamanda kendi hayaletleri ile de yüzleşmek zorunda kalacaklardır.


KASA 507 (La Caja 507)

Tarih: 14 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Enrique Urbizu

Oyuncular: Antonio Resines, José Coronado, Goya Toledo

Yapım ve Format: 2002, DVD, 104’

Costa del Sol’daki bir banka şubesinin yöneticisi, mütevazi, dürüst ve çalışkan bir adamdır. Bir gün bankaya soyguncular gelir, güvenlik kasalarını açar ve onu da içeriye hapsederler. 507 no’lu kasanın içerisine baktığında, birkaç yıl önce ölen kızının ölümünün tesadüfi olmadığını keşfeder. Bu kutunun içerisinde yer alan belgeler, güvenliğini sağlamak için yolsuzluklara başvuran vicdansız eski polis memuru Rafael için de gereklidir.


HEPİMİZ ÖLÜYÜZ (Todos Estan Muertos)

Tarih: 19 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00

Yönetmen: Beatriz Sanchis

Oyuncular: Elena Anaya, Angélica Aragón, Nahuel Pérez Bicayart

Yapım ve Format: 2014, DVD, 88’

Lupe acımasız bir agorafobinin pençesinde evine bağımlı halde yaşamaktadır. Her şeyi annesinden bekleyen ve ondan nefret eden genç bir oğula sahip, bornoz ve terliğe bağlı bu kadını gören hiç kimse, 80'lerde onun bir rock yıldızı olduğuna inanamaktadır. Bencil bir baş belası haline dönüşen kızını bu halde görmekten yorgun düşen annesi, Ölüler Günü’nde oğlu Diego ile konuşmaya karar verir. Yirmilerindeki Diego, her zaman olduğu gibi boş bakışlarla eve gelir: Ancak bu defa özel bir durum söz konusudur; o da Diego’nun ölmüş olmasıdır.


LOREAK

Tarih: 21 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: José María Goneaga

Oyuncular: Nagore Aramburu, Itziar Aizpuru, Itziar Ituño

Yapım ve Format: 2014, DVD, 105’

Ane’nin hayatı bilinmeyen bir kişiden her hafta evine bir buket çiçek gelmeye başlamasıyla değişir. Bu arada Lourdes ve Tere’nin yaşamları da bu gizemli çiçeklerden etkilenir. Hayatlarında çok önemli olan birinin anısına, bilinmeyen bir kişi tarafından her hafta bir buket gönderilmektedir. Çiçekler unutulmuş duygularını filizlendirir. Ama sonunda onlar sadece çiçektir.


SEN UYURKEN (Mientras Duermes)

Tarih: 28 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan

Yapım ve Format: 2011, DVD, 107’

Cesar işini çok severek yapan bir apartman görevlisidir. Apartmanda yaşayan kiracıların hayatlarını kontrol etmekten; onların tüm hareket alanlarına, alışkanlıklarına ve en derin sırlarına erişmekten haz duyar. Sadece insanları acı içerisinde gördüğünde kendisini mutlu hisseder. Bu defa yeni hedefi 5B’de yaşayan ve her daim gülümseyen, iyimser kızın hayatını çekilmez hale getirmektir. Cesar, yeni oyunu ve takıntısını bulmuştur.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER