Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Yeni sezon nasıl gidiyor?
 
Heyecanla beklediğimiz diziler, hiç şans tanımadığımız uyarlamalar, nasıl uyum sağlayacağını bilemediğimiz yeni oyuncular derken sezon başladı da yükünü aldı bile. O halde fikri takip zamanıdır; bakalım son durum nasıl? 
 
*'Kayıtdışı' etkileyici tanıtımlara, teknolojinin imkanlarına rağmen ilk bölümden nefesleri kesemedi. Meğer durumu kavramamız için bizden en az bir üç, hatta dört bölüm istiyormuş. Bu, bölüm başına kabaca 120 dakikadan toplam sekiz saat eder. Bu devirde, bu ekranda kimin kime verecek sekiz saati var ki? Halbuki vaz geçmeyen izleyici ikinci bölümde Ali Kemal'in işinin en azından bir kısmının tam olarak ne olduğunu, üçüncü bölümde de evliliğini, karısının nasıl biri olduğunu anlamaya, Dolunay Soysert'in oyunculuğunun keyfini çıkarmaya başladı. İkinci ve üçüncü bölümün finalleri de merak uyandırıcıydı. Tam bir sabreden derviş dizisi kısaca. (Fox, pazartesi)
 
* 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' Zeyno'nun öldüğü çok güçlü bir bölümle döndü ekrana. Gerçi haftalar önce oyuncu Ece Hakim'in üniversite öğrencisi olarak ABD'ye gidip diziden ayrıldığını öğrenmesek daha iyiydi ama enformasyon çağındayız, yapacak bir şey yok. Kadronun yenilerinden Haydar Şişman'la tanıştık önce. Karadenizli Hurşit, hemen kalplerde yer eden bir karakter oldu. Birol Ünel'in Teoman'ı da enteresan ama zekasının ve de cüretinin sınırı olmayan Kimsesiz Yaşar belli ki bu sezon çok söz ettirecek kendinden. Müthiş bir karakter, tam Olgun Şimşek'in dişine göre. Daha Mesut Akusta'yı da görmedik üstelik. (atv, salı)
 
* Kanal D bu sezon ilk üç dizisinin başrollerini genelde daha önce başka dizilerin yan rollerinde parlayan gençlere emanet ederek başladı işe. 'Tutsak', 'Meryem' ve 'Ver Elini Aşk' giderek daha çok izleyici topluyor. Gülper Özdemir, Caner Şahin, Ayça Ayşin Turan, Ali İl, Sevda Erginci kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmıyor. 'Meryem'e çok yeni dahil olan Serhan Onat da 'Bodrum Masalı'nın giyimi, kuşamı ve yaşamıyla unutulmayacak bir karakteri olan Uzay'dan bambaşka, yetişkin bir tiplemeyle çıktı karşımıza. (Kanal D, salı, çarşamba, perşembe)
 
*'Bizim Hikaye'nin ilk bölümünden belli oldu ne kadar 'Shameless' olduğu. Esinlendiği hikayeye telifini ödemiş, alnı ak, güzel ve sıcak ama tam olarak bizden bir iş çıkmış ortaya. Hazal Kaya ve Burak Deniz'in izlemesi zevk veren ekran kimyalarının yanı sıra, babasının fiziğini, dedesinin adını taşıyan Nejat Uygur'un aralarında bulunduğu genç oyuncuların uyumu da çok iyi. Daha ne? (Fox, perşembe)
 
* 'İstanbullu Gelin'de hikaye Esma Hanım'ın geçmişine doğru da açılıyor. Tamer Levent, Tahsin Korludağ'ın moderni diyebileceğimiz bir karakterle dahil oldu diziye. Kendini sevdiren bir oyuncu olduğu için mavi camlı gözlüğünü görmezlikten gelebiliriz. Murat Aygen'in canlandırdığı avukat Can'ın takıları için ise aynı müsamahayı göstermek pek mümkün değil, çünkü çoklar. Prag'da çekilen ilk bölüm bombastik bir etki yaratmasa da İstanbullu Gelin Hanım bu sezon konaktakileri epey uğraştıracak, anlaşıldı. (Star, cuma)
 
* 'Sevda'nın Bahçesi'nin tanıtımına bakıp da merkezinde aşk üçgeni olan bir drama dizisi beklerken bayağı komediden ve gençlerden beslenen, araya bol bol yemek isimleri serpiştirilmiş, entrikası eksik olmayan, ayrıca Suriyeli mültecilerin yaşadıklarını da yan hikayelerden biri haline getirmiş bir senaryo çıktı karşımıza. Neredeyse bir Ajda Pekkan klibindeki kadar çok filtre kullanılmış ilk bölümü izlerken zaman zaman animasyon izliyormuş hissine kapılıyordu insan; sonra göz alışıyor herhalde. Alina Boz yıldızı parlayan gençler kulübünden. Emre Kınay ise hali hazırda biraz etkisiz eleman gibi, ilerleyen bölümlerde hikayeyi ele geçirmesini bekliyoruz.  (Kanal D, cumartesi)
 
* 'Cennet'in Gözyaşları', izleyiciden hiçbir çaba istemeyen ve klişelerden beslenen senaryosuyla bu sezonun 'suçlu zevk'lerinden olabilir. Olay kadınlar arasında cereyan ediyor: Geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan bir anne (Esra Ronabar), fettan bir kız (Zehra Yılmaz) ve masum bir kız (Almila Ata). Bu karışıma bir tutam da genç izleyicinin sevgilisi Berk Atan ekliyoruz. Kızların ikisinin de aynı annenin evladı olduğu ne zaman ortaya çıkacak bakalım. (atv, pazar)

 

ETİKETLER : ekranella
YORUMLAR




DİĞER HABERLER